5 Kasım 2011 Cumartesi

Bir "Acı Çikolata"nızı yemeye geldik :)

“Ruhlar evi” yeni bitmiş, tadı damağımdan gitmemişti. Özgeyle konuşuyorduk, “sen bir de acı çikolatayı oku, üstüne Elif Şafak bile okumak istemezsin” demişti. İşte insanlar böyle dedi mi aklım kalıyor. Ah ulen okumam lazım o kitabı diyorum. İnternetten sanal sepetime atıyorum. Diğer birkaç kitapta kararsız kalsam da böyle kitapları mutlaka siparişe dönüştürüyorum.

Geçen hafta evlilik yıldönümü hediyesi ne alsam diye soran İlker’e kitap listemi gösterdim. Her zamanki gibi güldü bana. Kitap okumayan insanlar, kitap okuma manyaklarının hislerini anlayamazlar! Suçlamıyorum, ben de futbola aval aval bakıyorum. İşin komik tarafı on küsür senedir o bana futbol ben ona kitap anlatmaktan bıkmadık.

Ne diyordum? Tam da zamanında geldi kargo ve ben bu ayki kitaplara tabii ki “Acı Çikolata”dan başladım ve daha ilk sayfasından koptum. Benim de sıkça kullandığım “Allah seni inandırsın” tabirini kullanmış yazar! O an kitabı seveceğimi biliyordum. Nitekim henüz ortalarında olmama rağmen kitabı önermek için bitmesini beklemeye gerek görmedim.

Özellikle mutfağın büyüsüne yeniden kapılmaya başladığım bu günlerin atmosferine cuk oturdu. Yemek tarifleri eşliğinde anlatılan bir roman! Daha ne isterim bu hayattan!

Ha bir de tatil istiyordum, baktım gelivermiş bile…

İyi bayramlar

7 yorum:

hayattanizler dedi ki...

Ben yıllar önce bu kitabı okuyamamıştım, yani denk gelmemişti, fakat adını çok duydum, şimdi hemen ekliyorum listeme, sevgiler :))

Deli Anne dedi ki...

Canımı çektirttin .. de bende bir süredir sadece kitap istifleme var.. üstüste dizdim yanıbaşıma koydum, beşine birden başladım ama bu şekilde olmayacak biliyorum:)

İyi bayramlar

Leylak Dalı dedi ki...

Kitap bitince filmini de izle, tipler çok gerçekçi seçilmiş, seveceksin. iyi bayramlar...

firdevs dedi ki...

kitabi dehset merak ettim :))

resimli günlük dedi ki...

Acı çikolata çok güzel bir seçim,iştah dolu günler bekliyor seni :)
özlem

laleninbahcesi dedi ki...

bu günlerde şöle bişi yapıyorum, filmi olan kitapların filmini izliyorum.))Bir Gün'ü izledim. Kitabı okuyanlar film güzel ama kitap daha güzel dediler olsun ben azcık hile yapıyorum :))
Geçen akşam acı çikolatayı almak için girmiştim Alkıma ama unutup onun dışında bir sürü kitap aldım. Olsun bu akşam alırım:)

yeliz dedi ki...

hayattan izler,
mutlaka okuyun süper bir kitap.

deli annem, istifleyince insan yenisini almaya çekiniyor değil mi? bir dönem ben de öyleydim. Şimdi aylık okuyacaklarım belli, 2 tane yedek tutuyorum, gerisini o belli sürede tüketiyorum. Yoksa ipin ucu kaçıyor.

sevgili leylak dalı, filmini mutlaka araştıracağım. umarım kitap kadar iyidir.

firdevs.. mutlaka...

sevgili resimli günlük,
özellikle mutfağa olan iştahmı kabarttı, itiraf edeyim. Sürekli bir yemek pişirme halleri geldi üstüme:)

Lale ablacım bende bir film izleyememe halleri peyda oldu bu aralar, kitaba daha çok vakit ayrabiliyorum sanki. ama film cidden iyiyse, o hile çok zaman kazandırır, haklısın:)