8 Kasım 2014 Cumartesi

Beddua sevmem ama "allah belanızı versin!" Net!

Beddua sevmem ama küfür severim, gün yüzü görmemiş küfürlerim var benim ben o küfürleri içimden söylüyorum, buradan sadece bela okuyabiliyorum! Şerefsizler!

Zeytin ağaçlarını kestiler. enerjinizi alın termik santralinizi de alın münasip bir tarafınıza rüzgar turbinleri yapın ya da güneş pilleri. Bu ülkenin yenilenebilir kaynakları dünyadaki pek çok ülkeninkinden fazla ama kıt beyinliler dünyanın vazgeçtiği yöntemlerle enerji elde edecekmiş hem de 6000 zeytin ağacını keserek.

Bunlar hep iktidarın bok yemesi. O zeytinliklere el uzatılmasını sağlayan, kanuna evet diyenlerin elleri kırılsın, binlerce yıl sülaleleri gün yüzü görmesin! Amin!Zeytin hayattır zeytin binlerce yıl yaşar binlerce... Sen şerefsiz binlerce yıllık bir cana kıydın.

Anneannemin zeytinliklerini anlatacaktım, gümüşi yapraklarının hışırtısıyla nasıl da gölgesinde dinlenilir gövdesinin kıvrımlarından güç alarak nasıl da tırmanılır sükunetle anlatacaktım ve Arca'nın fotoğrafını paylaşacaktım.

Ama bugün yazık ki bunu paylaşıyorum. Günahkarsınız!

 

9 yorum:

yazmasam delirirdim dedi ki...

O kadar haklısın ki....

Adsız dedi ki...

bir de dalga geçer gibi zeytini marketten alabilirsin ama termik santral öyle mi demiş iranlı kılıklı herif. akıl fukaraları, köylü kurnazları
çenebaz

Cebimdeki renkler dedi ki...

O kadar hırsla giristiler ki ülkeye finali düşünemiyorum. Varsayalım gittiler olmaz ya geride kalan ülke nasıl toparlanacak?..

Akşam sefası dedi ki...

Bende küfürü ve beddua yı sevmeyen ve kullanmayan biriyim.. Ama Müsadenle tutamıyorum artık kendimi.. Alllllllah belalarını versin bunların. O zeytınin dalları değil kökleri girsin götlerine.. Ama yok ya.. Yazık o zeytin dallarına, köklerine. O pislik yere girmeslnler. Başka bir beddua edeyim. Şöyle en acısından bi beddua yokki yeryüzünde içimden geçen.. Ama bilirimki, toprak ve deniz çok acı alır öcünü.. Alsında zaten. Ha bunu alırken bir tek onları değil, hepimizi götürür. Bunada razıyım. Gerçekten.. Madem koruyamıyoruz, hepimiz suçluyuz..

parıldayan çiçek dedi ki...

Dediğiniz çok doğru güneş enerjisi,rüzgar gülleri varken zeytinliklere kıymak neden?

Gulcin dedi ki...

Net! Gün görmeyesiceler!

kedidirkedi dedi ki...

Gecen gece bir ruya gordum: ben bir devim. Bu cigeri bes para etmezleri boyle iki parmagimin ucuyla tutup zeytin ezmesi dolu dev bir kabana atiyor, parmagimin ucuyla kafalarindan bastirmak suretiyle dibe dogru itiyorum. Boyle nasil bir ferahlamayla uyandim ama kisa surdu tabi :( zeytin ezmelerinde bogulasicalar!

GeCe dedi ki...

Hadi seni beni düşünmüyorlar diyorum ama kendi çocuklarına nasıl bir ülke bırakacaklarını dahi umursamıyorlar bu kadar doyumsuzlugu aklım almıyor

iştemutluluk dedi ki...

Umursamak için düşünmek gerekir. Ama bunlar düşünme becerisine sahip değiller, beyin fukarası oldukları için. gerçekten hiç bir dine mensup olduklarına inanmıyorum. Hiçbir din canlılara zarar verilmesine müsaade etmez. Ağaçlar ve doğa hakkında da kıyamet kopacağı gün dahi ağaç dikilmesi yönünde uyarılar vardır. Bunlar ne bu dünyaya ne de diğer dünyaya aitler. Başlarını yesinler ve artık bizi, çoluğumuzu çocuğumuzu rahat bıraksınlar. Doyurmaz ya gözlerini toprak doyursun topunun. Aptalca destekleyenler de dahil. Onmasınlar. Bize bunları musallat ettikleri için hiçbiri onmasın.