2 Aralık 2014 Salı

Mevsimi geçmeden Girit kabağı

Girit kabağı diyorlar değil mi?
O leziz koyu yeşil minik kabaklar, körpe.
Pazarda gördüm mü almadan geçemiyorum ki ben o pirinçli kabak yemeğini sevmem.
Dolmasını da pek sevmem. Ancak mücver olacak ya da acılı kavurma, yanına yoğurtla.

Bu körpe kabaklar ise en güzel salata oluyor. Aslında kolay ve bence herkes biliyor. E kadın ne demeye yazıyorsun diyebilirsin.

Girit kabağı salatası

O zaman sana sır vereceğim, diyeyim olmaz mı?
İlker'in annesinden öğrendim, sana satacağım desem?
Olur olur bal gibi olur.

Sır şu:

Bu yavruları buharda haşlıyorsun, öyle aman aman bir alete gerek yok, hemen her Japon pazarında bulunuyor artık, te IKEA'lardan almaya kastıydık bir vakitler. Buharda pişirme aparatında az miktar haşlıyorsun. O yavrular haşlanırken sen sarımsak, limon, zeytinyağı ve tuzu bir kapta çoktan çırpmış ol, çünkü işin sırrı şimdi geliyor, o kabaklar daha sıcakken o karışımla bir beden olacak.

Bak şimdi aklıma geldi, mesela kuş üzümü ile çam fıstığı atsan içine? Bence nefis olur.

Hadi afiyet olsun. Hayır kabaklara şükretmeyeceğim ama bu akılları bana verenlerim olmasına şükredebilirim:) (kaldı 28!)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Valla seni takdir ediyorum bacim onca isin arasinda kitap oku yoga yap pazara git bir de evde calis seni okudukca ben de yaparim diyorum ama ii ih olmuyor eve bilgisayari bos yere goturup getiriyorum tek yaptigim is hamallik oluyor sevgiler ceren

CEREN dedi ki...

Ben bunu brokoli ile yapıyorum ve nefis oluyor ama kabağı hiç denememiştim, her türlüsünü sevdiğim bir sebzedir kendileri, hemen denemeliyim :) Bu arada eğer denemediysen aynı tarifi bir de brokoli ile dene derim.. Afiyet olsun :)

Fatma dedi ki...

Ben de severim, afiyet bal şeker olsun. Sevgiler:)