8 Haziran 2012 Cuma

Sıfır makyaj

Beyin yorgunluğu hiçbir şeye benzemiyor.


Erkenden uyuyorsun, saatlerce uyuyorsun vücut dinleniyor ama beynin asla! İşte o zaman insan kaçmak istiyor. Teker teker terk etmek istiyor ne varsa…

İki haftadır makyaj yapmıyorum. İlk onu terk ettim. Hani gören de her sabah pür makyaj evden çıkıyorum sanır. Ama iki fırça darbesi bir rimelle insan içine çıkabiliyordum. Makyaj yapmıyorum ama makyaj çantalarım hep çantamda (hamaliye ruhuma işlemiş.)
Babet sorunsalımı bir türlü aşamıyorum. Akşam markete gitme vaadiyle evden çıkmaya ikna ettiğim zavallı kocam ve masum evladımı “beni Agora’ya bırakın siz devam edin” şeklinde ektim. Pişman mıyım? Katiyen! Sıfır makyaj suratım ve gece eve geldiğimde fark ettiğim dötünde pilav eziği bulunan pantolonumla (Arca laneti!) fellik fellik babet aradım.

İşin kötüsü dikişleri atmış olan mevcut babetlerim de ayaklarımı iğrenç kokutuyor. Kokulu ayak ile ayakkabı alışverişine çıkmaktan daha beter bir şey bilmiyorum ben! Satıcı elinde ayakkabı ile gelir, ayakkabıyı giydirmeye niyetlidir. Aman dersin, ben giyerim, yok efendim rica ederim, yok yok olur mu ben giydireyim, yok ben giyeyim… Allahın sevgili kuluysa ikna olur bırakır inadı, ha inat ederse, Allah yarattı demem dayarım burnuna ayağımı, öbür tekini tutuşturur elime anında arazi olur.

Artık mutfak alışverişini ve bebemi kilitlediğim İlker’in mi yoksa ayak kokumdan fenalık geçiren satıcıların mı bedduası tuttu bilmem hala babetim yok.

9 yorum:

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Ay nasıl puhladıysam boğazıma su kaçtı:)) Ayyy ayağın mı kokuyor senin, iğğreençç, benimki hiç kokmaz, bebek pudrası gibidir her daim, kadının ayağı kokar mı ayol, üstelik kadın dediğin horlamaz, gaz çıkarmaz, tuvalet dışında bir yere asla işemez hatta kakasını bile çiş formunda çıkarır, öyle de naif öyle de pür-ü paktır:))))

yeliz dedi ki...

hadi len!!
sen bilmiyorsun tabii ben daha önce bu itirafı yapmıştım, yadırganmıyorum artık:
http://gununcorbasi.blogspot.de/2011/09/tavuk-suyuna-corba.html

minikkus dedi ki...

aahahaha önce sana, sonra da reyhana katıla katıla güldüm aaahauahushuashdufh:)) bak hala da gülüyorum..
o ayak kokutan babet mevzusu benim sosyete pazarından ilk kez alma gafletinde bulundugum 15tl lik babetlerde başıma gelmişti. hakkaten zorlu bi süreç geçirdim onunla bikaç gün. sonra konteynırı boyladı zati:)
ama normalde benim de ayaklarım gül gibi kokar. evde özellikle terliksiz gezerimki oda spreyi babında bütün eve saçılsın kokusu :P aahahaha bugün çok güldüm, başıma kesin bişey gelcek o_O

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Ben burda Çok Güzel Hareketler Bunlardan bir sahne anımsadım. Sen yazdıktan sonra bir kişi kalkıyor, benimki de kokuyor ben de insanım diyor, tek alkış sesi duyuyoruz, sonra diğeri sonra öbürü derken aslında kadınların topyekün ayağının koktuğu gerçeğiyle karşı karşıya kalıyoruz:) Kokmaz mı bacım tabi ki kokar, hele de o gün spor ayakkabının içinde 3 saat geçirdiyse mesela, ozamanlar ben Bahadıra ayak masajı yaptırıyor, halıya attığı çoraplarının intikamını böyle alıyorum.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

makyaj sıcakta çekilmiyor zaten be gülüm iyi yapmışsın.. azıcık yüzümüzü dinlendirmek bizimde hakkımız.. ben de çok arandım babet geçen ay.. en sonunda markafoninin bambi kampanyasında 3 adetini 95 liradan aldım kattım diğer ayakkabıların yanına.. pek rahatlar valla.. ayak kokusuna gelince e malum sıcaklar bastı.. corapsız giyince her ayak kokar be gülüm.. tek değilsin üzülme :))

Adsız dedi ki...

haftasonu izmirdeydim yeliz. gözüm hep seni aradı agoranın koridorlarında:) valla bak cidden görürüm umudu vardı, olmadı. hatta yanına gelip konuşunca nasıl şaşıracağını bile düşündüm:) neyse önümde izmirde geçirilecek koca bir yaz var hala umutluyum:)
alışveriş danışmanı, halıya atılan çorapların intikamı fikrine bayıldım:)çok yol denedim, terliklerinin içine bile sokuşturdum:)bu hiç aklıma gelmemişti. sabahkilerin intikamını almak için sabırsızlanıyorum:)
pınar

ÇokBilmiş dedi ki...

Makyaja üşenen adam bununla uğraşır mı bilmem ama sabahları ayaklarını ıslatıp karbonat ile ovalarsan, akşama kadar kokusuz idare edebilirsin :)

yeliz dedi ki...

@minikus @reyhan koptum allah tepenizden baksın
@sevgi ayakkabı konusunda çok şanssızım ya da beklentim yüksek, hala bulamadım:(

@pınarcım, sabahın köründe agoranın kapılarını biz açıyoruz:) erken kalktığımız için bir de fazla kalabalık olmadan işimizi bitirelim istiyoruz. kısacası bizi agorada sabah 10'da bulabilirsin:) bu arada bu cmt agoradaydık sabah 10'da. o saatlerde orada mıydın acaba?

@cokbilmisim, süper fikir teşekkür ederim.ve doğru tespit... üşenebilirim ama koku çok fena be

Adsız dedi ki...

12:00 geç kalmışım:( bi daha ki sefere inşallah:)
pınar