3 Nisan 2012 Salı

Arca diyor ki... #11

“Annem Çin’e gidecekmiş. Çok uzakmış, öyle dedi.

Dedim ki; ne kadar uzak Amerika kadar uzak mı?


Evet dedi, sana bir harita bulalım göstereyim dedi.
Dedim ki; oraya nasıl gideceksin peki?


Önce iki uçağa bineceğim, sonra da bir gemiye.


Gözlerim kocaman açıldı. Korktum.


Annem biliyor mu ki? Babaannemin kocası Amerika’ya gitmiş, hem gemiye hem uçağa binmiş. Bir daha geri dönmemiş. Seni görmeye gelmiyor mu kocan, dedim, gelmiyor, gelmeyecek orası çok uzak dedi bana.


Annem döneceğini söyledi ama içimde bir kuş, pır pır kanat çırpıyor, ya gelmezse diyor! İstanbul’a kadar gitmesi için izin verdim, Çin olmaz, Çin çok uzak! Amerika kadar uzak!”

Not: diyaloglar ve kişiler tamamen gerçektir. Gerçek olmayan tek şey babaannenin kocası ölmüştür, ama babaanne öldü yerine, çok uzaklara gitti dediği için ve ayrı zamanlarda birbirinden tamamen habersiz gelişen iki diyalog yüzünden Arca an itibari ile küçük çaplı bir travma yaşamaktadır. Geceleri defalarca uyanmakta, kaprisin allahını yapmaktadır. Travmayı normale döndürmek için annenin sadece 4 günü kalmıştır ve ne pok yiyeceğini bilmemektedir.

13 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

ay kıyamam Arca dostuma. E Yeliz sen de daha yakın bir yere git ne yapalım:)

kuzunun annesi dedi ki...

ne kadar sürecek

ZEYNEP dedi ki...

'Amerika kadar uzak' benzetmesi germiş Arca' yı, kıyamam yaw..yolculugun eglenceleri uzerınden girseniz konuya, nasıl guzel bir ucaga nasıl guzel bir gemıye bineceksin, resimlerini gostersen vs.Anne donene kadar yapıstırılacak cıkartmalar, ciziktirilecek carpılar filan olsa ne bileyim..İnan gitme otur oturdugun yerde diyesim geldi ..:)

Gulcin dedi ki...

iyi yolculuklar yeliz. arca kiyamam sana ama kimbilir anne sana neler getirecek. Evrenin blogunda bir agac vardi elma agaci her gun bir elma boyuyorlardi. elmalar bitince baba donecek diye. gerci YavruSu hepsini boyamis elmalarin kasla goz arasinda baba gelsin diye tutturmus. Arca da yapabilir bunu tabi.
Yine de iyi yolculuklar yeliz. Umarim sadece is yogunlugu olmaz da biraz da gezip gorme sansiniz olur.
sevgiler

Elif dedi ki...

kıyamam ben sana yaa :(

nil dedi ki...

Kıyamam ben ona yaaa...İyi yolculuklar olsun Yelizim, çabuk dön...

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Ben bu sahneyi Ada'ya o kadar çok yaşattım ki, şimdi evde bile bacaklarıma sarılarak oturması ondan olsa gerek. Gidişin neyse de dönüşün muhteşem olacak:)

Adsız dedi ki...

kıyamam ufak tabi daha ama 20 sene sonra sen arkasından nereye gidiyorsun bile demene fırsat kalmadan dünyanın öbür ucuna keyifle gidebileceğini düşün fazla vicdan yapma :) hem istanbula gittiğini söyleseydin ya amma doğrucu davutsunuz nereden bilecek çini 4 yaşında bıcırık, bence takıldığı şey 'çok uzak' tanımı.. mercan

alev ertürk dedi ki...

kuzum benim yaaaa,için de kanat çırpan kuşun ürkek sesi geldi kulaklaıma ve arcamın korkudan iyice büyüyen göz bebekleri :((( tez zamanda ve sağlıkla git gel inşallah...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

şifa canım mmmm harika:))

Evren dedi ki...

Çin mi? Çin çok uzak yav :P Sen Arca'yı da al buraya gel, bak hem bizimkiyle film çevirirler ;) Kolay gelsin hepinize! İyi yolculuklar!

yeliz dedi ki...

zeynepcim, Gülçincim çok iyi fikirler hakikatten, ben de hazırlayayım bir şeyler:)

yeliz dedi ki...

Reyhan yapma be, ben de dönüşümden tırsıyorum şimdi:(

Mercan çok hinsin:P ama sevdim bunu bundan sonra uzaya çıksam bile istanbul diyeceğim:)

sağol alevcim.

of evren ne güzel olurdu. olsun siz geleceksiniz nasıl olsa hem bu yıl çeşmede daha çok görüşme imkanları olacak cücelerin:)