18 Ağustos 2008 Pazartesi

züze geldi züze

Cumartesi ütüleri bitirdim. Zaten evde yapabildiğim tek iş bu, onu da dinlene dinlene yapıyorum. Doktor bana ilk hamileliği öğrendiğimiz zaman temizlik filan yapma kraliçeler gibi otur demişti. Ben tabi eve temizlikçi kadın tutmayan cimri insan, kraliçeler gibi değil de nerdeyse bok içinde bade kadın şeklinde oturuyorum evde. Aslında cimriliğimden de değil, temmuzda 1 hafta tatildeydik, döndük, Almanyaya gittim, sonra İtalyaya gitim, son olarak da İstanbuldaydım, yani iki arada bir derede Güner ablayı arayamadım bile. Annem yazlıkta, gelemiyor izmire, allahtan ilkerin annesi ara sıra uğradığında temizliyor da biraz hijyen görüyor evimiz. Düdükcan şimdiden bilimum mikroplara bağışık. Neyse ki haftaya perşembeyi ayarladık, Güner abla geliyor, temizlik yapılıyor, cuma doktorumuza gidiyoruz, sonra akşam Gümüldüre, annemlerin yazlığına, 5 gün boyunca, yiyip içip yüzüp yatıp göbek büyüteceğim. Eve döndüğümde artık misafir çağırabileceğiz.

Heryerde indirim var, canım acayip alışveriş yapmak istiyor.
Ama zor tutuyorum kendimi, serde cimrilik var ya;
- ya büyük beden gömlekler alırım da omuzlar iyi durmazsa?
- hadi şimdi bedenine göre aldın ya seneye bu zamanlar hala aldığın kiloları verememiş ve eski halime dönememiş olursam?
Sonunda dayanamadım, 38 beden siyah pantolon ve hamile bluzu gibi birşey aldım. Aslında hamile bluzu değil ama şansıma hep hamile kıyafeti gibi üstler modaydı bu yaz, en azından ucuz bir parça düşürmüş oldum. Bu beni bir süre idare eder. Sonra pazar günü yazlığa gittik. Ablama 38 beden pantolonla nasıl 7. aya kadar idare edebileceğimi heyecanlı heyecanlı anlatıyordum. Ne var canım diyordum, pantolonlar düşük bel zaten, göbeğin altında kalır. Pantolon askısı ile düşmekten kurtarırım, üzerine de uzun bişeyler giydim mi tamam! yeni bir hamile kreasyonu hem de ucuz fiyata. Annemle ikisi koptular gülmekten. Meğer öyle 38 beden filan kalmazmışım, kanguru modellerinden almak lazımmış. Yani benim 38 beden pantolonlarım ancak 5. aya kadar idare edermiş gibi görünüyor. sonrası allah kerim. Ha bir de doğum sonrası zaten birkaç beden büyük olacağım için sonra da giyebiirim. Allahtan ablam bana birkaç tane büyük beden gömlek verecek de bir süre idare edebileceğim. Zor zor çok zor iş.

Düdükcan için tutuyordum kendimi, sonradan huysuzun önerisi ile unisex renklerde birkaç parça edinmeye karar vermiştim ki ilkerin annesi de kardeşi de yeni ciciler almışlar bile. İlk ciciler... Aslında ablamın kızından kalma bir dolu eşyası olacak ama bunlar yeni ilk ciciler... biraz keyiflendim. Ara ara paketleri açıp bakıyorum, nasıl küçükler...

Karın çatlakları için birkaç öneri aldım. Ofisten arkadaşım Bübcheni önerdi sonra eczanelerde satılanlar var. Ama biraz pahalılar. Geçen hafta ablamda hiç çatlak olmadığını farkettim ki ablam 94 kilo ile doğum yapmış bir yarmagül kıvamındaydı. Ona doktoru önermiş, bebe yağı içine badem yağı karıştırıp hergün sabah akşam sürmüş. Sonra internette de badem yağını okudum, daha da ikna oldum. Şimdi sabah akşam kullanıyorum, zaten acayip kuru bir cildim var çatlaklara çare olur mu bilmem ama en azından nemlenmesine yardımcı oluyor.

Peki bu haftasonunun en mutlu haberi neydi? Baldan tatlı teyze kızı zühre dombik nili de yanına alarak gümüldüre teyzemde kalmaya gelmiş. Nasıl güzel bir süpriz!! Birlikte denize girdik. Nil süper tombik ve sevimli, sakin çekirdek aile İstanbuldaki yaşamından kalabalık aile ortamlarına ancak alışıyor ama gerçekten başarılı, İlkere cilve bile yapmış:) haftaya pazara kadar gümüldürde ve ben haftaya cuma gittiğimde en az 2 gün daha birlikte olabileceğiz. YEEEEAAYYY!! Duru yüzünden Züze kaldı adı, biz pek seviyoruz onu çünkü çocukluğumuz birlikte geçti, gümüldürde az birlikte kudurmadık. Benden 6 yaş büyük ama 6 yaşındaki çocukla bile anlaşabilecek, kendini sevdirebilecek kadar sevilesi bir insandır, hani şu meşhur etrafına pozitif enerji saçan insanlardan :) İstanbulda ardımızda çok insan bıraktık ama zühre ablamı bırakmak çok koydu çook, dile kolay yıllarca ablam, ben, o 3 kardeş gibiydik.
Neyse bu haftasonunun muhabbetleri bitmez, ben şimdi haftaya yapacağım 5 günlük "ye, iç , yat" tatilinin hayallerini kurmaya başladım bile.

10 yorum:

Mon Petit Chou dedi ki...

Günaydın Yeliz, nasılsın. yazını okuyunca birden çocukluğumu, Gümüldür kıyılarında oynadığım zamanlar aklıma geldi. benim babam Konak'lıdır, annem de Ankara'lı. ben se 29 sene Ankara'da yaşamış, sonra aşkı için nefret ettiği İstanbul'a buradanda Gebze'ye gelmiş biriyim. şimdiyse çok sevdiğim Ankara'ma dönmek için uğraşıyorum ama eşimin mesleği gereği imkansız. neyse hüzünlendim.
canım, umarım hamileleği fazla kilo almadan bitirebilirsin. ben 89 kilo bitirdim ve 8 ay içinde sadece 12 kilo verebildim. evlendiğimde 38 bedendim şimdi 42 deyim. Duru'ya hamileyken eşim Japonya'daydı ve 5.5 ay yoktu. ben de kimseyi tanımadığım İstanbul'da hep eve kapanırdım. bu yüzden de kilolar üst üste bindi. çatlaklar konusunda da en doğrusu bebe yağı ve tatlı badem yağı. ben de eczaneden pahalı ürünlerden almıştım ama sadece bir iki kere kullandım. her banyodan sonra muhakkak bebe yağı sürüyordum, hiç çatlak olmadı. zaten doğumdan sonra karnım da hemen inivermişti ki doktorum bu işe çok şaşırdı. sanırım iç karnın geniş olmasından dı. canım çok yazdım değil mi? kendine ve bebeğe iyi bak.. sevgilerle...

yeliz dedi ki...

selam, insan aşkı için neler yapıyor, haklısın. biz beraber okuduk istanbulda, sonra ben okulu bitirdim, ilker uzattı, izmirde yaşamaya karar verdiğimiz için ben okuldan sonra döndüm izmire. sonra o istanbulda iş buldu, hadi dedi gel geri, ailemi, işimi bıraktım takıldım peşine. sonra burda olmayacak gel izmire gidelim kendi işimi kurayım dedi haadiii ben yine toplandım geldim izmire. Gerçi izmire gelmek benim için çok iyi oldu:) umarım artık başka bir yere gitmeyiz:)
bu tatlı badem+bebe yağı konusunda senden de onay alınca iyice içim rahatladı, teşekkürler. İnsan acaba pahalı kozmetikler daha mı iyidir diye aklından geçiriyor hep.

Mon Petit Chou dedi ki...

gerçekten de pahalı kozmetik ürünleri hiç bir işe yaramadı. hatta emzirme döneminde göğüs koruyucu krem al, yoksa çatlar ve çok canın yanar dediler. onu da aldık ama maalesef bir iki kullanımdan sonra sürmeyi bile unuttum. çünkü doktor tavsiyesi üzerine her emzirmeden sonra anne sütü sürüyordum ve daha iyi korudu. ben johnson's baby bebek yağı kullandım, nemli cilde sürünce daha iyi sonuç verdi.ama sadece karın değil bütün vücuda sürmende fayda var derim.

Tijen dedi ki...

Bayılırım ye iç yat tatillerine ya epeydir böyle bir şey yapma şansım olmadı, benim için de tadını çıkar!

yeliz dedi ki...

ah tijen hanım sormayın, en çok da yat kısmını iple çekiyorum, umarım yaz bitmeden biraz enerji toplar, kışa bomba gibi olurum.

zero dedi ki...

Merhaba sevgili Yeliz, öncelikle bebeğin tüm yaşamınıza mutluluk ve ışık getirsin demek isterim. Alışveriş maceraların ve hamileliğini 38 beden pantolanla tamamlama arzun da beni inanılmaz keyiflendirdi, çok keyifli anlatmışsın her şeyi.

Üniversite yıllarında benim de arkadaşlarımla en keyif aldığım şeylerden biriydi yağmurlu günlerde sinema, sonrasında da Beyoğlu'nda ısınmak için gidilen kafelerde edilen o sohbetler. Şimdi de severim ya, her yaşın maceraları farklı oluyor:)

Son Batman'i (Kara Şövalye diye çevirmişler Türkçe'ye) izlemeni kesinlikle tavsiye ederim. Ben karakter analizlerini es geçip işi sadece aksiyona ve eğlenceye vuran filmleri oldum olası sevmem. Tabi ki bu filmde de aksiyonun alâsı var ama dediğim gibi muhteşem bir oyunculuk ve kurgu da cabası. Umarım beğenirsin:) Sevgiler

Yesim dedi ki...

Selam yeliz, sorma valla bu kilo meselesi beni de korkutuyor inşallah çok fazla almadan ve sonra da kolayca vererek kurtulabiliriz :) Karnım için ben de body shop un kakao yağını kullanıyorum.

yeliz dedi ki...

sevgili zero,
yorumun ve iyi dileklerin için çok teşekkürler, yazılarını ben de çok keyifle okuyorum, sık sık blogunu ziyaret edeceğimi düşünüyorum.

merhaba yeşim,
bodyshop - kakao yağını not ettim, teşekkürler, olur da badem yapından sıkılırsam bununla devam ederim.

Adsız dedi ki...

Canım Yelizim, baldan tatlı rüyalar gibi bir 9 gün geçirdim.Ruhuma öyle iyi geldi ki anlatamam. Çok Ama çooooook özlemişim hepinizi. İnsan sevdiklerinin yüzünü görünce daha da iyi anlıyor ne kadar özlediğini. Giderken göz yaşlarıma engel olmadım; uçakta da öyle. Kalbim Ege de kaldı; hepinizde... ZÜZE

annonymous dedi ki...

İnternette bazı yorumları okurken tanıştığım bu harika adam sayesinde, ilk başta böyle şeylerden korktum ama durumumdan çıkmak için gerçekten yardıma ihtiyacım var çünkü kocam tarafından iki hafta önce evden çıkmam için ihtar verildi. çünkü burada söyleyemeyeceğim bazı yanlış anlaşılmalar olacak, Dr Ajayi bir uzlaşma büyüsü yaptı ve biz de aramızı mahkeme dışında halledebildik, İlişki sorunlarınız için güçlü bir büyü tekeri hizmetine ihtiyacınız varsa Whatsapp'tan Dr Ajayi ile iletişime geçin / Viber: +2347084887094 veya e-posta: drajayi1990@gmail.com