14 Kasım 2011 Pazartesi

Doktorun kariyerinde çığır açtıran bir vakayız!

Arca’nın doktoru rahat mizaçlıdır, biz pimpirikleniriz, o bizi rahatlatır. Ama ciddi durumlarda da asla işin peşini bırakmaz. Hastanedeyken, İlker ile İzmir’in tüm radyologlarını, tanı merkezlerini gezdi, doktor arkadaşlarından bir heyet kurdu.

Dediğim gibi rahattır, gıda konusunda strese sokmaz mesela. Millet anne sütünden peynir yaparken bize Danino bile yedirebilirsin demişti. Katı gıdalara geçişimizde de çok rahatlatmıştı bizi, kendin yemiyorsan niye çocuğun burnuna dayıyorsun mamaları, lezzetli olsun, onun da damak tadı var, bırak bamya yemesin, yemese ne olur… gibi gibi son derece rahatlatıcı görüşleri vardır. Sonra televizyon… Hayatınızın içinde televizyon varsa, televizyonun açık durmasında bir sakınca yok, her şey siyah ve beyaz değildir, gün gelir deli yasakladığınız o televizyona bağımlı hale gelir, bırakın doğal sürecine demişti. Benim olmasa da İlker’in hayatının ciddi bir kısmı televizyon karşısında geçtiği için hep açık oldu, umumiyetle spor kanalları. Arca da hiçbir zaman televizyon manyağı olmadı.

Uzattım, ne diyecektim? Arca’nın rahatlık konusunda uzman doktoru bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine karşı, daha doğrusu bunun için yapılan ilaç takviyelerine. İşe yaramadığını düşünüyor, bilimsel tezleri var. Daha doğrusu vardı. Biz en ufak bir tıksırıkta, hastaneye mi yatacağız yine pimpirikliği ile doktoru bayramda yurtdışı tatilinde bile bulunca, sanırım artık bizim psikolojimizin düzeltilmesi gerektiğine inandı.

Bugün İlker Arca’yı yine doktora götürdü. Ergene bağlamıştı ya, hani bir sıkıntısı olduğuna, öksürüğünün tınısının bir garip olduğuna kanaat getirmiştik ya… İlker, Arca’yı doktora götüreceğini söylediğinde sevinçten boynuna sarıldım. "Pimpiriklenme kadın!" demesin diye dile getiremiyordum. Sonunda sabah akşam Umca damlaya izin verdi. Olsun varsın belki bizim psikolojimize iyi gelir, bebemizi koruyoruz diye içimiz rahatlar.

Hazır başlamışken öyle bırakmayacağım ben onu! Yumurtayı bıldırcın yumurtasına çeviriyorum ivedilikle! Lakin artık yumurtasını bitirmez oldu. En azından iki lokmada lüpletir. Sonra keçi boynuzu pekmezi, şurup niyetine içireceğim. Akşamdan tezi yok katı meyve sıkacağımız tezgahın üzerine alınıyor, Arca artık akşamları bardak bardak vitamin içecek! Küçük Cars karakterli tüplerde bal almış, İlker, alkış! Her gün bal yemeli. Bir taraftan ofisteki arkadaştan tüyolar alıyorum bir taraftan internetten araştırıyorum.

Bu kış öyle vitamin şurubu ile geçmeyecek, takviyeyi dayayacağız bünyeye! Oh be gaza geldim!

11 yorum:

kuzunun annesi dedi ki...

1 aydır Elanın gribal durumlar devam ettiği için dr.da bize immuzinc diye bir surup yazdı . 20 gün kür yaypıp 10 gün ara 20 gün tekrar seklinde . Güya bagısıklık sistemine birebirmiş . Bakalım ne olacak.
Arcama gecmiş olsun diyorum tekrar , kronikleşti artık bizimkilerde bu haller :))

Özge dedi ki...

yeliz bu konuda detaylar bekliyorum senden..
bende deliler gibi duhana vitamin şurubu arıyorum. yemiyor yemiyor yemiyor.. bağışıklık güçlendirici umca da kararsızım vermeli mi vermemeli mi..
kayısı kuru kayısı pişiriyorum her gün 3 adet 3 cezveye 3 bebeme veriyorum.. çok faydalıymıs bu zamanlarda mikroba karşı..başka başka??

takipteyim bu konuyu kısa bırakma nolur?

ZEYNEP dedi ki...

Yeliizz, belki sadece ergene baglamıstır yahu? Yatalım Arda, uykum gelmedi oynayalım, olur hadi oynayalım, oynamıcaaamm seklindeki diyaloglar cook bızde.. Hele ki hıc aglamayan cocuk bugunlerde zır zır ota poka aglıoo.. Sen pekmezi balı daya dayamasına da, canı sadece illet olmak istio da olabilir :) bal pekmez sonrası elde var bir adet tombalak Arca olur biz de onu hupletiriz :))

Adsız dedi ki...

bende bu konuda çok çaba sarfedenlerdenim..enson keşfim arı sütü bal karışımı...iştahsızsa yemekten sonra iştehla ilgili problem yoksa aç karnına sabah akşam bir tatlı kaşığı..çok yararı varmış arı sütünün..bağışıklık güçlendirici iştah açıcı hücre yenileyici vardavar yani...bostanlıdaki bey ballarından yaptırıyorum ben...alsancaktada merkezleri var..tavsiye ederim..sonuçta kaybetçek birşey yok..bal zaten yiyorlar arı süte ile karışmışını yesinler bide...sevgiler..ışıl

ÇokBilmiş dedi ki...

Benim doğal koruyucularım da soğan ve sarımsaktır. Kızıma da bol bol yediririm. Mesela tam boğazım gıvıklanmaya başaldığına oturup bir baş sarımsak yerim. Hiçbir şeyim kalmaz. Plasebo etkisi de olabilir tabii :)

alev ertürk dedi ki...

yelizcim maalesef iç açıcı şeyler söyleyemeyeceğim bunu baştan belirteyim :( yiğit doğduğundan bu yana belki bilirsin hastalıklarla boğuşup duruyoruz hamdolsun halimiz ama artık harbi zordayım,şu yedirip içirme mevzuna gelirsek yeminlen söylüyorum yiğite yedirip içirdiğimi ve gösterdiğim özeni taşa uygulasaydım vallahi utanır ayaklanırdı garibim ,,,,
inan bebekliğindn buyana uykusundan tutta günde 5 öğünü bile saati saatine ve düzenlidir şaşmam yani iki elim kanda olsa yediririm ha maymuna dönerim o ayrı meyvesinden sütüne,balından cevizine her gün yediridim ama sonuç maalesef pek iç açıcı değil,olmadı mı olmuyor sonunda pes etmek üzereyim uzatmaları oynuyorum ne ettiysen bağışıklığı güçlenmedi havada mikrop uçsa benim oğlan kapıyor :((
altta yatan bişeyler olmalı bence yoksa bunca özene böyle olmamalı,,,
çok uzattım di mi nedeyse bi postluk yorum bıraktım kusuruma bakma olur mu bir iç döküş olarak kabul et ,,
umarım arcam çabucak toparlar :((

buğday taneleri dedi ki...

ÇokBilmişe katılıyorum. meyve sevmiyor, biz de çorbalara bilumum sebze, soğan, sarmısak ne varsa artık katıştırıveriyoruz. Bol şifalı günler dilerim Arcaya

Asortik Krep dedi ki...

Yemeklerini kemik suyuna yapmaktan, pekmezi ilaç gibi vermekle başlayan bir serüvenle üniversiteye kadar süt içen bir çocuk büyütmüş anne olarak, iyi yapıyorsun devam et diyorum :)

battiscafe dedi ki...

benim kızımda 3 gündür grip teyzemde doktor ve 1 hafta ilaç kullanma bağışıklık kazansın dedi bekliyorum şimdilik hafif hafşf geçiyor sanırım ilaçsız :(

lale dedi ki...

Yeliz, yumurta yerlerse ille tavuğun dıçında düşer düşmez yiyeceklerdi.Tavukları olan birini bulduk anlaştık. Tavuk yumurtlar yumurtlamaz sıcaıyla koştururdu Berber Duran Amca. Etini yiyecekleri dana günlük kesim olacaktı.Kocama kasap arkadaş edindirdim. Yoğurtlarını bardak bardak mayaladım. Köylerden kepeği ayrıştırılmamış esmer unlar getirttim.Tüç çorbalar ya tavuk suyuna ya kemikli et suyuna pişti. Patetes soğan yetiştiriciliğine başlarken kocamın kuzeni dr Leman Abla ki daha sonra tamamiyle aile doktorumuz oldu, beni azcık frenledi. Sonuçlardan gayet memnunum, bedenen ve zihnen sağlıklı çocuklar olarak büyüdüler.
Sana başarılar diliyorum:)

yeliz dedi ki...

herkese sonsuz tesekkurler umarim hepsini uygulayabiliriz