5 Ocak 2009 Pazartesi

33. Hafta doktor kontrolü


Bu cumartesi 32. haftamızı tamamladık. 5 hafta daha çalışabilir raporu almamız gerekiyordu. Allahtan bizim doktor SSK raporu verebiliyormuş, vesileyle hem randevumuza gittik hem de raporu aldık.
Efendim, bizim velet yine ters!!! 6 hafta önceki randevumuzda tersti sonra 2 hafta önce döndü dendi, bugün yine ters! Sabah sağ kaburgalarıma giren ve nefesimi kesen ağrının bir bakıma sebebi ortaya çıktı. Bir rahatsızlık da kasıklarıma giren ve tüm vücudumu sarsan ağrı, meğer bu da veledin baskısıymış. Öyle bir hareketli ki doğuma kadar daha 10 defa dönebilir, hiç şaşırmam.
Bizim düdükcanın kilosu ve gelişimi iyi!! yeay!!! 1800 gr. Doktor dede, minyon olmama rağmen kilolu bir bebek doğurabileceğimi söyledi, hatta 4-4.5 kilo doğmasını istiyorsam bana bir tarif verebilecekti. Önce çok gerekli mi dedim, yani 3.5 kilo doğsa daha ne isterim. Ama yine de tarifimi aldım. Hergün; 1 litre süt, 1 muz, 1 elma rendesi, 2 yumurta sarısı ve bal mikserde karıştırılacak ve içilecek. Bunu içebileceğimi pek sanmıyorum:) Bunun yanı sıra ben son 6 haftada 3 kilo almışım, bunun 1 kilosu bebeğe gitmiş ama şu anda +11 kilodayım. Her hafta 500 gr alıyorum artık rutine bindi. Bu gidişle 15 kiloyu tamamlayacağım.
Tokluk kan şekeri testim henüz yapılmamıştı, yapılır diye aç karnına gitmiştim. Nitekim tam zamanıymış. 2 hafta önce Gülnur teyzeme gittiğimizde şekerimin düşük olması sebebi ile tokluk kan şekeri baktırmaya gerek yok, genelde kilolu hamilelerde baktırıyoruz ama istersen baktıralım demişti. Aslında 4 defa kan aldırmak pek bi deli işi ama, 4 sene kadar önce vertigoyu teşhis edemeyince acilde yaptıkları testlerin sonucu olarak hastane bana bir yazı göndermiş, gizli şekeriniz olabilir, dikkatli olun demişti. Kendim için gitmemiştim ama Allah biliyor ya insan çocuğu için neler yapıyor işte, şimdiden annelik başladı mı ne?
Kendimi korkunç bir sürece hazırlamıştım. Zor olacağını duymuştum. İlk kan alma işleminden sonra o şekerli suyu içtim, susamışım, iyi geldi valla:) İlker de lezzetli birşey sandı ben öyle lıkır lıkır içince. 1 saat sonra kan verdik yine, ben sanıyorum her saat başı o sudan yine içeceğim, eyvah diyorum içimden, ilki iyi gitti de sonrakilere dayanabilir miyim? Meğer gerek yokmuş, derin bir ohh!! Ama açlık beni bitirdi. Gözüm döndü, yaramazlık yaptım, deli gibi hamburger yedim:) En son bu şekilde yemek yediğimde orucumu bozarkendi ve annem "evladım bu şekilde iftar yapmak günah, kıtlıktan çıkmış gibi yiyorsun, sen istersen oruç tutma da derslerine çalış" demişti. Sonrasında eve gelmişiz - diyorum çünkü arabada da uyumuşum - ve yine uyudum.
Tokluk kan şekeri sonuçları için bu sabah hastaneden aradılar. Doktorum, "yeliz sonuçlar normalin üzerinde çıkmış, bu fena!!!" nasıl yaaa oldum. Meğer pek güveniyormuşum sağlığıma!! Sonra birden "aa yok bu başka hastanın sonuçlarıymış, sende herşey normal" dedi, eşşeğini kaybedip bulma hadisesi. Yüreğime inecekti. Ya diyorum bu doktor beni doğurtunca çocukları da karıştırmasın:) Gülnur teyzemi de doğuma sokmak şart oldu:)

Veledin kafası yine kaburgalarımda sanırım, sırtıma kadar ağrı vuruyor şu anda. Nefes almak ne mümkün!!!

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeliz merhaba,
senden haber almak guzel, maşallah hareketli bir bebek olacak bu gene dönmüş :)
Şeker olayı can sıkıcı gerçekten çıkmadığına sevindim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ben kan şekeri testini nasıl olduğunu bilmeden yaptırdım. Felaketti...Kasık ağrısı gerçekten felaket, hala çekiyorum. Herşey sağlıklı minikler için, haberlerini bekliyorum:)

ruhdagı dedi ki...

Bloğun yeni halini çok beğendim :)

Doktorun verdiği tarif gerekli mi? neden ısrarla 4.5 kilo olması gereksin anlamadım :)

Her şeyin normal olması güzel ve sıkıntıların için ne demek gerekir? Allah kurtarsın demek en iyi ifade sanırım :)

Mon Petit Chou dedi ki...

Yeliz'ciğim çok iyi haberler veriyorsun mutlu oluyorum. ufaklık şimdiden bu kadar hareketliyse doğunca sende hiç kilo kalmaz. bu arada yazın İzmir'e gelip ufaklığı görmeye kararlıyım.
sevgilerle

kuzunun annesi dedi ki...

Yelizcik valla hafta 33 ten sonra biraz sıkıntılı olmaya baslıyor hamilelik . Aynen de aynı haftalarda bende de diyafram agrıları , sonrasında sırt agrıları , epey bir keyfimi kacırmıstı . Gün içinde bol bol yatay pozisyonda dinlendirmeye calısmalısın kendini , baska türlü olmuyor gercektende . Allah kurtarsın lafına sinir olurdum önceleri . Heralde bu tarz sıkıntılardan dolayı eskiler böyle bir laf söylemeyi uygun görmüş . Ha gayret ...

yeliz dedi ki...

merhaba kiraz sevdası,
bugün bile 2 defa yer değiştirdiğine eminim, akrobasi yapıyor velet:)

özlemcim ben kendimi kötüsüne alıştırınca normal gelmiş galiba, hazırlıksız gitseydim, kesin nefret ederdim. Bu arada ancak bu ağrılardan doğurunca kurtulacağız galiba:)

ruhdağı, teşekkürler, geçenlerde özlemin blogundaki değişikliği görüp içinden geldi, tebdili mekanda ferahlık olayı:)yok ben de 4,5 kilo olsun istemiyorum, obez olur filan allah muhafaza:) 3,5 kilo yeterli. Ama bizim ailede hepimiz kilolu doğduğumuz için bu olasılık şaşırtmadı beni, tarifi de önümüzdeki haftalarda gelişiminde düşüş olursa diye aldım:)

yeliz dedi ki...

Mukaddes,
Bekliyorum yaza, çok keyifli olur o zaman, benimki de biraz büyümüş olur:)

Kuzunun annesi,
Ben de gıcık olurdum o lafa hatta bir avazda kurtarsınlara :) ama insan bir süre sonra alışıyor bu muhabbetlere. Çalışmıyor olsam bu kadar koymayacak da, masa başı çalışırken ağrılar fena oluyor.