8 Mayıs 2017 Pazartesi

Diyete pazartesi başlanmaz

Dün bir kardeşimizin düğününe gidecektik, kaç kilo aldığına bile bakmaya korkan İlker sabahtan kilolu zamanlar için zulada beklettiği takım elbisesini denedi, ite kaka oldu, oh! Arca da giyeceklerine karar verdi.

Ben rahattım. Böyle fazla yakın olmadığımız düğünler için ya küçük siyah elbisemi, bacakta epilasyon yoksa siyah pantolonumu giyerim, bluz ve ince bir ceketle tamamlarım, işte hazırım.

O pantolonu 2013 senesinde aldım. Çok net hatırlıyorum, aynı anda indirimden aldığım yün ceketin bu kış dikişleri attığında, "dört sene giydim, buna da şükür" demiştim. İnce, tiril tiril bir kumaştan topuklu ayakkabı ile giyilmesi gereken bir model olduğu için genelde bu pantolonu akşam davetlerinde giyiyorum, haliyle epeydir giymemiştim.


Akşam oldu, hazırlandık, pantolonu üzerime geçireyim derken o da ne? Üzerime geçiremiyorum. Nasıl ya? Tamam kilo aldığımın farkındayım ama bu pantolon neredeyse üzerimden düşüyordu, şimdi dikişleri geriliyor. O yo hayır!

Bütün akşam aklımda bu var, allahım kaç kilo oldum ben? Pastayı yemedim, mezeleri ekmekle götürmedim (sek götürdüm), dönüşte şoförlük yapacağım için rakı içmediğime şükrettim. Eve döndük, herkes yataklarına ben bilgisayarın başına. Derhal dersime çalışmam lazım. Zira önce öğreneceksin, içselleştireceksin, kabullenip, plan yapacaksın.

Plan, liste, proje... En sevdiğim şeyler.

Proje demişken; ilk tıkladığım bloglardan biri bikiniprojesi.blogspot.com.tr
Daha iyisi ben en çok sevdiğim yazılarını link vereyim, daldınız mı çıkamayacağınız şahane bir blog, bikini:
Öncelikle bu => http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2014/05/incecik-olmann-11-altin-kural.html
Ve bu listedeki linklere tıklaya tıklaya, kendime ufak çapta bir plan hazırladım ve yatıp uyudum.

Arca okula, İlker işe gidince ilk iş geçen yıl İlker'in sigara bırakmayı müteakip başladığı diyetin en faydalı ekipmanlarından olan baskülü yatak odasına koymakla başladım. Baskülün sıradan olanlarından farkı yağ oranı, bazal metabolizma, kilo gibi detaylara girmesi. Geçen yıl bu zamanlar yaşımı hatırlıyorum: 22 idi. Şimdi o zamana göre tam 6 kilo fazlam var ve metabolizma yaşım 31!

Tamam, kırkına merdiven dayamış bir kadın için, tehlike çanları çalıyor demek, olayı abartmak olur ama ben kendimi biliyorum. Bir yılda bu kadar kilo almam benim için ciddi bir sorunun sinyallerini veriyor. Ne ara bu kadar kilo aldım bilmiyorum, zira aynadaki görüntüme de basküldeki rakamlara da bakmayı epeydir ihmal ediyorum.

Ben en son Arca'ya yedi aylık hamile iken bu kilodaydım ve o zaman kendimi hımbıl nefessiz, sıkıntılı hissediyordum. Ama çok geçerli bir sebebim vardı, o sebep ortadan kalktığında normale dönmüştüm, şimdi normale dönemesem bile, yaklaşmam lazım.

Önümüz orta yaş ve yaşlılık, vücut sağlam, sağlıklı ve fit olacak, kaslar güçlü olacak ki, sağlıklı yaşlanalım değil mi ama? Ve tabii biraz da iyi görünelim lütfen!

İlker, Belçika'ya gidesiye kadar mümkün mertebe çalışmamı istiyordu, zira vizeydi, çalışma izniydi, bunları beklerken çok kafaya takarsın, bir meşguliyetinin olması iyidir, diyordu. Kendisine saracağımdan korkuyordu bence:) Neyse ama adam beni tanıyor, sonuçta benim bir şeylere sarmam lazım. Sarıp sarıp sonra gelip buraya yazmam, okuyanların beynini mıncıklamam lazım. Ve nitekim saracağım nurtopu gibi bir mevzu oldu, kilo vermek:) Hadi cümlemize hayırlı olsun nihaohahao !

Dur şuraya eskilerden sevimli bir fotoğrafımı koyayım da moral olsun (ay röfleye de gitmem lazım, nasıl bakımsız nasıl da salmış bir kadın oldum yav!)




2 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

Ben de 10 yıldır olmadığım kadar inceyim. 40 bedenden 36 bedene düştüm. Çok gururlu ve çok mutluyum.

Sana başarılar diliyorum ve en kısa sürede bunu gerçekleştireceğine de eminim.

yeliz dedi ki...

ah biliyorum ahu harikasın. Diyetisyen desteği ile mi vermiştin? geri aldın mı? spor yaptın mı?