29 Ekim 2011 Cumartesi

Atatürk yoktu Düşman çoktu...

"Atatürk yoktu
Düşman çoktu
Atatürk geldi
Düşmanı yendi
Bu güzel yurdu
Bizlere verdi"

Diyor bu videoda Arca...

Untitled from yeliz minareci on Vimeo.


Sahi şimdi Atatürk yok, düşman desen çok!
Bir Atatürk daha gelir mi gelmez!
- Dahili ve harici - Düşmanı yenemez!
Bugün Cumhuriyeti kutlamaktan kendini kurtaran zihniyet
Yarın Atatürk'ü de unutturur, devrimleri de
Balık hafıza olduktan sonra bu millette
Her şey olur bu memlekette!

EN ÇOK KENETLENMEMİZ GEREKEN CUMHURİYET ÇATISINDA DA TOPLANAMAYACAKSAK SAHİ NASIL BİRLİK OLACAĞIZ ? BİRİ BANA DEYİVERSİN!

SORMAYAYIM DİYORUM DURAMIYORUM, SAHİ VAN DEPREMİ İLE CUMHURİYET KUTLAMALARININ NE ALAKASI VAR YAV!

Not: Arca'nın ilk şiiridir, KAYITLARA GEÇSİN!

6 yorum:

Elif dedi ki...

hepsi bahane..
Acaba deprem olmasaydı ne bahane bulacaklardı çok merak ediyorum.
Çok kızgınım çokkkkk :((

Aferim küçük adamıma yaa..Gözlerim doldu.

Gamze dedi ki...

Hassasiyet guzel sey ama tek taraflisi zarar: Bu aksam bakanin oglunun dugunu vardi Yeliz'cim, neden iptal edilmedi? Onun tarihi belli davetlilere ayip olmasin. oysa ki bu bizim en degerli bayramimiz tarihi biz doğmadan belliydi.

Bayraklarla kutlayacagiz!!!

opuyorum sizi

Adsız dedi ki...

Cumhuriyet bayramı resmi kutlamalarını iptal eden hükümete tepkileri lütfen bloglardan, facebooktan ve tweetlerinizden gösterin lütfen çok değerli anneler! atam gençliğe hitabesinde de demiş '...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!' ne olur umutmayın ve çocuklarınıza unutturmayın :((( mercan..

çölyak dedi ki...

ben bir türk vatandaşı olarak bir bayramın kutlanmaması taraftarı degilim ama herkeste cumhurriyeti desteklemek zorunda degil ben cumhurriyet taraftarı degilim ve vanda bir acı varsa ülkede yas ilan edilmesi gerekirken bir bayramın kutlanmamasını çok dogal karşılıyorum.unutmamak gerekir ki atatürk'ün yaptıgı herşey çok iyidir her yaptıgı çok dogrudur gibi bi düşünce tamımyla yanlıştır.zaten atatürk atatürkçü degildi.ve kuvay-i milliye sadece demokrasi istemişti.cumhurriyet degil

yeliz dedi ki...

sevgili çölyak, o halde depremden bu yana tv lerde de yas ilan edilmesi gerekirdi, ekranlar kararmadı ya da cumhuriyet bayramından bir gün önce devlet büyükleri iptal edilmeyen düğünlerdeki nikah şahitliklerini de iptal etmeleri gerekirdi, değil mi?

çölyak dedi ki...

kesinlikle zaten yazımda da bahsetmiştim ülkede yas ilan edilmesi gerektigini.akp bundan belli ki bi çıkar sagladı ama ben bu olaya farklı bir pencereden bakıyorum sadece cumhurriyetin kutlanması zorunluluguna karşı çıkıyorum.ayrıca deprem gibi felaketlerde de deil tek bir şehit dahi olsa bu konuları insanların dert ediyo olması gerekirken 20'li sayılarda şehit oldugunda bu sorumlulugu yerine getiriyoruz.bakanımızın "adet" diye hitap ettigi şehitlerimize anca bu kadar saygı duyuyoruz hayatını kaybeden vatandaşlarımıza