25 Mayıs 2009 Pazartesi

3. ay kontrolü


İlkerin şantiye fıskiyelerinin boruları patlayınca ve benim araba da henüz servisten çıkmayınca Ümit ablayla ve de taksiyle gittik kontrolümüze.
Bir soyduk ki Arcayı, bam!! yemyeşil bir kaka, sabahtan beri 2 kaka yaptı ama normaldi, nasıl oldu bu??? Doktor da gördü, ishal durumları var galiba dedi. Dün gece çığlıklar içinde uyanınca üstündekileri azaltmıştım, üşüttü mü acaba oldum, bir takip edelim konuşalım tekrar diye anlaştık. Bu kötü haber...
Sonra doktor amcamız "akşam babanız size bi kutu çikolata getirsin" dedi. Bizim düdük 7070 gr olmuş.Standartı 5,5 kilo:) Anne sütü ile alınmış kilolar olduğu için müdahale yok!!! Ne yapıyorsanız aynen devam dedi. Çalışmaya başlandığında - benim gibi parttime bile olsa - stres sebebi ile sütün azalması gerçeğine hazırlıklı olmamız için uyardı. Eğer kilo alım hızında ufaktan azalma olursa önümüzdeki ay azar azar birşeyler tattırmaya başlayabiliriz. Hız aynı şekilde devam ederse dokunmadan süte devam. Ama boyumuz kilo kadar acayip artış göstermemiş - 60,5 cm. Ortalamayı yakalamışız.
Klima taktırmayı düşünüyoruz???... evet olabilir ama yatağa direkt üflemeyecek.
TV ye ilgi duymaya başladı, kıl oluyoruz???... Hayatımızdan çıkaramayız, dozunu ayarlayacağız, bütün gün TV başında durmayacak, sizinle iletişim halinde iken TV açık olsa da onu çok etkilemez.
Kalça ultrasonuna hala ihtiyaç görmüyorum, önümüzdeki ay tekrar kontrol eder bakarız.
Uzun gece uykuları 1-2 hafta sonra uzamaya başlayabilir.(bu aralar acıkmasa da aynı saatte kalkma alışkanlığı başladı da)
Birşeyleri kavramaya başlaması biraz zaman alabilir.
Emme süreleri 3 saat, ara sıra 4 saati zorluyoruz, dayanabiliyor. Geceler biraz daha uzun, 4,5 saat bile oluyor kimi zaman.
.....
İşte böyle... Şimdilik herşey normal görünüyor.
Yarın işbaşı, bakalım yeni düzenimize nasıl adapte olacağız?

6 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Vira Bismillah! :)
Kolay gelsin. İlk gün nasıl geçecek bakalım.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

oyyy erkeğime bak sen. baldırları da çıkmış ortaya.
yeliz arca cok ama cok guzel kilo alıyor. umarım aynen böyle devam eder zira anne sütüyle alınan her gram helal-i hoştur.bir de sonra zaten dişti huysuzluktu derken yemiyorlar fırsat bu fırsat şişir tosunumu:))

k.i.s.d. dedi ki...

Maşallah tütütü... Gelsin sütler büyüsün bebişler... Umarım hiç azalmaz sütün işe baslasan bile... Nasıl olsa yarım gün çalışacaksın, vız gelir di mi? Oh oh pek güzel. Kolaylıklar diliyorum ilk iş gününde, bunaltılara kulaklarını tıka, herşey her zaman acildir, ama herşey her zaman ertelenebilir. Benim hayat felsefem bu hamilelikten bu yana. Beğenmeyen almasın :)

Ozguranne dedi ki...

Maşallah sizlere! İlk iş günü maceralarını bekliyorum. Valla gururla izliyorum. Bakalım bizim de suyumuz ısınıyor, illa dönülecek. Bütün güzel dilekler burdan. Ben sizin süt çözümünüzü çok sevdim, çok akıllıca. Yumuşak geçiş olsun. Hayırlı uğurlu olsun. Hadi bakalım!

gunebakan dedi ki...

yelizcim nasil gecti ilk gunun sekercim?
hadi anlat ilk firsatta.
bu arada arca iyice dombili olmus, 41 kere masallah. nasil guzel yaramis sutun...
su anne sutu ne ilahi bi mucizedir yahu. umarim benim karnimdaki minikcana da yarar sutum. kizima da cok guzel kilo aldirirdi, manda sutu gibi sari ve ustu bi parmak kaymak baglayan sutum vardi. ama oyle sut uretebilmek icin helva, tatli, boza (feci sut yapar) ne bulduysam gotururdum. bi de alkolsuz bira cok sut yapiyor, vitamalt kadar da kalorili degil. vitamalt beni cok bayardi...
hadi sana tekrar guzel bir is hayati diliyorum, hersey gonlunce olsun canim...

ZÜHRE dedi ki...

41 değil, 1041 kere MAŞALLAH. Allah nazarlardan korusun. Ben hap yapar yutarım bunu beeee. Ne tatlı olmuş Yelizciğim. Sütüne de 1041 kere maşallah.Azalmasın artsın inşallah! AMİN.