26 Ağustos 2011 Cuma

Çekirdek çıtlayan insan

İzmirliler çiğdem çıtlar gerçi: )

Çekirdek çıtlayan insan kimi zaman eleştirilir. Ben takdir ederim. Bazen seyirci kalmayı bileceksin. Bu da irade ister, hem de çok güçlü bir irade ister. Kendini bilmek, kendini anlatmakla vakit kaybetmeyecek kadar özgüven ister.



Çekirdek çıtlayan insan olayları küçümsemez, sadece kendi dışındaki olaylara burnunu sokmayandır. Başrolü kaptırma telaşı ile oyuna dahil olmaya çalışmaz çekirdek çıtlayan insan, bunları çoktan aşmış olmanın rahatlığıyla ayağını uzatır ve seyreder büyük resmi.

Seyretmek kolay gelir kulağa ama küçük hesaplaşmalara dahil olmak çok daha kolaydır aslında.

O hesaplaşmasını çoktan yapmış, iç huzuruna kavuşmuş, küçük olayları çekirdek çıtlayarak seyretmektedir. Böylece o çemberin dışındaki “gerçekten” önemli gündem için enerji toplar.

Gerçekten önemli gündem derken?

Sadece televizyonu açmak, gazete karıştırmak yeterli… Ne gibi mi? Şikeden bahsetmiyorum, suni gündemden bahsetmiyorum, onlara çekirdek çıtlatalım.

Ben derinlerde saklananlardan bahsediyorum. En basitinden dünyanın en pahalı benzinini satın almak zorunda kalmaktan mesela… Bunlar önemli olaylar… Bunlar belirlesin gündemimizi…

Yeter ki bunların karşısında çekirdek çıtlamayalım.

4 yorum:

N.T dedi ki...

ben biraz bu oldum bu aralar. havuçlu anne mode on!

N.T dedi ki...

Bu arada yeni hali süper olmuş blogun söylemeden edemedim.

yeliz dedi ki...

Nehircim sağolasın.
Ben de böyle olmak istiyorum, olabileni de çok takdir ediyorum.

Şerife dedi ki...

bende çekirdek çitleyenlerdenim bu aralar insanın vicdanı daha az yakışıyor yakasına tavsiye ederim :)herkesler bu arada kandiliniz mübarek olsun