24 Ocak 2012 Salı

Bebelere faydalı bilgiler kılavuzu Vol.1

Bu bir "Arca diyor ki..." postudur.

  • Yemeğin – içeceğin içinde ilaç olduğunu nasıl anlarsınız?  
  • Şuruptan yırtamıyor musunuz? Süreci zehir ederek kaçınılmaz sonu eğlenceye dönüştürün!  
  • Anne babanızın üzerinizde uyguladığı yöntemleri gerisin geri iade teknikleri.  
  • Annenin kararlı olduğunu anlamanın yolları  
  • Yemekte pazarlık sanatı

 
Hepsi ve daha fazlası!   


 
 
 
 
 
 
Hemen konuya giriyorum kardeşlerim, vakit dar, her an annem blogu tekrar ele geçirebilir.
 
Yemeğin – içeceğin içinde ilaç olduğunu nasıl anlarsınız?


Çok basit. Annem meyve suyunun içine Umca koyduysa mutlaka sonuna kadar içirttirir. Koymadıysa umursamaz. Bunu anlamanın çok kolay ve eğlenceli bir yöntemi var. Meyve suyunu içerken annenin hareketlerinde bir heyecan seziyor musun? Sen içerken bardağa odaklanma var mı? Hah bingo! Umca bardakta. Aslında içmenin sakıncası yok ama “içmiycem” diye diretip biraz süründürmek çok eğlenceli oluyor, tavsiye ederim.


Şuruptan yırtamıyor musunuz? Süreci zehir ederek kaçınılmaz sonu eğlenceye dönüştürün!


Çok denedim maalesef şuruptan yırtamadım. Hastayken yırtmaya çalışmayın dostlarım, gereksiz. Annem “hastane” kozunu bile kullanıyor. Bir defa blöf sandım, kendi giyindi, beni de giydirdi, babama da “kalk hastaneye götürüyoruz, orada şurup mu içirirler iğne mi yaparlar, ne yaparlarsa yapsınlar, bu ilacı içmek zorunda!” dedi. Bi tırstım. Nasıl dolaşıyorum peşinden, “annem içicem” diye. Bence blöf değildi, ateşim çok yüksekti ve kesin götürecekti. O gün bu şuruptan yırtılamayacağını anladım.


Ama erteleyebilirsiniz. Babam medeni adam, annem gibi despot değil, konuşa konuşa halletmek taraftarı. Bana uzun diller döküyor. Bir gün ilaç içmem gerekiyordu, üçümüz bunların yatağındayız. Babam anneme beni ikna edebileceği konusunda teminat verdi. Başladı anlatmaya, mırıl mırıl, ilacın tarihçesi ile enfeksiyonun atalarından bahsederken annemle ikimiz uyuyakalmışız. Sonrası malum annemin ilkel yöntemleri ile ilaç içirildi.


Erteleyebilirsin ama yırtamazsın canım kardeşim. Yırtamazsın ama süreci herkes için zorlaştırabilirsin. Mesela ben her şurup öncesi başlıyorum, “hangi şurup? Tatlı mı ? Acı mı? Antibiyotik mi? “ sorularım bir türlü bitmiyor. Bizimkiler de kıvranıp duruyorlar. Maskat krizi eğlenceye çevirmek!

Şimdilik hokkayay.. Pek yakında diğer konu başlıkları ile aranızda olacağım!


3 yorum:

zero dedi ki...

Bu çocuğu seviyorum:) ama annesini de:))

Kız Kardeş Derya dedi ki...

Ben okurken çok eğlendim umarım sizde yaşarken eğlenmişsinizdir.

Sevgiler..

nil dedi ki...

Arca, taktiğini yerim teyzem, saygılar.