6 Nisan 2012 Cuma

"I see dead people"

Manyak lan bizim oğlan! Kendisinin hayali birileri ile bir ilişkisi olduğundan şüpheleniyordum.

Herhangi bir şey tetikleyebiliyor cüceyi, sohbet ederken, kitap okurken veya o kendi kendine oynarken. Hatta birisiyle konuşuyorum, mesela “gayri ihtiyari döndüm baktım” cümlesini kuruyorum diyelim ki, Arca bir köşede “gayri ihtiyari gayri ihtiyari gayri ihtiyari….” Defalarca tekrar ediyor. Öyle alelade bir şekilde değil ama, gözler kısılmış “I see dead people” tarzında kısık bir sesle.
Geçenlerde Nil anlatmıştı, hatta tüylerim diken diken oldu, okur okumaz aradım Nil'i. Bevkimin vefat etmiş olan babaannesiyle iletişime geçtiği yazı var ya, hah işte burada.. Aynen bunun gibi bir durum.

Bir süre böyle gitti, sadece benim yanımda yaptığını sanıyorum, tırstırmaya mı çalışıyorsun lan beni diyorum içimden ama fazla da üstüne düşmek istemiyorum. Allah seni inandırsın bir tür gerilim filmi çevriliyor evde. İlker olmayınca televizyonu da hiç açmıyoruz, böyle bir sessizlik hakim evin içinde, derken Arca’nın kısık kısık bir kelimeyi defalarca kendi kendine tekrarladığını duyuyorum. Müzik filan açıyorum fısıltıları bastırmak için…

Hafızamı zorluyorum, aklımda kalan sureleri tekrarlıyorum, psikopata bağlamış ve tam da cin çıkarma seremonisine başlayacakken olay çözüldü.

Öğreniyor düdük! Yani öyle olduğuna kanaat getirdik. Bir kere sadece benim yanımda yapmadığını öğrenince bir oh çektim. Babaanne de “böyle tekrar ederek öğreniyor” deyince tam olarak olay çözüldü.

Git başka türlü öğren deli mi ne!

3 yorum:

Gulcin dedi ki...

hicbir zaman emin olamazsin Yeliz demedi deme :))
Arca ya komiksin diyecegi bu posttaki gizeme uymayacak oldu mu simdi :)

Esra dedi ki...

Ablamın oğlu böyleydi, bir kelime duysun on kere tekrar ederdi. Bir defasında salon masasının etrafında, 'konsantre konsantre' diye diye yirmi kere turlamıştı herhalde :)

Jardzy dedi ki...

eheheheh
çok güldüm.


çocuğun üzerine soğan sarımsak tütsüsü yapsaymışsınız :)