29 Mayıs 2020 Cuma

Kitap yorumu: Mutsuzluk Zamanlarında Mutluluk

Hayat mücadelesinde, pes etmeyi tercih etmiş karakterleri umumiyetle sevmem. Varolmaktan ziyade yok olup kaybolayı yeğleyen insanlar bana kolaycı gelir, kendimden bir şey bulamam. Çünkü biliyoruz ki bu bok dünyada kaybolmak kadar kolayı yok! Yiyorsa mücadele et! yiyorsa hayatta tutun! 

Fakat son günlerde okuduğum kitabın kahramanından öyle parçalar buldum ki, öyle özdeşleştirdim ki kendimle, gördüğüm yerde sımsıkı sarılmak istedim, memelerimin baskısını hissedip bundan mutluluk çıkaracağını bilmeme rağmen :) 

Karakteri gömdüğüme bakmayın, öyle incelik avcısı, öyle nahif öyle içtenlikli ki...
Ve etrafından gördüğü her tepki bir o kadar inceliksiz, bir o kadar kaba ve bir o kadar samimiyetsiz ki...

Kitap karakterine rağmen enfesti! Ne diyebilirim? Tam da bu zamana, bu mutsuzluk zamanlarına cuk oturdu. 

Ve tatlı küçük bir ayrıntı: 

5 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Ya Yeliz benimki bunama mıdır, pandemi etkisi midir, yoksa çok okumaktan zihin çorbasına dönme midir bilemedim ama kitabı aslında geçen yılın sonunda okuduğumu birisi Goodreads'taki yorumumu like yapınca farkettim iyi mi? Ve neyse ki hatırladım, yoksa hala Ankara'ya gidince okumaktan bahsedecektim. Dört yıldız vermişim hem de çok beğenip, Allah beni ne yapmasın, neyse ki konuyu hatırladım, iyice yamulmamış zihin :)O zaman yeni çıkan kitabını da almak farzoldu ama az daha bekleyecek, evdekileri bir seyrelteyim, ona da sıra gelir. Sevgiler yolluyorum hala çorapla oturduğum Antalya'dan...

Adsız dedi ki...

Kitap kulübümüz sectiği için bir kaç ay önce okumuştum ve çok da sevdim. Durağan gibi durmasına karşın eğlenceli de bulmuştum. O pantolon olayı filan:) Okuması keyifliydi. Yalnız goodreadste 2 kere okumuşum gibi duruyor onu düzeltemedim. Reading challenge'mı fazladan 1 kitap arttırmasa neyse de:)
Pınar

EĞİTİM PINARI dedi ki...

Bence de her şekilde hayata tutunmak gerekir Hayat Güzeldir çünkü

okuyanguzel dedi ki...

:)

www.macerakitabim.com dedi ki...

Yapma Yeliz yahu. :)
Alınacak bir kitap daha yani ha?
Öperim çok.