29 Şubat 2012 Çarşamba

Yapılır mı lan bu bana! yapılır mı be!

Halil Sezai olmuyor yav... söz yazdım yolladım filan...
sen "ay"ladıkça ben kendime "ay"lıyorum.
İlk kez klibini izliyorum an itibariyle... Resmen "Yalan dünya"daki Orçun'a benziyor yav, şimdi ekrandan fırlayıp bana "öpüşsek geçer bence.." diyecek yeminlen!

İlker buna taktıydı geçen sabah telefondan üç defa üst üste dinletmişti. Bak yine "ay"lıyor...
Ay içime fenalık geldi.

Sahi seviyor muyum ben bu şarkıyı sevmiyor muyum hala karar veremedim ve veremeden şarkı bitti yine...

O değil de , içim yanıyor, a dostlar!
Yok Halil Sezai değil, muhtemelen cumartesi öküz gibi yediğim lokmalardan sonra tetiklendi. Reflüymüş. Sebebi bilinmezmiş. Her iki kişiden birinde görülürmüş.

Her iki kişiden biri işin içindeyse, iş hükümete kadar uzanır şerefsizim!

Mide yanarmış, asit yemek borusuna çıktığındanmış.... Allah biliyor ya buraya kadar umrumda değildi de...

O doktor o lafı etmeyecekti, diyet demeyecekti. Ben kendimi "şimdi çiğ sebze yeme, salataya ara ver" diyecek diye hazırlamışken (ki salatasız yaşamak da çok zordur benim için) çok pis vurdu beni. Halil Sezai bile bundan beter edemezdi beni.

"ÇİKOLATA VE KAHVE YASSAH KARDEŞİM!" dedi. Şerefsizim dedi hem de bana dedi. O ana kadar her şeyi metanetle karşılayan ben, bir anda yıkıldım. Bittim ulan ben. Hayat damarlarımdan birini kopardı, boynuma doladı, oracıkta harcadı beni.

Hadi çikolataya alternatif bulurum. Cheesecake olur, kazandibi olur, olur yani tatlıdan yana seçenek çok.

Ama kahve dedi ya! Tetikler dedi, içme dedi. Ah ulan o kadar kızdım ki, bir an gözlerim kararmış, duvardaki diplomayı kafasında parçalayacaktım. Sükunetimi muhafaza etmeye çalışarak,  "Oluru yok mu, doktor bey? Hani filtre kahve filan?" diyecek oldum, yok dedi , bir süre kahveye ara verin.

Ben ki, sabah 10 civarı Tchibo'dan taze çekilmiş Guetemala Grandemi mideye indirmeden ayılamayan ben, öğlen yemekten sonra bir acı Türk kahvemi içmeden hayatın anlamını bulamayan ben, ne bok yiyeceğim şimdi? Kokusunu duyunca bile kalbim hızla atarken nasıl uzak duracağım?

Akşam İlker'e anlatırken bir ara gözlerim doldu. Çözüm odaklı bünye devreye girdi... "Kafeini damardan alsam?" Sahi bu meret mideyi fena ediyor olabilir ama direkt kana karışırsa herkes mutlu olabilir? Damardan verirlerken bir taraftan koklarım da, içmiş kadar olurum. why not?

Geyiği bir tarafa bırakırsak, benim acı eşiğim acayip düşük bugün bunu anladım! Doktor bana ağrı yanmanın ne zaman başladığını sorduğunda cumartesi dedim. Bu cumartesi mi dedi, inanmayan gözlerle. İnsanlar senelerce bu ağrıyı çeker, kronikleşir, ameliyatlık olur öyle doktora gelirlermiş. "Erken geldiğiniz iyi olmuş" derken aslında "sen pek mıymıntı bişeysin yav" demek istediğini anlamadım sanmasın! Var ya İlker'e çok üzülüyorum, bunun yaşlılığı var, demek benim bir tarafım sızlasa ölüyorum diye basacağım yaygarayı.


7 yorum:

a_y_s_e dedi ki...

kahveli kurabiye falan yesen? kahveli dondurma?

Fatma dedi ki...

Geçmiş olsun sana, kahveyi fazlasıyla seven eşim de reflü.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

canım geçmiş olsun.. bir halil sezai manyaklığı gidiyo hepimizde ama bakalım nolcak sonu.. yok hepimiz isyana bağlıcaz diye korkuyorum..
ben reflüyle hamileliğimin 5.ayında tanıştım.. doğurana kadar da düzelmedi meret.. dayanılmaz boyutlara ulaştığında doktoruma gittim..ilaç verdi.. ama ben inat ettim içmedim.. 4 ay boyunca yemek borumda acı biber parçalarıyla dolaştım resmen.. doğurunca geçti çok şükür.. bişiyim kalmadı..
inşallah seninde diyet işe yarar da biran önce biter yanmaların..

Gulcin dedi ki...

Ah Yeliz cok cektim ben de. Ama gercekten diyetten baska sans yok malesef. Bir sure sonra buluyorsun sana nelerin dokundugunu cunku herkeste ayni etkiyi de yapmiyor meret. Benim icin mesela cig domates baya zorlayici bir sey bir de sarap bira gibi mayali icecekler.
Bir iki ay dayan sonra herseyden yiyip icebiliyorsun. Yani sonsuz bir diyet olmadi benim ki sadece bana neyin dokundugunu kesfetme diyeti oldu sanki. Simdi herseyi yiyebiliyorum sinirli olmak kaydiyla. Bilmem senin icin de ayni olur mu ama benim yontemim boyle dokunacagini bildigim seyleri yemeden once bir parca peynir ekmek yemek. O biraz midemin asidini aliyor sanirim. Sonra kahvemi iciyorum da tabi oyle cok sert degil :(
Zor ama basetmesi nispeten kolay olur diye umuyorum senin icin de.

Simdiden gecmis olsun

alev ertürk dedi ki...

son paragrafa çok güldüm valla hala gülmekteyim sen çok yaşa yeliz hatta mümkünse kahvenle yaşa,anlaşıldı sana kahvesizlik yaramıyor :)))

Adsız dedi ki...

klübe hoşgeldin.. kahve, alkol ve mayalı hamur sever ama reflü, gastrit nedeniyle bön bön bakanlar klübü.. gülçin doğru demiş ne yazıkki ömür boyu sürmüyor diyet bende 2 ay dayandım sonra, kahve ve dark biraya döndüm ama mayalı hamuru çıkardım hayattan.. öğrenciyken 3 kupa kahve ve 1 demlik çay sonrası artık kafeini damardan almalıyım diye çok düşünürdüm demekki müh.lerin beyni aynı frekansta çalışıyor :))

Adsız dedi ki...

bu arada ben mercan..