23 Temmuz 2012 Pazartesi

Sahil eskisi

Günün çorbasını, Özdere Çeşme demeden takip eden : ) yorumlarıyla yüzümü güldüren sevgili arkadaşım Pınar sormasaydı yazar mıydım bilmiyorum.

Sanırım yazmazdım.

Buket Uzuner’in hatırına ve “İstanbullular”ın hatırasına, sahilde okurum demiş, kampanyadan 5 TL’ye almıştım. Asıl ilgimi çeken Şamanlıktı, güzel bilgiler de edindim, hani hakkını yemeyeyim. Lakin…

Hani bazı kitaplar vardır, belki üç günde bitiremezsin, ama beynini yer bitirir ve yıllar geçse de üstünden (bu kalp seni unutur mu:P) bazı sahneler gözünün önüne gelir. Hah işte bu kitap benim için öyle bir kitap olmayacak. Evet “su” gibi okudum, ve evet gündeme zekice dokundurmalarını çok beğendim ve hatta İlker’le bile paylaştım (katiyen okumayacağını bildiğin bir insana bile bir kitaptan bölümler aktarıyorsan beğenmişsindir, İlker katiyen kitap okumaz!). Gel gör ki seneler evvel okuduğum “İstanbullular”dan hala sahneler aklımdayken “su” su gibi silinip gitti.

Acilen “Kumral Ada, Mavi Tuna”yı edinip zihnimdeki Buket Uzuner imajını düzeltmeliyim yoksa kendimi, Emre’nin teyzesinin “Gizli anların yolcusu” kitabını okuduktan sonra Ayşe Kulin için söylediği gibi, “ıı-ıh bozmuş bu kadın kendini” derken bulacağım! Allahım yaşlanıyor muyum ne!

Uzun lafın kısası, sahil eskisi oldu, bitti.

--- yazdıklarımı bir daha okudum da var ya Pınar, kitabı aldığına alacağına pişman olacak. Gören de beni Doğan Hızlan sanacak. Yok anam yok güzel kitap sadece "ben beklediğim tadı alamadım" diyeyim kıvırayım :) , keyifli okumalar... ----

4 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

evet bence de acilen Kumral Ada Mavi Tunayı hatta elin değmişken İki yeşil su samurunu oku...BU kitapları yazan SU adlı kitabı yazanla aynı kişi mi? diye de derin derin düşün:)

Adsız dedi ki...

bana özel bir post, koltuklarım kabardı:) teşekkür ederim yeliz. alırken benim içimde de bir his vardı zaten, ısınamamıştım.bile bile aldım. ben de buket uzunerin hatırına almıştım.istanbullulardan sonra iyi gitmeyecek, hemen üstüne bir doz kumral ada mavi tuna iyi fikir:)
bu arada bende de katiyen kitap okumayan bir adamla evliyim:)
yine bu arada ayşe kulin dedin de önceki hafta çeşmede imza gecesi vardı:) sessiz öyküler kitabını alıp imzalattım.plaj çantasında azıcık ıslanmış ama imzalı sayfama zeval gelmemiş neyse ki.
uzun yorumuma tekrardan teşekkür ederek son verir, gözlerinden öperim:)
pınar

Evren dedi ki...

Ah hadi ya, ben de donerken bu kitabi almistim, tuh!

Cigdem dedi ki...

Kumral Ada Mavi Tuna ve Istanbullular sebebiyle Buket Uzuner'in kredisi cok yüksektir gönlümde, onun icin elim gitti gitti geldiydi Su'ya, sonra baska seylerle cikmistim, isabet mi olmus acep:))... Bu arada Ayse Kulin icin bahsedilen yoruma katiliyorum, “Gizli anların yolcusu”nu gereksiz Türk dizisi kivaminda uzadikcaca uzamis buldum ben de, madem uzattin biraz daha derinlik olsaydi bari demistim.