18 Kasım 2014 Salı

İzmir Gourmet Guide Blog yazarları buluşması

Telefon ettiğimde, İlker balıktaydı. Haftaya Cuma işimiz var mı, ben İzmir Gourmet Guide’ın Bonjour Restaurant’taki tadım etkinliğine davet edildim, gitmek istiyorum, dedim. Köpürdü. Niye onu çağırmıyorlarmış, niye? Yavrum bu tadım etkinliği, doyum etkinliği değil ki seni çağırsınlar, yapma etme eyleme… Hem sen blog mu yazıyorsun? Yazmıyormuş ama yiyormuş, o yesinmiş, ben yazarmışım. Peki…

Cuma tomografi sonucu ve ameliyat müjdesi (!) ardından hastaneden çıktım, hava güzel, etkinliğe de daha var. Tea&Pot’a uğrayayım, dedim, hani benim ikinci derece eltilerimin masal mekânı. Nihan’a denk geldim, ufacık sohbet ettik. Orası iyi geliyor bana, sihirli bi’ şeyler var Tea&pot’ta :)
Etkinlikten bahsettik ve İzmir Gourmet Guide’dan. İGG’yi biliyorum ama tabii her İzmirli kadar ve Nihanların ödül aldıklarını hatırlıyorum, o kadar. İGG, İzmir ve çevresindeki yeme içme ve eğlence mekânlarını tanıtan bir kitap (hatta neredeyse ansiklopedi). Son beş yıldır her yıl basılıyor, kitapçılarda satılıyor. Üzerinde ciddi emek harcanmış, özenilmiş bir çalışma. Sohbet güzel ama vakit sınırlıydı, kaçtım.

Lafa dalarsan en son sen gelirsin… Davet henüz başlamışken yetiştim. Etkinlik davetlileri arasında Özge, Çağrı , Serpil ve Elif de var… İzmir küçük yer azizim. Biz bu Özge ile ne zamandır bir araya gelemiyoruz, kısmet o güneymiş, diğerlerini de zaten blogdan, sosyal mecralardan biliyorum. Tabii derhal kaynaştık.
Tadım etkinliği şahaneydi. İGG ekibine bayıldım, çektikleri videolar, samimiyetleri harikaydı. Hele Bonjour’un sahibi Timur bey… Konuşmayacağım dedi ama yok, laf lafı açtı, muhabbetine doyamadık. Hani bir tadıp gideriz dediğim gece 22:00’yi geçirivermişiz. Timur bey’in bizimle paylaştığı anılar, mutlaka deneyin dediği mekanlar, kahkahalarla kesilen anlar oldu.
Velhasılıkelam müthiş keyifli bir gece geçirdik. Blog etkinliğinden ziyade arkadaş toplantısı havasındaydı. Ve öğrendik ki İGG uygulaması app store’da kullanıma hazır bizi bekliyormuş. Yani neymiş İzmir’e gelecek ve nereye gitsek diyecek olursanız, İGG uygulaması ile İzmir’in en iyi mekanlarına ulaşabiliyormuşsunuz.

Bir de şahane bir video var. Neredeyse şarabı iptal edip rakı açacaktık, kokusu burnumuza geldi…
http://youtu.be/WPhLMBDZwRk






1 yorum:

Nihan dedi ki...

😊 sen de TEA&POT'a iyi geliyosun, bol bol uğra hep ❤️