11 Mart 2022 Cuma

Post covid… normalin içine düşüvermek

 Tam iki yıl sonra bir anda normalin içine düştük. Öyle bir düştük ki normale alışmaya korkuyoruz yoksa normal dediğin alışmaların en kolayı.


Önce devlet saldım gitti dedi, niye dedi neye dayanarak dedi bir anda herkes üçüncü dozlarını mı oldu noldu anlamadık. Daha dün bizim departmanda pozitif çıkmayan kalmadıydı.. virüs yayılma hızını kesmemişti. Ama kurallar gevşetilmiş hatta kaldırılmıştı. Dün Arca’nın futbıl kulübündeki kantinde tuvalete girmek için covid safe ticket kod okutuyor bileğimize tatil köyü bileziği takıyorken ve bu uygulama devriye gezen polislerce denetleniyorken bir günde maskeleri attık. Buranın lokallerine göre Ukrayna işgali gündemi değiştirdi. Bir günde virüs önemini mi yitirdi? Ukrayna’ya ilişmeseydi o pislik de biz iki yıl daha takaydık maskeyi.. 


Bana bir garip geliyor. Daha düne kadar dokunduğumuz her yeri dezefekte ederken bir anda bırakmak… kokusuna mı müptela olduk ne olduysak benim evimin mutfak masasından fazla temizlediğim toplantı masasını nasıl olur da dezenfekte etmem? 


Neyse kader de normale hızlı dönüş yapmak da varmış, ne yapalım başa gelen çekilir!


4 yorum:

Aze dedi ki...

Nasıl olurda değil mi? :-)
Selamlar,

parıldayan çiçek dedi ki...

Benzer şeyler burada hes, maske kaldırıldı.Dışarıda çoğunluk maske takmaya devam. Ama insanlar hasta bir gariplik var bu işte. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Kişisel önlemlere devam, bitti demekle bitmedi, hatta bu gevşeklikle artar bile. Türkiye'de açıklanan rakamlar düşüş olduğu yönünde ama o rakamlara kim inanır? Kadir İnanır [ay bu iğrenç espriyi de yaptım ya:)))]
Çenebaz

Kiremithanem dedi ki...

Yavaş yavaş resim netleşiyor gibi,Almanya ''Panik yapmadan gıda stoklayın'' çağrısında bulunmuş benzin almış başını gidiyor yiyecekler de öyle virüs sanki yok gibi,ölenler neden öldü bu önlemler ile ilgili daha bir ay evvel avaz avaz bağıranlar neden sustu..
Virüs bir kapıdan çıktı diğer kapıdan kıtlık ve savaş planına geçildi sanki..
Mart ayındayız kış boyunca bu kadar üşüdüğümü hatırlamıyorum,sanki havaya da müdahale ettiler ısınmak için verilen para yetmiyor soğuk gitmiyor..çok enteresan bunlar hiç normal değil.