5 Mayıs 2011 Perşembe

Sadrazamın sol tarafından bir hünkar var bizim evde

Dünya onun etrafında dönecek, her şey onun istediği zaman onun istediği gibi olacak.

Burnundan çıkan sümüğü bile sahiplenecek, sen çıkaracaksın o “yerine koy!!!” diye yeri göğü inletecek. Çaresiz koyacaksın ya da koymuş numarası yapacaksın. Yerse ne ala!

Patatesleri büyük istiyorsa, ağzında çeviremeyeceğini bilsen de gıkını çıkaramayacaksın, hasbel kader parçayı ikiye böldün mü yaygaraya hazır ol!

Eskisi gibi pilavın içinde bezelyeleri kaktıramayacaksın! “sadece pilav!” dedi mi, bitti! Salak mı o, anlamayacak mı? Sadece çocuk!

“Anne gel!” dedi mi biteceksin yanında, maazallah geciktin mi yersin fırçayı!
Sen yemek yaparken illa ki kucağa alınacak, tencereler teftiş edilecek, yiyorsa itiraz et!

“Yemek yeme! Çiş yapma! Babayla konuşma! Telefonla konuşma!” gibi emir cümleleri hayatının bir parçası, alış artık!

Sabah öğle akşam mutlaka köfteli çorba isteyecek, her seferinde hazırlama rekorunu egale edeceksin! Aman aç kalır, sinirleri tepesine çıkar patronun, kan şekerini yüksekte tutacaksın.

Mıçarken git diyecek, mahremiyetine saygı duyacaksın, ama fazla uzaklaşma, kapıda hazır olda dur, çünkü “kaka biiitttii” cümlesini duyamayacak olursan ya da reaksiyonda biraz gecikirsen evin içinde cıbıl cıbıl koşabilir.

O dünyanın onun etrafında döndüğünden son derece emin, gözlerini uykuya yumarken senin uymadığını, her daim el pençe hazır yatağının başucunda nöbet tuttuğunu düşünecek.

Ne diyelim? Padişahım sen çok yaşa!!

11 yorum:

Sitare dedi ki...

o padişahtan bizde de var lakin 10 yaşında kendileri.hani diyorum beklentin varsa eğer düzelir büyüyünce diye yok öyle bir şey diyesim geldi:)

yeliz dedi ki...

eyvahhh diyorum eyvahhh ben 4 yaş civarından ümitliydim:)))

Fatma dedi ki...

Hünkarınız pek dediğim dedik maşallah, umuyorum bir iki yaş annesi olarak bir sene sonra bitsin bu ben bencilik, inatçılık:) amin.

yeliz dedi ki...

ay Fadiş hiç kibar olma, resmen şımarık resmen!! ve benim en gıcık olduğum çocuk tipinde emin adımlarla ilerliyor.

Fatma dedi ki...

Yanlış anlama Yelizcim,senin yazdıklarını okuyunca kendimden dem vurup iki yaş annesi olarak kendimi kastetmiştim canım, bizim ki ağzımdaki lokmayı alıyor artık:)

yeliz dedi ki...

yok yok Fadişçim:) kötü anlamda söylemedim. ben gerçekten bazen çok fazla tepemize çıktığını düşünüyorum. son dönemde disiplin konusunda da çok üstüne düşmeyince:) ikidir ne yapsa yeridir:=)

meltem dedi ki...

Bizimki de Hurrem Sultan mi Valide Sultan mi bilemiycem ama emri kipi yasam surecindeyiz. Yakinda kelle isterse sasirmiycam. Her seferinde "misin li" sormalisin, "lutfen" demelisin demekten dilimde tuy bitti.
Ustune ustluk gecen gun kresten almaya gittigimde yeni uyanmisti. Ogretmeni hadi banyoya gidelim, giyinelim dediginde yumusak basli davrandigini gorunce iyice sinir oldum. Nazinin kime gectigini biliyor

yeliz dedi ki...

ah evet Meltem aynen, sürekli her emrini misin ile bitirirsen yapacağız diyoruz. Bize de bay geldi:) Bir de bunların öğretmenlere ilginç bir saygıları var, onlar ne derse tamam:)

alev ertürk dedi ki...

Al benden de o kadar yelizcim,yeni nesil cüceleri hep bu tarzda sanırım naparsak yapalım ılımlı bir hale getiremiyoruz,eh boyun eğdik napalım kellemizi istemesin de :))))))

yeliz dedi ki...

yok yok alevcim disiplin şart! bizimki iyice aldı eline ipleri, yakında gestapo kurallarına geçeceğim, yoksa kellemizi de isteyecek düdük

Cebimdeki renkler dedi ki...

Alemsin, :) Seni okudukça daha iyi anladım ki annelik zor zanaat. Tam zamanlı da yarım zamanlı da olsa hep baş iş. :))