13 Mart 2012 Salı

Aklım almıyor

Aziz Nesin’i itekleyip kalabalığın içine atmaya çalışıyorlardı, bense dehşet içinde dua ediyordum.


Gazeteler provokasyondan onu sorumlu tutuyorlardı, benimse aklım almıyordu, sırf düşündüğünü söylediği için bir insanı ve beraberindekileri diri diri yakmayı.

Eh pek de küçük değildim, 15 yaşındaydım. Benim yaşımda o otelde ölenler vardı.

Hala daha aklım almıyor, bulunamayanları, bunca yıldır bu davanın zaman aşımına uğrayacağı bilinmesine rağmen yasanın değiştirilmemesini, bir insanın düşüncesini söylediği için yaşananları hala aklım almıyor.

Hele hele insanlığa, laikliğe karşı işlenen bir suçun zaman aşımına uğramasını?

Bu yaşıma geldim hala aklım almıyor.

Yazık!

14 yorum:

Nil dedi ki...

koyunlarda akıl yok ki. (çok pardon ama yaratmak istedikleri halk bu) yoksa kasten bişey söylemek istemedim.

30 dk da bilmem kaç kanun geçer , ama işlerine gelmeyen kanun değişmez. Çünkü bunları yapan da kendileridir. Allah allah nidalarıyla diri diri yaktılar ee kendi kendilerini tıkacak değiller ya içeri. İt kuyruğunu ısırmaz.

Evren dedi ki...

:( Yok almiyor cidden, akil almiyor yasananlari!

laleninbahcesi dedi ki...

bunlar bizi yaka yaka bitirmeye çalıştıkça küllerimizden doğarız biz. Nasıl gıcığım bu gün anlatamam...

flzpink dedi ki...

Katillerin avukatları şimdi hangi mevkilere gelmişler bakınca, zaman aşımı kavramını insanın "aklı" alıyor da "vicdanı" almıyor!!!

Unknown dedi ki...

Bir bu mu? Baksana 4+4+4 olayının meclisten kavgaya rağmen geçiriliverişi, ondan bahsedilmesin diye aylardır yok yere hapis yatanların bir gece yarısı salınıverilmesi... suçu bile belli olmadan bir hücrede yılların geçirilişi... beş kuruşluk ihmalden gidiveren canlar, deprem gelecek diye borazan çalınırken, hala toplu konut adı altında ihmalsizlikler...

akıl alır gibi değil ki Yelizcim?

Gulcin dedi ki...

hakikaten akil almiyor yeliz :(

biraydamasalı dedi ki...

yazıkki ne yazık:(

annemahsustan dedi ki...

Eflatun'nun bir sözü var;

"Adaletsizliği işleyen, çekenden daha sefildir... "

İşte o sözü bugün içinler için söylemiş...

Aklıma geldikçe delleniyorum resmen...

Fatma dedi ki...

O katliam olduğunda ben üniversite ikinci sınıftaydım, seyirci kalmanın verdiği acı dayanılmazdı ve hala dayanılmaz, acı verici.

Fatma dedi ki...

O katliam olduğunda ben üniversite ikinci sınıftaydım, seyirci kalmanın verdiği acı dayanılmazdı ve hala dayanılmaz, acı verici.

Esra dedi ki...

Öğle namazının ardından toplanan güruh, insanlık dışı gösterisini sürdürürken, otelin merdivenlerinde kurtulmayı bekleyenlerden biri olan yazar lütfi kaleli sormuş: “ bunlar ikindi namazına gitmeyecekler mi?”

Gitmediler hepimizin bildiği gibi ve 19 yıldır süren bu katliamı başlattılar. Benim aklım alıyor artık bu ülkede olanları, aklım alıyor da vicdanım almıyor, seyirci olarak dahi yaşanan bu vahşeti kaldırmıyor.

Adsız dedi ki...

benim hiç birşeye güvenim kalmadı, ne eğitim sistemi kaldı, ne adalet, ne askeriye.. bunlar devleti devlet yapan ana unsurlar değil mi? parası ve gücü olmayan vatandaş olarak biz neye tutanacağız? başına bir iş gelse daha çok gücü veya parası olan istediği adaleti sağlamayacak mı? konyada amerikan askerleriyle taktik uçusu sonrası uçağı düşüp ölen türk yıldızı başarılı yüzbaşıyı kim açıklayacak hemde ilk defa bir türk yıldızı uçağı düşüyorsa? kesintisiz eğitim diye 4 yıl sonra açık okul sistemini getiren ve doğuda çocuğunu zaten okutmamak için bahane arayan halka kıyak geçen öğrenim sistemi yasası mecliste geçirilirken muhalefet milletvekillerini salona sokmamak için kapıda etten duvar ören hükümet milletvekilleri varken kim demokrasiden özgür düşünceden bahsedebilir??? birde tabi çadırda diri diri yanarken sgkya girişi o gün yapılan işçilerimiz var yeliz.. mercan

yeliz dedi ki...

zaten amaç da bu nilhancım koyun sürüsü yaratmak, böylece tepkisizliğimiz devam edecek.

Lale ablacım benim hiç umudum yok artık.

flzpnk, ciddi misin? normaldir.

annemahsustan çok beğendim çok güzel bir söz.

Esra! Tüylerim diken diken oldu.

Mercancım ciddi misin? O işçilerin SGKsı bile yok muymuş, hey allahım

Adsız dedi ki...

evet ölen işçilerden 2sinin sgksı o gün yani pazar günü net üzerinden yapılmış ne kurnazlık değilmi? mercan