16 Mayıs 2009 Cumartesi

haberler kötü...

kötü haber 1 :
dün apartmanda ilaçlama var dediler, hemen plan yaptım. Arca sabah uykusunu yatakta almayacak ana kucağına konacak, sonra ilaçcı amcalar gelince ümit teyzesiyle birlikte parka gidecekler. ilaç işi bitti mi, ben de arabayla onları alıp anneme götürceğim, hep beraber annemde günü bitirip akşamüzeri eve döneceğiz. Bu arada İlker kndi arabasını servise verip benimkini kullanmak niyetindeydi, aman dedim pazartesi ver, araba bana lazım olur. Herşey ben parka giderkene kadar iyiydi, hatta ilaçlama kısa sürünce süt sağıp öyle çıktım evden. tam parkın sokağına döneceğim, biri arkamdan korna çaldı, bir an dikkatim dağıldı ve GÜMMM! kaldırıma tosladım. tampon indi, jant eğrildi, lastik patladı. artık nasıl çarptıysam. yok yok ben hastayken filan araba kullanmamalıyım, son seferde ilker askerdeyken, frene basayım derken gaza basmış, komşu apartmanın bahçesine girmiştim. kafa kalmıyor bende. bu defaki öyle beter değil ama can sıkıntısı işte. Hemen ilkeri arayıp talimatları aldım. Polislere başka araç yok, hemen gelin dedim, geldiler sağolsunlar. sohbet ederken bi tanesi "abla sende alkol de vardır şimdi" diye takıldı. öyle bir "neeerdeee?" demişim ki adamlara emzirdiğimi açıklamak zorunda kaldım. bu arada ümit ablayla arca hala parktalar, emzirme saati geliyor ama allahtan uyuyormuş. İlker geldi, çekici geldi, araç gitti. kaldık düdük gibi:) en çok ilkere üzüldüm, benim yüzümden arabayı servise vermesi yine gecikecek. bir de yok tutanağı al, yok servise git, adamın başına saçma sapan işler açtım! İlaçlamanın üzerinden 2 saat de geçince eve dönmeye karar verdik.

kötü haber 2 : Arcaya akşamüzeri banyo yaptırdık. eh anne hasta baba yorgun olunca banyolar hep erteleniyor. Misler gibi oldu ama uyumasını beklerken direndi hatta acayip huysuzlandı. neden sonra bir şekilde uykuya daldı. rüya öğününü de aldı. gece bir ara ağlamalarıyla uyandım, baktım ilker otribebeyle burnunu temizliyor, her sabah burun temizliği yapılıyor, niye gece ihtiyaç duydu acaba oldum yattım, bir kalktım 4 olmuş. Arca 2 saatte bir uyanır, gece bile 3 saatte bir emer de, bu da garip!! öyle ağlama da yok, sadece yanına çağırıyor, emerken inanılmaz bir kaka yaptı, sırtına kadar! hmm herhalde rahatsızlığı buymuş dedim. tekrar kalktığımızda sabahtı ve Arca nezle olmuştu!!!! burnu feci akıyor, keyifli ama sürekli bir akıntı acayip rahatsız ediyor. ateş yoktu allahtan. doktoru aradım hemen. nezle için ilaç vermiyoruz ama tonimer ve nazal aspiratörle burnu temizleyin, günde 3-4 defa olabilir dedi. peki ateş çıkarsa? 37,8 i geçerse beni arayın!! Arca uyandıktan sonra hemen ölçtüm 38,2!!! hemen telefon, bizde fitil var , şurup var napalım? hmmm, arca 6300 gr mış tamam o halde şuruptan 1 ölçek verin, 37 civarında seyrederse her saat başı ölçün, 38 in üzerinde 20 dk da bir. akşam 6 gibi yine görüşelim. 37,2 ile 37,9 arasında bi doluı değer okudum. sonlara doğru 38 e yaklaşması canımı sıktı, doktorumuz 38 e çıkmadığı sürece takibe devam ve 10 da tekrar şurup verin, bu arada 38 in üzerine çıkarsa görüşelim dedi. sonra hep 37,5 - 38 arası seyretti, emdik, burnumuz temizlendi, şurubumuzu içtik, huysuzlandık ama uyuduk.

bu gece takipteyiz, keyfimiz yok...

9 yorum:

kuzunun annesi dedi ki...

Hay allah ya , noldu bu İzmir bebelerine ? Arca hasta Eloş hasta Tuniş hasta . Birden ısınınca havalar uyum mu saglayamadılar nedir ?
Gecmiş olsun , umarım sıkıntılı geçmemiştir geceniz .

Nihan dedi ki...

Çok geçmiş olsun Yeliz. Belli ki bir yerden mikrap kapmış. Böyle kaka yaptığına göre. Allahtan ateşi çok çok yüksek değil ama insan çok üzülüyor bu kadar minişken hastalınınca bebişler.

Tuğçe dedi ki...

Yelizciğim,
Çok geçmiş olsun.Allahtan ateş 38in üstünü görmemiş.Daha da çıkmaz sanırım.Ödüm koptu okurken...
İnşallah bir an önce iyileşsin Arca,canım benim....
Kaza için de hiç üzülme, canın sağolsun, olacağı varmış de, amaan mala gelsin de, hiç sıkmayın canınızı...(Bir de sadaka ver derler, sen bilirsin.)
İyi pazarlar!

Ozguranne dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım. Sevgilinin dediğine göre böyle böyle bağışıklık sistemleri gelişecekmiş...

Kaza için de geçmiş olsun. İnsan bi sersem oluyor. Havanın sıcağı da etkili...

ruhdagı dedi ki...

Geçmiş olsun Yeliz. Hastalık kısmına kadar her şey çok şahane ama o kısım işin en berbat tarafı. Umarım çabuk atlatır. Ateşi düşer Arca'nın.

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun Arca'ya, umarım atlatır kısacık zamanda.
Heralde cok mikrop var ortalikta herkes hasta :(
meleklere bisi olmasin :(
sevgiler.

Seyhan dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım.umarım çabuk atlatır , arabayada üzüldüm ama cana geleceğine mala gelsin diyelim sevgiler

a_y_s_e dedi ki...

cok gecmis olsun, bir an once iyilesirsiniz insallah ana ogul... arabaya da uzuldum, ama cana gelecegine mala gelsin.
sevgiler.

Yesim dedi ki...

Yelizcim cok gecmis olsun, ust uste gelmis hersey neyse allah beterinden korusun diyelim. Biz de Ela'yla biraz nezle gibiydik ama bugun daha iyiyiz. Iyi bakin kendinize...