1 Ocak 2020 Çarşamba

Yeni tur yeni şans

Sabah enerjisinin ve kış güneşinin ışıklarına kanarak yıl ilk gününde parka yürüyüşe gitme önerim ev halkı tarafından olumlu karşılandı. Derken kahvaltı yapıldı, çaylar içildi. Hatta çayların bir tanesi sırtımda battaniyeyle terasta içildi, babamın geçen bahar geldiklerinde diktiği sardunyaların kurumuş yapraklarını temizlerken. Sık sık güneşe verdim yüzümü, güneşe tapan ilk insanlar ne kadar da haklılarmış.

Gün kısa, öğleye doğru dürttüm oğlanları, güneşi kaçırmayalım. İlker tavrını net koydu, kimse onu o koltuktan kaldıramazdı, en iyi ihtimalle kanepeye uzanırdı. En heveslimiz Arca da yan çizince, derin bir oh çektim. Zira benim de günlerdir dışarıda olmaktan yorulan bedenimi dinlendirmeye, zihnimi okuyarak doyurmaya ihtiyacım vardı.


Salzburg'dan aldığımız tuz mumluklarını ve tütsümü yaktım. Bu yıl okuyacağım kitaplardan kulemi yaptım. Yıl içinde pek çok kaçak kat çıkacağımı bildiğim için şimdiden yüksek tutmadım kuleyi, insani olasılıkları korudum. Kitaplardan birkaçını karıştırdım, içinden birkaç sayfayı okudum. En sevdiğim aktivite... Tabii ki yazmaktan sonra :)

Dün gece üzerinde yaşadığımız gezegenimizin güneşin etrafında bir tur atmasının tamamlanması ve yeni tura başlamasını kutladık.

Hadi bakalım yeni tur yeni şans.

Kararlar verip uygulamadığım geçen yıldan farklı ne olacak acaba?

Geçtiğimiz yıl, sağlıkla sınandım. Bisiklet kazası, yumurtalık kistleri, sinyal veren yorgunluklar ve daha niceleri... beterinden saklasın. Babamın ameliyatı, onu gözümün önünde yaşlandıran bu süreç de beni epey etkiledi.

Yeni yıldan sağlıktan başka ne bekleyebilirim ki?

Kariyer, eğlence, kazanılan her yeni hayat mücadelesi... Sağlık olmadıktan sonra hepsi boş.

Hani hep sağlık dilenir ya, yaş kırkı geçti, bu dilek daha bir içtenlikle dileniyor artık. Yönelimlerimin odak noktası, okumalarımın, araştırmalarımın, takip ettiğim sosyal medya hesaplarının daha iyi, daha konforlu ve sağlıklı yaşama, yaşlanma üzerine olması tesadüf değil yani.

Maneviyata dönmek de, hırslarından arınmak da, içine özüne dönmeye daha fazla ihtiyaç duymak da bunun bir parçası.

Saçlarımdaki beyaz tellere, göz çevrelerimdeki kaz ayaklarına selam olsun, yeni on yılın ilki hepimize önce sağlık sonra neşe ve huzur ve tabii ki küçük mutluluklar getirsin :)

5 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

Amin :))

SpiritualMoon dedi ki...

sağlıklı, mutlu bir yıl dilerim size de.
Umarım çokca yazarsınız. sevgiler yelda

Evde Yazar dedi ki...


Nice güzel yıllara :)

Asli@b dedi ki...

Nice sağlıklı & mutlu yıllara

Beyaz Yakalı dedi ki...

Gelen yıl sağlık ve mutluluğunuzu hiç eksik etmesin.