24 Ocak 2009 Cumartesi

36. hafta kontrolü ve M&S Operasyonu


Bugün ilk defa öğlen randevusuna gitmek zorunda kaldık. Öyle gecikmeler olmuş ki, yarım saatten fazla bekledik muayeneye girmeyi. Bugün 35. haftanın son günüydü, 36. haftaya giriyoruz.
Bizim velet 2600 gr olmuş, yani 3 hafta önce gittiğimizden bugüne 800 gr almış, ben 1,5 kilo almışım. Son haftalarda her hafta yarım kilo almaya artık alıştım da, bebeğin 800 gr ına pek sevindim. Ben şu anda +12 kilodayım, 14-15 kilo ile hamileliği tamamlarım herhalde, ah bir de o tek ay içinde aldığım 5 kilo olmayacaktı ki, ne biçim kurtulurdum o kilolardan:)) Şimdi artık biraz kasacağız.
Veletin koca kafalı olacağı kesinleşti. Sonra doktor bu çocuk uzun olacak dedi. Nasıl yani olduk? ben 1,60 İlker 1,70 olunca insan uzun çocuğa pek ihtimal veremiyor. Tabii doktor düzeltti, sizlere göre uzun olacak şeklinde:) Orası kesin.
Doğum tarihini 20-24 şubat gibi verdi, daha önce de olabilir dedi. Bu arada geçen sefer verdiği karışımdan içtiğimi zannetti (hani şu bebeği tosun yapacak olan) ben de hiç bozmadım. Belki son haftalarda uygulayabiliriz.
2 hafta sonra tekrar gideceğiz, bu defa SSK için çalışamaz raporumu verecek. Resmen de iznim başlamış olacak.
Sırt ağrılarımdan ve kaburgalarımdan bahsettik, nolur derdime bir çare dedik ama yok çekeceksin dedi. Ayaklarımda şişlik, ödem pek yok, acayip bir ağırlık da yok üzerimde, hala hoppala bir tipim ama bu sırt ağrıları bazen nefesimi kesiyor ve çekmek zorundayım.
Doktor acayip rahat, hiç kasmıyor, hani bazen diyorum acaba takmıyor mu ama Gülnur teyzemiz de aynı tutum içinde olunca da konduramıyorum. Tecrübeli bir doktor olmasına veriyorum. Herhalde Arcanın sağlığı yerinde diye pek triplere girmiyor. Bakalım zaman ne gösterecek? Yenidoğan sünneti olayını sorduk. Hastanede hemen doğumdan sonra yapılabiliyormuş. Hem de okuduklarımız doğruymuş, doktor da şiddetle tavsiye etti. Sağlıklı doğmasından sonra hemen yaptıracağız, göbek bağı düşerken o da iyileşecek, olası idrar yolu iltihaplarından ve 5-6 yaşına geldiğinde pipisinden yapılan pilavı yemekten kurtulacak :))
Hazır Alsancak'a inmişken bugünün alınacaklar listesi çıktı ortaya. Hepsi benim için. Önce tek kullanımlık kilotlardan aldık, Jokerde varmış , teşekkürler Hülya. Kimisi kullanmamış ama her ihtimale karşı bir paket atıyoruz hastane çantamıza.
Sonra terlik, twiggyden pembiş terliklerden buldum, indirime girmiş iyi oldu.
Asıl dert sabahlıktı. Bir gecelik bir de pijama takımım var ve ikisi gri+pembe olmasına rağmen tonları farklı olduğu için ikisine de nasıl bir sabahlık uyduracağım derdine düşmüştüm bir ara - sanki hayatın sonuymuş gibi!! kokoşuz ya:) - . Çok dolaştım ama bıraktım sonra işin peşini. Alt tarafı üzerime geçireceğim işte. Neyse Alsancakta birkaç çamaşırcı denedik, tam bir tanesinde karar kılmıştım, ama içime de bir türlü sinmiyordu, çünkü pembe poların üzerinde koca koca kalpler var. Alacaktım neredeyse, İlker dedi ki M&S a da bakalım içimizde kalmasın. Tamam dedim çıktık, ama en azından bu alakasız sabahlığı alırız diyorum içimden. M&S te tam gözüme bir tane kestirdim, hem düz renkli hem polar, hem pijamanın ve de terliğin pembesinden, hem kısa hem de benim bedenimden!!! Yani gerçek olamayacak kadar güzel bir düş gibiydi derken önümdeki hamile kaptı, birkaç geceliği de aldı. Dünyam yıkıldı, bir taraftan da bunun beyazı vardı diye soruyor, tezgahtar o tek kaldı diyor. Biliyorum Agoradaki mağazada da yoktu bundan !! İşte benim bittiğim andı. İlkere dedim ki ben bunu bekleyeceğim, deneyecek, beğenmezse ben kapacağım. Fiyat da inmiş yarıya bırakır mıyım!!! Yorulmuş hamile pozunda iliştim deneme kabinlerinin önündeki pufa, inceden kesiyorum gebeşi. İlker de gelemiyor yanıma, diğer kabinlerde iç çamaşırı deneyenler filan var, onu içeri gönderdim, bana deneyecek birşeyler bul dedim ki kabine girerken inandırıcı olsun. Vakit geçmek bilmedi, gebeş sevimsiz bir gecelikte karar kıldı, benim sabahlığı bıraktı kabinde, tam dalacağım içeri başkası girdi kabine, haydaaa!! Neyse bu defa kalktım ayağa bekliyorum kabinin başında. Diğer kabinlerden çıkanlar buyrun buraya girin diyor, yok diyorum, ben buraya gireceğim. İçimden diyorum ki az kaldı, hedef çok yakınımda. Bekledim, kabin boşaldı, İlkerin getireceği sözde deneyeceğim parçayı beklemeden daldım içeri, orada beni bekliyor. Hemen giydim üzerime, bingo!!! tastamam oldu, İlkere bile göstermeden kasaya gittim, sanki ödemeyi yapmazsam biri elimden kapacak. O sabahlık benim oldu, M&S operasyonu başarı ile tamamlandı. Ha çok mu süper birşey? belki değil ama benim için en uygun seçenekti, hele bu çılgın indirim zamanında bundan daha uygununu bulamazdım.

Kısaca benim hastane cicilerim tamam!! Az önce eksiklerin listesini yaptım, genelde bebek kozmetikleri ve benim için göğüs kremi ile pompası kalmış. Şimdi uyuyakalmış İlkeri kaldırıp, çamaşırları asıp akşamki uykusuzluğun tadını çıkarırcasına uykuya teslim olacağım.

9 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Yeliz'cim fotoğrafın şahane! göbeğin muazzam olmuş. Tanrım bende böyle olabilecek miyim? :(

M&S olayına çok güldüm :) azmin takdire şayan doğrusu. Beğendiğin bir şeyin kapılması kadar gıcık bir durum olamaz. Bravo sana.

Listen azalmış ne güzel. İyi uykular dilerim :) Güzel bir Pazar geçirirsin inşallah.

Adsız dedi ki...

Ylizciğim göbüş neffissssss. TAm bir erkek göbeği. Benim ki acayip yayvandı. Kızlarda öyle oluyormuş.Bol selam ve öpücükler.

Ozguranne dedi ki...

Sevgili Yeliz,
İnternetten prenatal yoga back ache filan diye aratıp o hareketleri bir denesen? İnanılmaz işe yaramıştı bende. Çok yavaş yapmak ve nefese dikkat etmek gerek yalnız.
Cat cow denen bir hareket var. Rahatlatıyor...
Göbüş şahane! Sabahlık da çok güzelmiş.

Oz dedi ki...

Aynı sabahlığı bende görmüş ve pek beğenmiştim. Güle güle kullan :)Doktorun öyle olanı daha iyi inan. Insan zaten herşeye evham yapıyo:) Tecrübeyle sabit.;)

Adsız dedi ki...

çok güzelmiş sabahlığın, güle güle kullan Yelizcigim.
off ben de şu sutyen, gecelik sabahlık mevzularina bi dalsam, bi nefeste bitirsemm...

yeliz dedi ki...

azmin elinden birşey kurtulmuyor:) güzel bir pazardı, evden çıkmamak harikadaydı:)

zühre ablacım haklısın, ablamınkini de hatırlıyorum, can simidi gibiydi. Benimkinin derdi de sağa sola çarpmam:) önden gidiyor.

yeliz dedi ki...

özgürcüm çok sağol hemen google lıyorum, ben egzersizleri çok ihmal ediyorum, bundan oluyor bu ağrılar, veleti boşuna suçluyorum:)

yeliz dedi ki...

özlemcim çok sağol, belki de rahat birisi olması daha iyidir, kimbilir?

kirazsevdası,

önce iyice gez gör, belirle, aklında birşey kalmasın. Ben de bir an evvel halletmeliyim diyordum, sonra bir çırpıda alıverdim tamamlandı. hiç telaşa gerek yokmuş meğerse.

Mon Petit Chou dedi ki...

canım çok güldürdün beni, sabahlığını güle güle giy, şayet o kadın almış deseydin senin için burdaki m&s gezer bulurdum. doktorun rahatı ama sorularına cevap veren, eğlencelisi en iyisi bence.