29 Aralık 2014 Pazartesi

şükür anları

Sürekli bir sümüklülük hali ve sürekli bir doktor ziyareti kısır döngüsü içindeyim. Baksan bir şeyciğim yok, anaokul çocukları gibi sümük sadece sümük. Ama içime sinmedi, Cuma izin aldım yine gittim. Sinüzit filan değil, sadece üşütme burun akıntısı, alerji bile denemiyor, eyvallah… Ameliyattan yırtmaya şükrederken şimdi bir de yoksa sinüzitten kurtulmaya mı şükretsek ne etsek:) 


Ofise dönemeyecek kadar geç başka bir okul gezecek kadar erken çıkmıştım doktordan. Sanırım bu özel okulların bir piyasası, ortak kullandıkları bir fiyat skalası var. Bu gittiğimiz okulun paydos saati 16:10. Arca 16:30’da evde olabilecek yani. Eh iyi de çocuklara ödev yaptırdığınız, birkaç saatlik bir etüt saatiniz yok mu diye sordum. Yetkili bana boş gözlerle bakıp, henüz daha birinci sınıfta bir çocuğun akşamın bilmem kaçına kadar okulda tutmasının imkansız olduğunu anlattı. Bir de üstüne ekledi, mesai saati bile beşte bitiyor, hanfendi… Hmm evet ben hiç bilmiyorum çünkü, ben çocuğun yedilere kadar sokaklarda, okul köşelerinde olmasından hoşnutum çünkü… Eve yediden önce giremediğimi söylediğimde tık yok… Hayır okulun velilerinin tamamı devlet memuru veya öğretmen diyeceğim, o da telaffuz edilen rakamları duyunca hiç mantıklı gelmiyor.  

Neyse… dedik çıktık.

Zaten işten yana canım sıkılmıştı, okul randevusundan önce yaptığım telefon görüşmesine daha çok da “bir daha asla işle ilgili üzülmemeye karar verip yine de üzülen” şahsıma gıcık oldum. Bir de okul mevzusu…

Arca’yı okuldan aldık, İlker’i bırakıp markete gittik. Eve erken geldik ya Cookie yapacağız. Artık seri üretime geçeceğiz zaten:)

Akşam elinde şarap ve peynirlerle Zeynepler geldi, üstüne de pizza söyledik benim nefret ettiğim orta sehpaya kurulduk bir güzel. Şarabın, sohbetin, dostların bir insanın ruhuna ne kadar iyi gelebileceğini tahmin bile edemezsin.

Ah bir de ilerleyen saatlerde bir kahve içelim deyip akşamüzeri pişirdiğim Cookie’lerin herkes tarafından bayıla bayıla yenmesinin verdiği mutluluk paha biçilemez…

Hani demiştim ya şükür arama şükür her yerde… Gerçekten de her yerde, sadece elini uzatıp tutman lazım ve sıkı sıkı sarılman. Yoksa hayat çekilecek bok değil! 

Bu arada önümüzdeki birkaç gün bol miktarda biriktirmiş olduğum şükürlerimden bir sağanağa maruz kalacaksınız. Saydım, geriye on beş şükür kalmış ve benim mücadelemde sadece üç gün. Çıkar mı çıkar be!

10 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

Ben de yazı gecikince yine merak etmeye başlamıştım. Ben de çok yoğunum. Bir de Toprak hastalandı falan filan derken.. Şükür konusunda çok haklısın..
Çok öpüyorum.

Ayla dedi ki...

Genelde özel okullar 16.00-16.10 gibi bitiyor. Okul çıkışı etüt merkezleri varmış çalışan annelerin çocukları için(tabii o da ekstra para) servis etüt merkezine çocuğu bırakıyor, etüt de ödevleri yaptırılıyor akşam iş çıkışı da anneler babalar alıyormuş( anneanne bize geldiği için göndermedik ama annene de yorulduk artık düşünüyoruz) isterseniz bu seçeneği bir araştırın belki size uyar.

Öykücü dedi ki...

Ben kızım okula başlayınca lise mezunu bir hanım ya da belki bir üniversite öğrencisi ayarlamayı düşünüyorum.Ben gelene kadar derslerine yardım eder ben geldiğimde kızımla zaman geçirebilirim ve kızım da eve erkenden gelmiş olur.Tabi zaman ne gösterir bilinmez ama.

Sevgiler.

yeliz dedi ki...

çok geçmiş olsun kıyamam:(

yeliz dedi ki...

evet ama bazısı etütü kendisi koyuyor. yoksa ben de biri karşılasın isterim ama bir kişiyi her gün o şekilkde görevlendirmek zor.

yeliz dedi ki...

en ideali bu tabii ki. ancak hem özel okul hem de istihdam ettiğin kişinin maliyeti çok yüksek çıkıyor. şimdi bunu denkleştirmeye çalışıyoruz.

Gulcin dedi ki...

henuz birinci sinifta bir cocugun eve anahtarla giremeyecegini de o beyefendi anlasin o zaman. mesai saaiti bile beste bitiyormus biz bilmiyorduk sanki. O zaman ozel sektorun mesai saatlerine de bir el ativersin mumkunse. Ay kusura bakma yeliz bir an cok sinir oldum.

ama evet guzel bir sohbetin deva olamayacagi sey yok. buna hep sukret bence de. cok sukredilesi bir sey inan. operim seni. hersey yoluna girecek bak gor.

Unknown dedi ki...

gelsin 15 şükür :)

Gozde dedi ki...

Ah şu okul mevzusu, büyük şehirde olsan dert, küçük ilçede olsan ayrı dert.

Sofia dedi ki...

DOĞAL YATIRIM.

$300_$4500
400$_6000$
$500_$7500
600$_9000$
$700_$10500
$800_$12000
$900_$13500
1000$-15000$.
Yatırım yapmaya başlayın ve doğrudan cüzdanınıza veya banka hesabınıza kazanın
NOT: Hesabınızı izlemek için bir Android telefonunuz veya PC'niz olmalıdır, ilgileniyorsanız WhatsApp ile iletişime geçin: +17168691327. e-posta: midasgoldmoney@gmail.com