11 Temmuz 2017 Salı

Son iki hafta

Son iki hafta ve sonra iş başı. Belçika vize tarihinde sanırım bir ilk yaşandı ve araya bayram tatili girmesine rağmen üç iş gününde vizem çıktı. (Belçika'da artık bana nasıl ihtiyaç duydularsa alelacele çıkarmışlar vizeyi puhhahaha) Ama maalesef tek başıma gidiyorum. Çünkü İlker ve Arca,vize çıkmasını bekleyecekler. Arca'ya bunu bir iş seyahati gibi görmesini önerdim. Ama ne kadar sürecek bir iş seyahati bilmemek ikimiz için de sinir bozucu. Arca bana beş gün verdi. Çocukların duaları kabul olur değil mi? Beş gün iyi bence, hadi on olsun ama daha fazla olmasın, amin.



Benim vize çıktıktan yirmi gün sonrasına İlker'e mülakat tarihinin verildiğini öğrendiğimde birlikte gidemeyeceğimizi anlamıştım ve gerçekten çok üzüldüm. İyi tarafından bakarsak, İlker'in elindeki işleri henüz yetişmedi, vize çıksa da zaten bitirmeden gelemezdi. Ayrıca, gidince bir otel odasında kalacağım, başlangıçta bir ay otel odasına üç kişi tıkılmak sıkıntı verebilirdi. Ben en azından önden ev kiralama ve resmi işleri halletmiş olacağım, umarım. Olumlu tarafından bakma konusunda kendime hastane günlerimizi anımsatıyorum, sağlık çok büyük bir sınama ve biz aile olarak onun altından kalktıktan sonra her şeyin üstesinden geliriz.

Neyse konumuza dönelim. Bu aralar blogdaki yazılarım da "gitmeden yapılacaklar listesi" tadında ve bundan katiyen hoşnut değilim ama yapacak bir şey yok, hep beraber katlanacağız. Nasıl ki Arca'nın ilk bir yılındaki çiş, kaka, ek gıda, gaz, uyudu, uyumadı, yok efendim şu kadar emdi bu kadar kilo aldı bahisli yazılarıma dayandınız, bu döneme de dayanırsınız, güveniyorum size bacım.

Peki neden böyle? Neden? Hissiyatın derinliklerine inemeyecek kadar çok şey havada uçuşuyor da ondan. Uçak bileti, otel rezervasyonu, banka hesabı işlemleri ve nakliye firmasıyla randevu gibi hızlıca çözülmesi gereken işlerin yanı sıra halı yıkatma ve kuru temizleme ile bir dizi vakumlu poşet operasyonu. Neler götürmeli? Nedir nasıldır?

Bizden evvel Belçika'ya taşınmış arkadaşların çok yardımı oldu. İstersek bütün evi gönderebiliriz. Ama uyardılar bizi, eğer eskimiş ya da atmayı düşündüğünüz şeyler varsa, ya da boşuna getirdiğinizi düşündüğünüzde hiçbir şeyi kapının önüne koyamıyorsunuz, atmak sorun, cezası olsun prosedürü olsun, sorun. Biz de hazır bütçemiz varken, artık dağılmaya yüz tutmuş yatak odası takımımız ile Arca'nın yatağını götürmemeye karar verdik, bir de dolap odasını. Zaten belli ki evler orada küçük, bizim bütün eşyamızı almasına imkan yok. Böylece sadeleşmiş oluruz. Her taşınma bir sadeleşme hareketi.

Tüm bu işlerin arasını mutlaka kaçamaklarla değerlendiriyorum. Ya annemlerin yanına Özdere'ye ya da Çeşme'ye. Hatta hafta sonu Kuşadası'na bile gittik. Bir hafta içinde İzmir çevresindeki bütün tatil beldelerini bitirebilir miyim? Bakalım. Son yirmi yıldır hiç bu kadar tatil yapmamıştım. Sarı saçlar ve bronz tenimle Belçika'ya Tina Turner gibi giriş yapmayı planlıyorum. Ama önce röfle yaptırıp saçlarımı kestirmeliyim, sonra götürülmeyeceğine emin olduğum eşyalarımızı hazırlamaya başlamalıyım ve bir de tabii nakliye firmasından koliler temin etmeliyim, tamire götürdüğüm sırt çantalarımızı almalıyım... Evet ya işim çok hala burada laf yetiştiriyorum. Hadi ben kaçtım:)

(Bir de ufak not, malum belli bir süre ailemden ayrı kalacağım, eğer yardımı dokunacak önerileriniz, güç verecek temennileriniz varsa, paylaşın, "kaynımda da ..." tadında olumsuz hikayelerinizi kendinize saklayın. Belirsizliklerin hüküm sürdüğü hayatımın bu hassas dönemimde olumlu şeylere odaklanmak istiyorum, anlayışınıza şimdiden teşekkürler.)

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel gelişmeler yaşanacak Yeliz ve sık sık ziyaretine gelecek arkadaşlarınız ve aileniz, Belçikadan yazacağın yazıları heyecanla bekliyoruz :)

Yasemen Myblog42 dedi ki...

Sık sık ziyaretine gelecek ARKADASLARINIZ yazana bak sen hele, pifffttt :/ Neyse haziran sonu bize gelecek olmasi beklenen (ama gelmeyen) Esra'ya sitemlerimi farkli platformlardan iletirim artik :P

Guzel gelismeler yasanacak konusuna katiliyorum, en azindan oyle olmasini diliyorum :) Agustosun ilk haftasi tatilden donmus olacagiz Yeliz, kosusturmacalariniz olacak, yogun olacaksin biliyorum ama degisiklik olur, kafamiz dagilir derseniz bize bekleriz firsat buldugunuzda :D

Adsız dedi ki...

Yaşasın, çok heyecanlandım...Hadi bakalım herşey çok güzel olacak. Bu bekar günlerin tadı da çok güzel çıkacak, eminim.
Vuslat

ezgi dedi ki...

Dilerim herşey çok güzel olur,
Sevgiler

GeCe dedi ki...

Ortalama vize çıkma süresi 15 gün diye biliyorum, eğer zaten başvurdularsa belki beraber bile gidebilirsiniz 🙏🏼

Evde Yazar dedi ki...

Bence hareket berekettir, çok heyecanlı ve güzel olacak her şey. Yeni yer keşfetmenin enerjisi yeter insana, sevgiler :)

bhtr dedi ki...

Yeliz Youtube'da bir kanalın olsa ve bize yeni yaşamını paylaşsan bence oradaki yalnızlık hissini hafifletir ve bu videolar bence Arca'ya da iyi gelir ve bize de senin tatlı sohbetin bonus olur :) hayırlı yolculuklar..

CEREN dedi ki...

İşe yarayacak bir önerim yok ama ben muhterem ve Arca koalisyonuna güveniyorum,çok dert etme bence..Özlem illa ki olacak ama kısa süre sonra yanında olacaklar zaten. Üstelik sen herşeyi halletmiş olacağın için bir de hazıra konacaklar, oh mis, daha ne istiyorlar yani :)

okuyanguzel dedi ki...

Bence üçünüzün birden gitmemesi gayet iyi olmuş. Kızmaaaa :)))
Arca otelde mutsuz olurdu bence. Sen evi bulup taşıyacaksın ve onlar gelecek. En azından evdeki tanıdık eşyaları gördüğü zaman Arca kendini daha iyi hissedecek eminim.
Veee Arca tüm yeniliklere kısa süre içinde uyum sağlayacak ve siz de bir OHHHHH çekeceksiniz. Bu kadar kolay alışacaktı niye bana onları yaptı diye bile düşüneceksin.

Ve her şey çooooooook güzel olacak !!!!!

Kesin bilgi. Yayalım lütfen. :))))

banu dedi ki...

Eskiden gidenler icin sadece mektup varmis, sonra belki arada telefon. Bizler cok sansliyiz o acidan. Ozlem hep var, olacak da ama goruntulu aramalar, mesajlasmalar birbirinin ne yaptigini internette takipler falan darken insan o kadar uzak hissetmiyor en azindan. Benim kendi deneyimimden bir tavsiyem olacak, her ne kadar internetten de kolayca aramalar artik yapilsa da Turkiye numaralarini ucuza arayacak cozumlere de bakin derim. Eminim Belcika'da gurbetcilerin Ingiltere'ye gore daha fazla olmasindan dolayi o tip kartlar ya da numaralar daha fazladir. Parayi hic dusunmeden akliniza estiginde, sanki ayni ulkede veya sehirde gibi aramak cok farkli oluyor. Yukardaki yoruma da katiliyorum, ucunuzun gitmemesi belki de iyi olmus. Bir de benim simdiki aklim olsa o kadar esyami getirmezdim. Ne kadar azaltabilirseniz azaltin derim. Evler bize gore hep kucuk. Insallah hersey guzel olsun. Annemin oxlu sozuyle bitiriyorum "Hersey de bir hayir vardir" Sevgiler.

Burcu B dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Yeliz, sana bir suredir yazmak istiyorum ama tahmin edecegin gibi cok vakitsizim, insallah yakinda beceririm. Kisaca buradan yazayim bari. Oncelikle cok cok mutluyum sizin adiniza. "Cesur yanini kucaklamak" diye gercekten buna derim :)) Goze aldiginiz sey kucumsenecek gibi degil, elbette zor ve guzel zamanlari olacak. Zor zamanlari derin nefeslerle kolaylikla atlatmanizi, beraberinde gelen guzellikleri sonuna kadar icine cekebilmenizi dilerim. Adim gibi eminim ki bir zaman gelecek, durup geriye baktiginizda cok sukur diyeceksiniz, iyi ki yasamisiz ne yasadiysak ve bugunlere varmisiz. O surecte hayatinizi kolaylastiracak ne/kim varsa en ihtiyac duydugunuz zamanlarda yolunuza cikar umarim. Arca'ya opucukler. O bu donemleri kolay atlatacak kadar dirayetli, sevgi dolu, ve duygularini/yasadiklarini paylasabilen bir cocuk. Alismasi zor olmayacak, buna enimim. Bol sans! Burcu B.

enne dedi ki...

Yazsana kardeşim!...