18 Ocak 2012 Çarşamba

Soğuk havaları sevmemek için 10 Sebep

Sevmiyorum kardeş zorla mı?


Üşümek yeterli bir sebep değilse daha çok sayacaklarım var.

1. Kendimi sıkmaktan sırtım tutuluyor. O sırtına buz sürülme hissi var ya hiç sevmem!

2. Burnum görece büyük olduğundan hemen üşüyor. Ve kırmızı burnu hiç sevmem!

3. Üst baş hamaliyesi! Dün İstanbul’daydım, atlet üstüne içlik, üstüne boğazlı kazak, üstüne kadife blazer ceket üstüne palto üstüne paşmina… Ha unutmadan totoma da külotlu çorap ile üstüne kalın çorap. Giymesi çıkarması bir ömür sürüyor. Bir de ofisler sıcak! Hadi işin yoksa tek tek çıkar.

4. Ellerim kuruyor zaten kuru bir cildim var, iyice nene eline benziyor ellerim.

5. Yüzüm daha beter, pul pul kalkıyor. Kozmetik dünyası henüz benim timsah derisi suratıma bir çare bulamadı. Göz kenarı kırışıklıklarıma da bulamadı ama şimdi konumuz bu değil.

6. Arca’yı kat kat giydirmeyi de sevmiyorum. Arabaya kadar giydir, arabada soy, sonra tekrar giydir. Yok bereden kafası kaşınır, yok atkı takmak istemez. Ben de istemiyorum, ama eşek gibi takıyorum!

7. Hani kar yağsa tamam diyeceğim, soğuğun bir anlamı var. O da yok! Böyle soğuk manasız bir soğuk! Dün İstanbul’a kar ümidiyle gitmiştim, ufaktan tırsa tırsa rötarlardan. Yok maalesef! Pudra şekeri serpilmiş gibiydi Avrupa yakası. Uzun zamandır ilk defa kar botlarımı giyip eldivenlerimi takmıştım, robocop yeliz:P O kadar içimde kalmış ki kimsenin bana bakmadığına emin olduğum bir anda, çalıların üzerindeki ince kar tabakasını elledim. Çocukça hareketler yapmak üzere iken utanmak ne fena!

8. Hasta olmayı, eve kapanmayı daha fenası Arca’nın hasta olmasını hiç saymayayım.

9. Öyle bana çaydı, kahveydi, sıcacık çorbaydı gibi hafifletici sebeplerle gelmeyin, ben yazın sıcağında bile içerim çorbayı. Dondurma yiyemiyorum yav! Boğazım iniveriyor. Öyle ecnebi usülü "kışın da dondurma yenir" ayakları yapana çok pis dalarım!

10. İştahım açılıyor! Çikolata aş eriyorum, sonra kaloriden yana feci talepkarım. Bir ara allah seni inandırsın, hamilelik öncesi kiloma düşmüştüm, sonra ufak bir "bir haftalık besiye çekme" programının ardından hop geri geldi kilolar!

Bak bir çırpıda on sebep çıktı bile. Hadi tamam artık ısınalım, soğuk yetti gari!

11 yorum:

Hatice ST dedi ki...

ben de izmirdeyim.. ve ben de bıktım soğuktan :( kötü haber daha da soğuyacakmış malesef...

Leylak Dalı dedi ki...

Aynı anda birbirimize yorum yapmışız:)) Bütün maddelere katılıyorum. insanlar İzmir ve Antalya soğuğunun ne kadar pis olduğunu pek bilmiyorlar:)) Haydi yaz gelsin artık, hiç olmazsa bahar:))

sevil şahin dedi ki...

bende sevmeyenlerdenim...

yeliz dedi ki...

yapma be hatice bıırırırı

Sevgili leylak dalı, dün İstanbuldaydım inan izmir kadar soğuk değildi, Antalyanın İzmirin soğuğu hiçbir yerde yok.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

kar yağınca bende seviyorum kışı..
kıyafet konusuna bende takığım çok fena.. hele şu çizme-botlar.. iki saat bağla, çöz.. yazın gözünü seveyim giy babetini yallah..

nil dedi ki...

Sigarayı bırakman süper olmuş, yoksa 11.madden de olacaktı,kapalı alanlarda içmek yasak olduğundan beri bir de Berk olduğundan beri, balkonda içiyoruz,dün akşam donduk donduk, bu senin abi dediğin herife kahveler senden dedim yapmadı pis!

içtim tabiyki kahvemi de sigaramı da ama uzun süre titredim.

ellerin için bir krem önerebilirim o abi dediğin herife aldım:) bir de havuç yağı göz kırışıklığına birebirmiş,ben daha denemedim.sen dene bi de yaz :P
burnun da kocaman değil, kırmızı halini sevmeyebilirim, kırmızı tehlikeli oluyor çünkü:P

Berk kendini besiye çekti,yerse iyileşecekmiş, bi de Alcaya,bide Eyaya,bi de Egeye geçmesinmiş di mi annesiymiş:)

k.i.s.d. dedi ki...

İzmir soğuğunu unutamam. Gerçi İstanbul soğuğu da ona benziyor, ıslak soğuk diyorum ona ben. Böyle insanın içine içine ıslak ıslak işleyen yüzüne çivi çivi batan bi soğuk. Ankara soğuğu gibi değil, Ankara da acaaaip soğuk oluyor ama kuru kuru, giyindiğinde için üşümüyor, yüzün falan donuyor sadece. İzmir'de dershaneye giderken paltomun kollarından içeri dolan soğuğu hiç unutamıyorum..

Adsız dedi ki...

bende soğuktan nefret edenlerdenim. para çıksa ekvatora taşıcam diyordum dün marketin önünde sebze seçerken ellerim dondu ya! ıkınmadan 10 madde daha eklerim ama az sonra yazacağım sebebim bile yeterde artar bile. geçen sabah sabahın körü 6 falan daha hava karanlık, deli soğuk var zaten zor kalktım yataktan bide giyinmeye başladım içime çamaşır, bady, kazak üzerine hırka, atkı bere mont derken işe zor attım kendimi. çayımı alıp masama otururken bi farkettimki sütyen yok!:)) daha ne diyeyim bütün gün hırkanın içinde patladım :)) mercan

Gamze dedi ki...

Bende sevmem kisi ve soğuğu. Yaz insaniyim. Tiril tiril, cıvıl cıvıl:p
11. Sebep; evsiz insanlar geliyor Hep aklima:(

dennis dedi ki...

İzmir'den sonra bulunduğum Mersin, Elazığ, Gaziantep ve Ankara'da, kışın içimin titrememesini, dişlerimin takırdamamasını; İzmir'deki gibi saatlerce otobüs beklememeye, klimalı ortamların artmış olmasına, sürekli kendi arabamızla seyahat etmeye yormuştum yıllarca ama yanılmışım demek ki; hakikaten asıl soğuk İzmir'deymiş.
Bunun yanısıra oldum olası nefret ettiğim kıştan kızım doğduktan sonra daha da nefret eder oldum. haftasonu AVM'ye gitmek resmen işkence. evden çıkmadan giydir, arabada soy, 5 dk. sonra AVM'de arabadan indirmeden giydir, AVM'ye girince soy, sadece yarım saatlik alışveriş sonrası AVM'den çıkmadan giydir, arabada soy, 5. dk. sonra eve gelince arabadan indirmeden giydir, eve girince soy! Kabus resmen!!! Bi de tüm bu soyma giydirme hareketlerini kendin kat kat giyinmişken yapıyorsun ki (sen de giyinip soyunursan işkence 2 katına çıkıyor çünkü) kanter içinde kalman ve arabadan inip binme esnasında donup üşütmen işten bile değil. 4 mevzim yaz olsun, budur Tanrı'dan dileğim :))

yeliz dedi ki...

Nil,
evet sigaryı bırakmak için soğuklar süper bir sebep!

Kübracım evet hep nemden oluyor, daha soğuk hissediyoruz daha çok üşüyoruz:(

Mercan aynısı İstanbula gideceğim sabah yaşadım. Ama ben allahtan çıkmadan fark ettim, kat kat küfrede küfrede çıakrıp tekrar giyindim:))

Ay Gamzecim sorma. Biz yine sıcak evimize ulaşıyoruz bir şekilde, ama evsiz insanlar... of haklısın arkadaşım.

Sevgili Dennis,
Resmen yorgunluk soğukta çocuk hiç çekilmiyor:))