1 Mayıs 2017 Pazartesi

Bu yaştan sonra...

Az önce arkadaşlarımızla çıktığımız kutlama yemeğinden eve döndük. Arca it gibi koşmaktan yorgun doğruca yatağa girdi ve sızdı. İlker'in horultuları da az önce yükselmeye başladı, demek kaçırdığı maç görüntülerini izlerken uyuyakaldı. Saate baktım, balkabağına dönüşmeme yarım saat kalmış. Doğum günüm bitmeden adet olduğu üzere bir yazı ile 39 yaşımı uğurlayayım dedim. Şunun şurasında kırka ne kaldı?

Geçenlerde kırk yaşın annelerimiz zamanında geç bir yaş olduğundan bahsediyorduk. Kimi için başına eşarp bağlama yaşı, kimi için namaza başlama yaşıydı o vakitler. Torun sahibi olanlar vardı. Çalışan kadınların bile emeklilik yaşıydı. Pek çoğu için aktif hayattan elini eteğini çekme yaşıydı 40.

Bense kendimi yeni bir hayatın kollarına atmaya hazırlıyorum.


Aylar evveldi, bir rüya görmüştüm. Rüyanın içeriğini şimdi hatırlamıyorum ama sabahı bekleyemeden tabirine bakmıştım; "bütün hayatınızın değişeceğine işaret" diyordu. Ne alaka demiştim, ta ki yeni kararlar alıncaya kadar...

Yeni yaşı karşılarken gerçekten de hayatım değişiyor. İşten ayrıldım, hadi üç gün tatil havasında geçti, yarın herkesi işe okula yollayıp kendimle baş başa kalınca ne yapacağım bakalım. Bambaşka bir ülkenin her detayını öğrenmeye başlayacağım, hazırlıklar yapmaya... "Bu yaştan sonra..." diye bir şey yok. Her şey insanlar için ve evet bu yaştan sonra hayatım(ız) değişecek.

Ama değişmeyecek şeyler de var tabii ki... Baharın gelişini her bir duyusunda fark eden bir kadın olmaya devam edeceğim. Her mevsimi keyifle, sevgiyle ve güvenli bir teslim oluşla karşılayacağım, eskisi gibi... Eskisi gibi bir leylağı dalından, bir gülü taç yapraklarından koklayabilmek için yolumu değiştirmeye devam edeceğim. Mimozalar açtığında her bahar gibi, bu baharı da görebildiğime, bu yaşımı da bitirebildiğime şükredeceğim, minnetle...


10 yorum:

Akşam sefası dedi ki...

Güzel yıllarınız olsun o zaman. 🌺

Evde Yazar dedi ki...

Nice mutlu yıllara :)

okuyanguzel dedi ki...

Nice musmutlu yıllar diliyorum tekrardan.

Unknown dedi ki...

Doğum gününüzü kutlarım;hafta sonu aile ziyaret için İzmir'deydik.. gözlerim yollarda sizi aradı belki hoş bir tesadüf olur diye..Hatta eşime de sizden ve yeni yaşamınızdan bahsettim..
tekrar çok tebrik ediyorum..

Colorful dedi ki...

Yeniliklerle birlikte mutluluk, saglik ve huzuru da beraberinde getirsin yeni yasin Yeliz, Sevgiler

GeCe dedi ki...

Mutlu yaşlar Yeliz, evet büyük bir değişiklik ama bence ilk alışma sürecinin yoğunluğunu atlattıktan sonra bir nevi emeklilik moduna geçmiş gibi hissedebilirsin Belçika'da. Zira eski işin çok yoğundu devam etseydin belki uzun yıllar öyle olacaktı, fakat Yeni işinde biraz daha rahat olacağını düşünüyorum. Genelde mesai saatleri az, izinler daha fazla ve istenirse 3 yada 4 gün çalışma hakları olabiliyor (tabi işe de bağlı ama) bu tip fırsatların olabilir

Adsız dedi ki...

daha nice mutlu yaşların olsun
Çenebaz

Asortik Krep dedi ki...

Güzel yaşlar, güzel yarınlar ve yıllar diliyorum.Sevgiler :)

laleninbahcesi dedi ki...

Hep gönlünce olsun bütün yaşların.Yeni bir hayat kollarını açmış seni bekliyor Evrenin sana yeni yaş hediyesi...

Unknown dedi ki...

bende sizinle aynı günde doğmuş biri (hatta oğlumda) olarak doğum günümüzü kutluyorum. yeni başlangıçlar her zaman güzeldir. umarım her şey gönlünüzce olur. darısı başımıza :)