10 Eylül 2014 Çarşamba

Instagram'da takipçi kaçıran hareketler, aman diyim:P

Şimdi en yeni en sevilen en bir kolay sosyal mecra instagram.

Aslına bakarsan hiyeroglife geri döndük. Artık kelime oyunlarına, edebiyat patlatmalarına, tasvirlere filan hiç gerek yok. Ne uğraşacaksın, çek halini, koy instagrama. Hem bir de filtre filan, sanırsın herkesler fotoğraf sanatçısı. Ama nerden baksan bunun da boku çıkıyor. Yok o "sayfama beklerim" "takipleşelim" leri filan demiyorum, onların iyice suyu çıktı, benim dediğim o fotoğraflarına altına yazdıklarımız ve tekrarlanan klişelerle "ay içim şişti, bırakacağım takibi" diye canhıraş kaçırdıklarımız. "mız" diyorum zira bende o klişelerden ne çok varmış tahmin bile edemezsin.

Buyur yavrum, üstüne alınmıyorsan tadını çıkar, alınıyorsan aman diyeyim, dikkat et :)


1.  “… candır” : aman ha, bilmemne candır dedin mi, "bıyyy çok klişe öyk" tepkisiyle karşılaşabilirsin.

2. “bilmemne keyfi” : daha itici olmak istiyorsan “k” yerine “q” çok makbule geçer. Öyle kahve keyfi, balkon keyfi filan aman diyeyim, şiddetle kınanıyor.

3. “bilmemne yaptığım-olduğum doğrudur” : aman yarabbiii at kendini en yakın pencereden. Bunu kullanmayan bir sosyal medya kullanıcısı bilmiyorum.

4. Daha fenası bunları bir arada kullanmak: Bu yukarıdaki klişelerden cümle kurmak mesela, adamın ipini çektirir şerefsizim. DİKKAT! cümle içinde kullanıyorum: "Kitap candır! Balkonda kitap qeyfi yaptığım doğrudur!"

Bakınız benim profilden bir numune:


5. Etiketler ama öyle böyle değil #ben#sana#acayip#gıcık#oluyorum mesela...
Yapma! Bunu yapma. Takipçi kaybettiğinle kalırsın sonra şaşırma, uyardım ben!

6. BEBE deme! sakın ha çocuğuna "bebe" deme tövbeler olsun! o artık eşşek kadar bir çocuk. Ha "çocuk işçi çalıştırıyorum" yok efendim çocuğa temizlik yaptırıyorum da klişe, çünkü boku çıktı. İtici olmak istiyorsan dükkan senin tabii...

7. Ay bir de n'olur bir dünya aile fotoğrafı koyma, eklediğin insanlar instagramda popüler değilse, hiç heyecan yaratmıyor sizin o buluşmalarınız... Ratingi yok yavrum....

8. Ot bok her türlü çekilişe katılanlar. Sayfasını sanırsın ki çekiliş ve hediye kazanmak için kullanıyor. Şansımı yakalayacağım derken takipçin sayın düşer, eşekten düşmüşe dönersin!

9. "Şunu mu alsam bunu mu alsam" Eğer bir moda blogger'ı değilsen hiç kombin yapma ve de sorma. Instagram senin güdük mecralarına benzemez yavrum, anket çalışmanı whatsapp'tan bir avuç kadınla yapmanı öneririm zira bayıyor!

10. Bir temadan beşyüz fotoğraf. Seyahate çıkmış olabilirsin, ya da çocuğunun doğum gününe denk gelmiş olabilir ama fittiri fittiri senin profilini hem de sadece açı değişikliğinden başka farkı olmayan fotoğraflarını kimse izlemek istemiyor. Bir de bakmışsın, "beğen"e basan barnaklar fittirivermiş takibi...








29 yorum:

lale dedi ki...

İnstagrama haftada bir ekz falan uğruyorum sanırım. Ama bunların hepsinden bucak bucak kaçtığım doğrudur :) Ama yapmış da olabilirim :)

Ebrutir dedi ki...

Bir de mesels şunun gibi örnekler var teyze# olmayı# sizden # öğrenecek # değiliz temalı hashtagli söz öbeklerine tahammül edemiyorum ben:)

ruhdagı dedi ki...

Tamamen yabancı olduğum dünyalar bunlar. Benim son 4 yıldır cep telefonum bile yok. Arayan evden arasın. Zaten çok aranan biri değilim o ayrı :P Bloga bile kafa yormaz oldum. Bütün vaktim, kitap, anime, etamin, çay-kahve birde çocuğa bölünmüş durumda. Ege ola ki üniversiteye giderse eve birde kedi alırım işte o kadar :)

Akşam sefası dedi ki...

Ben seviyorum instagramı. Belki fotoğraf çekmeyi çok sevdiğim için olabilir..

Öykücü dedi ki...

Hahahaha instagrama bayılıyorum.{instagram candır:P}Ben de bunları yapıyor muyum telaşıyla okudum:)) Yapmıyorum sanırım:)) Binlerce takipçim olmadığı için de sorun yaşamıyorum:))

Yasemin dedi ki...

Hahahaha :)) Komiksin çorba hatun!
bende q lu qeyfine gıcığımmm :)))

yeliz dedi ki...

hahaha doğrudur:) aman kaç kaç kendini nerede iyi hissediyorsan orada olmak en iyisi:)

yeliz dedi ki...

ay evet en iyi biz biliriz, sizden öğrenecek değiliz bir de hashtag of yaaaa

yeliz dedi ki...

delisin. ya ben hayvan sevmiyom o yüzden kedi filan alamam, sosyal medyaya devam:)

yeliz dedi ki...

ben de seviyorum. Blogdan sonra en sevdiğim mecra orası. aslında kimi takip ettiğinle alakalı. fotoğraf sanatçılarının paylaşımları nefis mesela

yeliz dedi ki...

instagram bence de candır:)) ben yapıyormuşuım ama farkında değilim, bir yerde okumuş hoşuna gitmiş sen de yazmışsın aslında oldukça normal ama işte fazlası dikkat çekiyor:) tekrar tekrar...

yeliz dedi ki...

ben henüz o q meselesini çözemedim. Sebastian vardı bir ara bak onu araştırdım öğrendiydim:)

deeptone dedi ki...

hah haaaa süpeer bayıldım valla ay du bunu unutmayim herkese okutturayım yaa :)))

Yasemin dedi ki...

Ya o çok eski bir geyiktir aslında. Sebastian, Alfonso! Ben çok kullanırım.. Ancak sonra ne oldu da patladı, anlamak mümkün değil! :)

çölyak dedi ki...

Android yazılım ile ugraşıyorum ve android uygulamaların artık alternatifi olmayan bir şey kalmadı.Gördügüm kadarı ile annelik adına etkili bir şekilde kullanılabilecek bir uygulama yok.Siz anneler veya adaylar sizce nasıl bir uygulama işinize yarar.Açıkcası etkili bir uygulama yazmak istiyorum ve bu alan da pek ciddi bişey yok orjinal fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. :D

okuyanguzel dedi ki...

Kesinlikle seviyorum İnstagram'ı . Fotoğraf sanatçılarının profillerini takip ettiğinde çok keyifli olabiliyor.Bir de ben oğlumla ikimiz için günlük gibi ne yapmışız ne etmişiz tarzında kullanmaya çalışıyorum. Beğenmediklerimi de takip etmeyi bırakıyorum.

Sulemcafe dedi ki...

Ikinizde iyi yapmissiniz.Büyük hatalardan döneyim.Bu kelimeler modaymis deyip,bir kac kere kullandiydim.

Cok populer hesaplarda yâziyorlar,bu alemin kurali zannettiydim :)

Yeni Blogger olarak,takipci kacirmayayim.Artik yasak kelimeleri kullanmakta yasak :)

Deeptone'dan geliyorum bu arada :)

deeptone dedi ki...

son yazıma bak ama olur mu :)

Leydi'nin Günlüğü dedi ki...

:)) Keyifle okudum yazınızı ve hemen takibe aldım..
Benim bloguma da beklerim. Kocaman sevgilerimle..
grilady.blogspot.com

yeliz dedi ki...

@deeptone tekrar teşekkürler:)
@sule m hoşgeldin, sevgilerimle...

yeliz dedi ki...

selamlar... bir anne olarak nasıl bir uygulama işime yarardı diye düşündüm? mesela anne forum platformu, çünkü tecrübe ve paylaşmak çok faydalı oluyor. Sonra hafta hafta gebelik uygulaması olabilir mesela. gebelik.org diye bir site vardı bizim zamanımızda (yaşlandık:P) her hafta ona tıklardık. Sonracığıma uygulamada süt artırıcı bilgiler, emzirme önerileri ve bunları paylaşan uzmanlar olabilir.. aklıma geldikçe yazarım. Umarım çalışmanız faydalı olur, kolay gelsin şimdiden

yeliz dedi ki...

a ahu cidden çok hoş bir düşünce. facebookta herşey birbirine giriyor, fotoğraf konusunda ben pek kullanamıyorum. sadece foto uygulaması olduğu için ig çok iyi ve ben de ig çok seviyorum:)

yeliz dedi ki...

baktım baktım tşkler ttekrardan öperim

yeliz dedi ki...

tşkler, bakıyorum hemen sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, benimde uygulamayla ilgili bir önerim olacak. 7 aylık ikizlerim var, özellikle ilk aylarda bir bebek bakım uygulaması arayışına girmiştim, çünkü herhangi bir sebeple dr.a götürdüğünüzde dr.un sorduğu sorular; en son ne zaman yedi, günde kaç cc mama alıyor, bugün kaç kere kaka yaptı, ama maalesef siz bunları hatırlayamıyorsunuz, özellikle ikizse hangisi olduğunu karıştırıyorsunuz. Bu konudaki bütün uygulamalar ingilizce ve benim için çok uygun değildi, örneğin kaç cc mama içtiği bilgisini giremiyorum çünkü oz değerinden girmem gerekiyor vs. vs. Ne zaman kac cc mama içti, ne zaman kaç dk emzirildi, ne zaman altı değişti vs. dediğim gibi bununla ilgili Türkçe olmayan uygulamaları da inceleyebilirsiniz. Kesinlikle çok kişinin ihtiyaç duyacağı bir uygulama olduğuna eminim, dediğim gibi özellikle ikiz ve üçüz annelerinin çok ihtiyacı olacaktır.

Itır dedi ki...

hala bebelere bebe dediğim doğrudur..ama bebe onlar daha ayol..ben olmuşum 40, o 3 buçuk! ne diyecem? ah..minik kelebeğim mesela? :) üstüme alındığım da doğrudur :)) Ama bi tek bebe kısmını!! Amann zaten bırakan bıraksın..umrumda değil takip sayısı! :) O diyil de kinyas ve kayra candır..hahaha ayy cümle içinde kullanma oyunu pek güzel oldu! :))

yeliz dedi ki...

amaannn bence de içinden nasıl geliyorsa ko gitsin:)

canan arıcı dedi ki...

sizi çok iyi anlıyorum ama twitter, instagram, facebook dediğiniz koca bi deniz. görünür olmak için yazarın başka bi yolu yok. arada bu tip paylaşımlara biraz daha tahammülkar olmalıyız :)

Unknown dedi ki...

harika yazılara bayılıyorum emeğinize saglık.
http://sosyaldepo.com/