4 Şubat 2015 Çarşamba

hayal bu ya...

Efendim bizim evin kira artırım kararı geldi çattı.

Tefeydi tüfeydi, bunları benim şirket umursamaz idi, olmuyor haliyle...

Sen maaşına zam yapılamasa da kira zammını, efendime söyleyeyim en kralından enflasyon geçirmesini (hayır hiçbir ekonomist - bak iktidar yanlısı demiyorum- beni enflasyonun 8 bilmem kaç olduğuna inandıramaz! Bana pinpon topuyla, soba borusuyla gelene pinpon topu, soba borusu... anladın sen onu) kira artırımına yansıtacaksın. Allahın emri.


Yılın kiracısı ödülü olsa allah seni inandırsın on iki senedir birinciliği kimselere kaptırmam!

Neyse benim canıma yeteli çok oluyor da bizim muhteremi de aynı potanın içinde eritmedikçe, bizim ev alma, daha doğrusu bir kapitalizm geleneği gereği "vereceğin kira meblağını ev kredisine yatırma" potasına itmeden tek başına hayal etmekle olmuyor.

Allah için bizim muhit nezih, lafım yok ama ben arabasız kaldım beridir o yokuş benim ağzıma ediyor. Hele bir de Arca ile gezmiş yorulmuşsak of ki ne of!

Uzun lafın kısası, yeter ulen dedim. Kalk ev arıyoruz dedim.

Muhterem beni kırmaz, bakalım dedi.

Bakıyoruz. Bakmak bedava.

Şöyle Üçkuyular civarı metroya yakın, düz ayak, nezih bir muhitte ev bulsak fena mı olur? Tamam oradaki evler benden yaşlı ama n'apalım otoparklı, janjanlı daire bulacağız diye dağın başına mı taşınalım? Ben mahalle kültürü seviyorum arkadaş! Ben pazar dibimde, market yakınımda olsun istiyom, çok şey mi istiyom! (bak izmirli şivem tuttu, istiyorum diyecektim)

Şöyle diyorum ki... Bisikletimi alıp sahile gidivermişim (üç semt pedallamadan), ayağımın altında market, pazar araba park etme derdi olmadan, bir metro ile işime bir metro ile anama ablama gelivermişim... Oyyy bak hayale bak sen... bak bak bak hayali bile güzel...

Olmaz mı? Olsun be ya... Hadi hep birlikte evrene mesajı gönderiyor, güç birliği ile bu garip kardeşinizi bir ev sahibi (yok bu çok iddialı oldu, ev kredisi sahibi diyelim daha makul) ediyorsunuz, hadi bakayım... Bisikletin bütçesini çıkaran okurun buna da gücü yeter evvelallah! Amin.....

19 yorum:

Gulcin dedi ki...

Cani gonulden diliyorum gonlunuzden gecen olsun yelizcim. Istediginizden de guzel bir ev ciksin, kelepir olsun, kredi sizi zora bile sokmasin, arcanin gidebilecegi okullara yakin olsun, yaninda yakininda park olsun insallah yarabbim. Amin.

Umut etmekten guzel sey yok. hem niyet etmezsen hicbirsey olmaz degil mi ama. haydi insallah :)

Julide dedi ki...

Amin.
Ben de tek hedef olarak bunu sectim de, arada kafam karisiyor. Kefenin cebi yok diyorum, ne gerek vsr, colugum cocugum yok.
Bana da amin o yuzden.
Sahil yolunda garajli deniz manzarali olsa guzel olurdu senin icin bence. Her gecisimde pencerelerin icine bakip, hikaye yazardim o evler hakkinda.

yeliz dedi ki...

ah gülçinim inşallah inşallah aminnn

yeliz dedi ki...

vallaha ben de aynını düşünüyordum. ama sonra kiralar kredi tutarına yaklaşınca insan e madem bu para benim cebimden her ay çıkyor, o zaman madem krediye gitsin, sonunda ev sahibi olmuş oluruz, allah muhafaza bir ihtiyaç oldu mu satarsın yani ne bileyim, bana kira vermek çok koymaya başladı eskiden bu kadar takmazdım. İnşallah sana da en kralından verir bacım gönlüne göre:)
Çok güleceksin ama ben hala yapıyorum onu, perdeleri hep açık oluyor ya, arabayla geçerken gözümü dikiyorum içlerine ve hikayeler yazıyorum:) açmasınlar kardeşim ışıl ışıl ne o öyle:)

Adsız dedi ki...

Merhaba, eskiden kiralar bu kadar yuksek, ev kredileri de bu kadar ozendirici degildi cunku. Simdi cok basit bir hesap yapıyorsun diyorsun ki ortalama her ay 1.000 TL kira versen 12 yılda 144.000 TL yi sokaga pardon ev sahibine vermis oluyorsun, yani bir evin yarı fiyatı yine ortalama cıkmıs oluyor. Donup geriye baktıgında ise elinde bir sey yok. Hal boyle olunca ev alalım diyorsun, en azından 10 yıl sonra ev sizin olucak ve kira ya da kredi odememiyeceksin. 10 yıl sonra hala calısıp calısmayacagımız malum, bu yuzden simdiden yatırım yapmak cok da mantıklı. Dilerim istediginiz gibi bir eviniz olur ve siz de o evi benimsersiniz. Sevgiler Ceren

Benden Bizden dedi ki...

Gönlünden geçen gerçek olsun Yeliz!

Adsız dedi ki...

Hayırlısı olsun, allah gönlüne göre versin
çenebaz

Sittirella dedi ki...

Yeliz, burda bunun yaşanmışı-yapılmışı var :)
Cana "tak!" deyince öyle de güzel ev sahibi oluyor ki insan, ne ara bulup-beğenip-alıp-yerleşip tadını çıkarmaya başladığını bile anlayamıyorsun.
Bak, can-ı gönülden, ama böyle en içten, dipten dilerim ki; kendi eviniz olsun!
(Şu gerçeği göz ardı etme; taksitler kiraya denk gibi görünse de uzun vadeli kredilerde bu rakam evin peşin fiyatının neredeyse iki katına çıkar. Anca kendi iki yakasını bi' arada tutmaya çalışacak kadar uzman olan bi' ekonomist olarak şu tavsiyeyi verebilirim: Aman diyeyim yanılıp yumulup da yok Japon Yen'i ile yok Kazakistan Tenge'siyle kredi alma, aman!)
Ay bi' daha diledim, ağzımı doldura doldura! Böyle durumlarda en bi' dindar ben oluveriyorum sanırım :)))
Hadi, güzel haberi en kısa sürede duymayı bekliyorum.

oytunla hayat dedi ki...

Kötü evsahibi yuva yapar derler bizim oralarda :) İnşallah sizinde yuvanız gönlünüze göre olur :)

Seda dedi ki...

tüm pozitif enerjimi gönderdim okuduktan sonra, güzel haberlerini bekliyorum Yelizcim:)

yeliz dedi ki...

aminnnnn...

yeliz dedi ki...

yok yav bizim ev sahibi çok iyi de ondan bir türlü dürtemedik kendimizi. Bizimki yüksek kira yuva sahibi yapar gibi bir şey olacak artık inşallah:) Amin, teşekkürler

yeliz dedi ki...

çokçokçok teşekkürler:)

yeliz dedi ki...

hay allah razı olsun, öperim sittirellam

yeliz dedi ki...

evet ben de öyle düşünüyorum cerencim inşallah

arda'nın annesi dedi ki...

Aynı kiracı modeli bizde de var.
Bakınız: bizzat ben!
Ben artık "kalk gidelim bu şehirden" durumuna geldim.
Hadi hayırlısı, allah gönlüne göre versin :)

Duygu dedi ki...

Zordur ev arama süreci, kolay gelsin Yelizcim.. Biz arayıp arayıp bulamayıp, tam umutsuzluğa düştüğümüz anda en içimize sineni bulmuştuk. Siz de gönlünüze göre bir evi tez zamanda bulun, mutlu, sağlıklı, huzur dolu, ağız tadıyla yaşayın orda inşallah:)

Adsız dedi ki...

Yazıyom yazıyom da onaylayamıyom bir türlü. Özetle Allah gönlüne göre en güzelii versin diyeceğidim....

okuyanguzel dedi ki...

Umarım tam gönlüne göre ve uygun fiyatlı bir ev bulursun.Biz de ev almaya daha doğrusu kredi çekmeye karar verdik. Evi de beğendik lakin istediğimizden biraz pahalı bakalım ne olacak. Bu arada Sittirella'ya katılıyorum kesinlikle dövize endeksli çekmeyin çok cazip görünse de sonu kötü olabilir. Bir bankacı olarak kredi alırsanız sana naciz önerilerim olur mutlaka haber ver bana Yelizcim.