26 Mart 2012 Pazartesi

Ortadoğu ve Balkanların en ... (2)

korkunç kuklasını gururla sunar, kaçarım:P
Yok yok kaçmayacağım:) Tabii fotoğrafa bakan kaçabilir, katiyen alınmam!

Arca'yı okuldan aldığım gün kukla yapımından bahsettiler, geliriz deyince şaşırdılar. Kanımca bebesini fazla sallamayan bir anne profili çiziyorum. Hatta Cuma günü getirileceklerle ilgili telefon ettiğimde tekrar tekrar sordular. Benim biraz daha "ilgili anne" mode on takılmam lazım, bunu net anladım.

Gelecem tabii, cumartesi tek başıma veledi nasıl eylesem diye yırtınıyorum, hazır faaliyet bulmuşum kaçırır mıyım? Kaçırmadım.

Sabahın köründe kalktık, önce Migros'un kapılarını açtık. Arca bir posta kasada kasanın kapısına tırmanırken kafa üstü düştü, ortalığı yıktı da yine de vazgeçmedim. Bu vesileyle geç kalırız diye iglo bezelye ve mısır paketlerini okulun buzluğa attım, eve bile uğramadım.

Bütün okulun anaları benim gibi düşünmüş olacak, iki kocaman sınıf ağzına kadar doluydu. Malzemeler yetmedi takviye edildi. Sınıf arkadaşlarının annelerini da tanımış oldum iyi oldu. Onlar da benimle ve kesme kırpma işlerindeki beceriksizliğimle tanıştılar. "Siz beni bir de outdoor activity'lerde görün bacılar, dağ tepe tırmanırım, ot bok böcekle kurduğum yakın ilişkiye hayran olursunuz, yeminlen!" diyecektim ki baktım, hemen herkes benim kadar kötü, sustum, zaten herkes parmaklarına yapışmış tutkalla meşguldü.

Büyük sınıfların anneleri daha mı tecrübeli ne, onların kuklaları süper oldu. Misal Duru ve Zeynep de oradaydı, Arca ile Duru'nun yanyana kuklaları ile fotoğraflarını çektim ama buraya koymuyorum hasetimden!

Bir de tabii büyükler anneye yardım ediyor. Arca'nın şu kuklaya emeği, iki fırça tutkalı geçmez. Bir de akşam İlker'e "ben yaptım" dedi, dalacaktım. Ben , yedi cücelerin sandalyesinde iki büklüm uğraşırken (hadi abartmayayım, hatırı sayılır bir kısmını öğretmene yaptırdım:P) o velet, arkadaşıyla kıç kadar yerde itiş kakış oynuyordu.

Nitekim iş süslemeye gelince bizimki sıkıldı kaçtı bahçeye. Bizim kukla da ücubeden öteye geçemedi. Allah seni inandırsın baktım etrafta "ben yaptım" diye kandırmak için kullanmak üzere araklayabileceğim iyi bir kukla yok, utancımdan toplu fotoğraf çekimine katılmadım. Zaten Arca da pek umursamadı.

O sadece annesiyle okulda keyifli birkaç saat geçirdi, o kadar!

Bu arada tutkaldan kafayı bulmuş olacak, öğleden sonra iki saatten fazla uyudu. Bundan sonra baktım uyumuyor, dayayacağım o tutkalı burnuna ohhh gelsin deliksiz uykular!

6 yorum:

Nil dedi ki...

he-man çizgi filminde bir orko vardı. hatırlarsın değil mi demeyeceğim. tevellüdün gayet müsait.
sizinki ona benzemiş hafiften :D

Fatma dedi ki...

Süppper olmuş, ilk için hiç fena değil efenim. Siz bu gidişle yakında blogta kukla nasıl yapılır semineri bile verirsiniz, aha şuraya yazıyorum ve Arca'yı öpüyorum, maşallah anneyle ortak çalışmadan pek mutlu görünüyor:)

Gulcin dedi ki...

Yeliz sahane olmus deem inanmazsin degil mi :) Gozlere bakinca koptum sanirim :)
yine bu kukla. ben haftasonu bir tatli yaptim bundan feci oldu goruntusu gorsen kacardin :)
ama isik var var burada daha ne kuklalar gorecegiz kim bilir :)
Iyi haftalar

Adsız dedi ki...

bir zamanlar katil bebek çaki vardı hatırlar mısın sizin kuklaya rakip olmasın ilk o aklıma geldi :)) yeliz kızma ne olur çirkin değil kesinlikle ama gözler biraz pörtlek olmuş sanki.. mercan

Hatice ST dedi ki...

fena olmamış bence yahu.. ilk etapta donald duck ın uzaktan bir akrabası gibi bir his uyandırıyor.. ördekgillerden gibi bir hali var :) Biz de anne bebek oyun grubuna katılıcaz.. valla ben daha çok heyecanlıyım.. faaliyet falan derlerse naparım bilmiyorum.. bu nedenle medeni cesaretinden dolayı seni kutluyor, kukla yapım çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum ;)

Unknown dedi ki...

Biri evde oturup da kendi yapmış gibi =D