15 Aralık 2008 Pazartesi

Çok güzel hareketler bunlar!!!

Tatilimiz bitiyor, oysa ne mutluyduk. İlk iki gün bol bol dinlendik, bayramda annelerde çok et yenecek diye sebze yemeği pişirdik. Bayramın ilk 3 günü aile ziyaretleri ile geçti. 4. gün İlkeri bir bebek odası telaşıdır aldı. İlk olarak odanın şimdiki çalışma odası olmasına karar verildi. Ben yorgun günün ardından kestirirken İlker odayı boşalttı, kitaplığı oturma odasına, halıyı giriş holüne koydu. Bilgisayar masası ablama verilecek.
Internetten bulduğumuz oda örneklerini çıkarınca nasıl birşey istediğimize karar vermiştik.
Herşeyden önce kesinlikle bebek işi bir oda olmayacak. Çiçekli böcekli, ayıcıklı mobilyalar istemiyoruz. Tercihimiz bebek odası olduğunun dekorasyon ile ortaya çıkması ve geri kalan herşeyin SADE olması. Hatta bir konsept bile belirledik. Hayvanlar alemi!! İlker tam bir hayvan delisi, bense hiç hoşlaşmam ama çocuğum benim gibi olmasın, hayvan sevgisi ile büyüsün istiyorum. Mobilyaları son derece sade seçip, duvarlarda hayvan resimleri - ki resimleri IKEA'dan aldık bile - ve raflarda hayvan oyuncakları ile odayı tamamlamayı planlıyoruz.
Duvarların buz mavisi olmasına karar verdik.

Mobilyaları beyaz lake istiyoruz. Ama internetten bulduğumuz resimdeki gibi bazı kısımları kahve venge ile hareketlendirmek hoş olabilir. Sonra gardrop kesinlikle istemiyoruz çünkü yer tutuyor ve ablamdan biliyorum, hiç kullanılmıyor. Kısacası bir şifonyer bir de karyola!! Bizim yatak odası takımından artan bir çamaşırlık var, buraya da bebeğin eşyalarını koyduk mu tamamdır, koca gardroba ihtiyaç kalmıyor. Tabii raflar olacak, bir de yerimizin kalacağını düşündüğümüzden bir koltuk mutlaka koymak istiyoruz. Sanki bebek uyurken aynı odada kitap okuyabilirmişim gibi geliyor. Daha doğrusu hayalini kuruyorum. Çok araştırmamıza rağmen bir koltuk nasıl ediniriz, bulamadık. Öyle sallanan anne koltuklarından olmasına gerek yok. Berjer tarzı olabilir, sonra yer açılsın diye salona koyarak değerlendirilebilir. Son çare IKEA'dan alacağız gibi görünüyor.
Bebek yatağı konusunda epey düşündük. Öncelikle sepet beşiğimiz ablamdan var. Annem tertemiz örtülerini yıkamış, acayip süslü birşey. Bu durumda seyyar beşik olayını çözmüş bulunuyoruz. Karyolasını herkesin tercih ettiği gibi büyüyebilen cinsinden mi olsun, yoksa sadece birkaç sene kullanabileceği bir yatak yeterli olur mu? Çok düşündük ama büyüyebileni tercih ettik çünkü;
1. İyi kalite ve bebek işi olmayan bir oda düşünüyoruz, yani bizim velet en az 10 yaşına kadar odasını kullanabilecek.
2. Karyolayı koymayı düşündüğümüz yer tam olarak büyük yatağa uygun, yani yer sorunumuz yok.
3. Aynı oda takımlarının küçük ve büyük yatakları arasında fiyat farkı düşündüğümüzden az.
4. son olarak yatağı büyütmek için çıkaracağımız parçada bol bol çekmece var.

Cuma günü Elvanı da yanımıza alarak inanılmaz bir yağmur altında Karabağlardaki mobilyacıları gezdik. Hepsi bebek odası diye bağırıyordu.Ama taleplerimizi sıralayınca yapabileceklerini öğrendik. Yine de tam olarak içimize sinmedi. İlk beğendiğimiz ve fiyatı oldukça yüksek olan takımın aynısını yaptırabileceğimiz bir yol bulduk. Bornovada bebek eşyaları satan İlknurun bir arkadaşı. En az 5 haftaya ihtiyacımız var ama olsun, şu an itibariyle 29. haftamızda olduğumuza göre hala vaktimiz var sayılır.

Bu arada hastane çantası bilgilerini Özgür anne ve Huysuzdan not ettim. Ufaklığın hastane çıkışı cicileri hazır benim hiçbirşeyim yok! Pijama istiyorum. Herkes gecelik diyor. Ama hayatımda hiç geceliğim olmadı ki, hiç sevmem!! Dagideki çiçeklileri anneanne işi olanları beğenmedim. M&S da kareli pijamalar çok süperdi. İlkerin annesi de Relax Mode da bir takım bulmuş, ona da bakacağım. Henüz karar vermiş değilim ama 1 gecelik yedek olarak yanıma alsam da sanıyorum pijama!!!

Hamilelik notu : düdükcan inanılmaz hareketli! Bu sabah beni resmen tekmeleri ile uyandırdı! Çok güçlü hareketleri var. Bulaşık yıkarken hala hamile olduğumu unutuyorum ya :) göneğimi tezgaha dayamışım, düdük rahatsız oldu galiba bir tekme attı, boş bulunmuşum geriye sektim. Artık karşıdan bakınca bile net bir şekilde hareketleri seçilebiliyor. İlker tekme attığı yerden bastırıyor, velet geri ittiriyor, ilker bi daha bastırıyor, bizimki sinirlenip iyice tepiyor. İtişip duruyoruz, çıkınca babasına bir yumruk gömecek sanıyorum :)
29. hafta itibariyle güçlü, sert, can acıtıcı ama ruh okşayıcı tekmeler attığını not etmeliyim ve sanıyorum hamilelikle ilgili en çok bunu özleyeceğim.

7 yorum:

Yesim dedi ki...

Ne tatlı :)
Hastane çantana ben de hem gecelik hem pijama koy derim,gecelik daha rahat oluyor ama emzirme açısından da pijama rahat, ikisi de lazım yani :) Bebek odasını iyi düşünmüşsünüz, çok cicili bicili mobilyalar bir süre sonra sıkıcı olur gibime geliyor, dekorasyonla renklendirmek daha iyi fikir.
Sevgiler

kuzunun annesi dedi ki...

Pijama - gecelik - sabahlık derken hakkaten bu iş banada dert oldu . Funikada hamilelik ve lohusalıkta rahat emzirme acısından kullanabilecegin pijamalar- gecelikler ve şirin sabahlıklar var. Bornova Egs Parkta gördüm. Göz atmanı tavsiye ederim.İnternettede siteleri var sanırım . Ama EGS parkta yüzde 30 indirim ve taksit olanagıda var .
Ama bende Relax Mode a henüz ugramadıgımdan acele edip almak istemedim henüz . Yarın bi bakayım palmiyedeki Relax Mode'a. Bakalım neler var .
Bencede gecelik koy mutlaka . Herkesten aldım bu tavsiyeyi , dogum sonrası dikişleri acıtmama adına . Özel hamile tasarımı alırsan onunlada rahat emzirirsin .Kruvaze yaka gibi oluyor bunlar .

yeliz dedi ki...

yeşimcim,
öneri için teşekkürler, pijama alsam bile mutlaka yedek bir gecelik koymalıyım.

kuzunun annesi,
ziyaretin ve önerin için teşekkürler, funikaya baktım internetten hoş görünüyor. Bir de EGS ye bakayım, zaten dokunmadan alınmaz. Unutmadan Boynerin de iyi olduğunu duymuştum, henüz bakamadım ama sen de bir göz gezdir istersen.

Mon Petit Chou dedi ki...

gecelik konusunda bende senin gibi düşünüyordum ama yanıma yine de bir tane koydum. doğumdan hemen sonra giydim, pansumanda kolaylık sağlıyor ama ertesi gün hemen pijamaya döndüm. ayağını sıcak tutacak çoraplar, sabahlık, ped ( bir süre hasta bezi bağladım) ve bir de göğüs pompasını da yanına almanda fayda var derim. Duru emmeyince benim süt kanallarım tıkandı ve acemi ebe de sağdırmayınca az kalsın yarılacaktı.O da konusuna gelince eşimin isteği üzerine yapmadık. Ümit biraz büyüyünce Duru'nun istediği şekilde yaparız dedi. Karyolasını annem almıştı, beşiği de kuzenden aldık. yalnız yeni mobilya kokusu bir aydan önce çıkmıyor, bu yüzden odayı erken hazırlamanda fayda var. unutuyordum bir de tek kullanımlık iç çamaşırları işine yarayabilir.

Adsız dedi ki...

Yelizciğim dolap konusunda yanılıyorsun. Nil'e almış olduğumuz dolap Nil 1,5 yaşında olmasına ve komidinlerin bol bol çekmeceleri olmasına rağmen artık yetmiyor. çocukların inanamayacağın kadar giyim ihtiyaçları oluyor, hele biraz büyüdükten sonra. yemek yerken kusmasından tut, ağzından yemek çıkartmasına kadar.. bir öğünde nil'e iki takım değiştirdiğimi biliyorum.bu yüzden mutlaka dolaba ihtiyacın olacağını düşünüyorum.Bebeiş uyurken yanında kitap okuma fantezisine gelince :)) evet çok hoş bir tanem . ama düdükcan uyuduğunda emin ol kitap okuma yerine yatağa bayılarak gideceksin, ya da bulunduğun yerde( bu halı da olabilir) sızacaksın.Kitabı en fazla okuyacağın zaman düdükcanı emzireceğin zamanlar olacak.yine de herkesin yaşadıkları birbirinden farklı oluyor tabii ki. umarım senin ki hayal ettiğin gibi olur sarı papatyam.

Adsız dedi ki...

Yelizcim,
senin yazdıklarını okurken, biri benim beynimi açığ içindekileri yazmış diye düşündüm.
Biz de 10 yasına kadar kullanabilecegi, sade bir oda hazırlayacağız oglumuza.
Ayıcıklı incikli boncuklu şeylerden biz de hazetmiyoruz.
Yalnız malesef ben bu hazırlıkları yapamıyorum, şu an ki evimde ne kadar kalacagımız belli degil, inşallah yaza geniş bir eve taşınırsak o zaman odasını hazırlayacağız.
Yarın 27. haftaya giriyoruz, simdilik sadece basit bir beşik alacağız oğlumuza. Bizimde yatak odası takımından artan bir dolabımız var bir de onu kullanacağız.
O yüzden şimdilik sadece imrenerek bakıyorum sizlerin oda hazırlıklarına.
Allah saglikla mutlulukla kullanmak nasip etsin umuyorum.

yeliz dedi ki...

züzeciim
haklı olabilirsin, şimdilik herşey yetecek gibi görünüyor ama ileride eksikliğini hissettiğimizde, dolap ilave etme şansımız olacak. bu arada kitap okuma konusu tam bir fantazi aslına biliyorum ama yine de kendimi alamıyorum.

selam kiraz,
yorumun ve iyi dileklerin için teşekkürler, umarım yyeni evinizde herşey istediğiniz gibi olur