12 Şubat 2012 Pazar

Çay bu kapağın altında!


Son zamanlarda teapot'a gittiğimde mutlaka içtiğim özel karışım bir çay var. Christmas tea diyorlar, Zeynep'in icadı nefis bir karışım. Eve almak istiyorum, bir türlü denk gelmiyordu. Geçen İlker uğradığında, ayrı ayrı poşetlerde hazırlayıp vermişler. Bizim dolabı bırak mutfak bile nefis koktu.

Büyü iksiri tarifi gibi, biraz tarçın çubuğu biraz zencefil, portakal ve daha neler... Geçen akşam boğazım ağrıyordu, çok iyi geldi. Bu akşam bol bol hazırladım. Ama ılık ılık içmek lazım. Teapot'ta tea lightlı çaydanlıklar var, bugün kısa bir süreliğine gitmişken oradan almadığımza pişman oldum. Benim bu emektar Kore seyahatinden hatıra, zira yeşil çay için, tealight'lık filan değil. Yeşil çayı fazla demlenmeden içmek lazım. (ulen yarım saat dükkanda takıldım, çay uzmanı oldum şerefsizim:P)
Gecenin bu vakti ara ara, deli oldum, bir tealight düzeneği bulmam lazım, evin altını üstüne getirdim. Bir güveci kullandım, üstten bıraktığım oksijen açıklığı yetmedi, illa ki alttan hava alacak yanmak için. Nazlıların aldığı bir fondü seti var ama büyük geldi. Sonra birden ampul yandı! Başka bir fondü setimiz daha var. (İsviçre mutfağının seçkin örnekleriyle bu sayfayı şenlendirirdim ama henüz sadece çikolata için kullanıldı, o da bir elin parmaklarını geçmez)

Bingo!! Süper oldu yav... Bundan sonra böyle...
Maalesef bu eşsiz çayı artık menüden çıkarmışlar. Çünkü orada içip eve götürmek isteyenlere karışımı hazırlayıp veremiyorlarmış, homojen dağılmadığından bileşenler, olması gereken tadı vermiyormuş. Benim gibi manyaklara ve ısrarcılara poşetleri ayrı ayrı hazırlayıp tarifi ile takdim ediyorlar.

3 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

Yeliz olmadı, bu çay mevzuunda hassasım biliyosun:) Var mı? internet siteleri, satış şeysileri falan...

Leylak Dalı dedi ki...

Ya aynı şeyi ben söyleyecektim. Siteye giriyorum ama sipariş nasıl verilir anlamadım, fiyat falan da koymamışlar. O çiçek gibi açılan yasemin çayında gözüm kaldı. Lale ile benim biryerlerimiz şişerse görürsün sen. Bir dahaki uğrayışında fiyatlar ve sipariş koşulları hakkında da bilgi reca edelim lütfen:))
Afiyet ossun efendim:)

yeliz dedi ki...

Lale ablacım, leylak ablacım,
web sitelerinden mail atarak istediğin çayı sipariş edebiliyorsun.
sevgiler