19 Şubat 2009 Perşembe

Sonunda... Arca'nın Odası

İzmir'e taşınırken İlker hep büyük bir ev tutmak istedi. Bense nasıl olsa kiralık ev boşver küçük de olur dedim. Hatta babamın 2 oda evinden kiracıyı çıkarmayı bile düşündüm. Sonra baklayı ağzından çıkardı. "Hani çocuk filan olursa..." Ben o zamana kadar bu konuda pek düşünmemiştim, hain cüce yavaş yavaş kanıma girdi.
Neyse ev 4 oda, biri tamamen boş. Bilgisayar masasını filan koyduk, çalışma odası oldu. Ama birimiz çalışma odasında birimiz başka odada oturmaya alışkın olmadığımızdan bir süre sonra o oda kullanılmaz oldu zaten.
İşte odanın eski hali...
Kısmet Arca'yaymış. Önce konsept belirlendi, hayvanlar. Sonra oda maviye boyandı. Mobilyası, rafları hazırlandı, halı, avize vs tamamlandı. Sepetler bizi epey yordu, 3 yeter dedik, 5 ihtiyaç oldu, Koçtaşta önce bulamadık, sonra İlker son 2 taneyi yakaladı, falan filan...
Sonunda Arcanın odası...

Allahım karşıdan ışığı yakalamak ne kadar zordu. Hava da limoni olunca güneş çıkar çıkmaz koştum ancak bu kadar aydınlık yapabildim. Kalın perdelerimiz henüz gelmedi.
Bu rafı İlker internetten buldu, çizdi, boyutlandırdı, kendi mobilyacısına yaptırdı, kısacası bu rafla gurur duyuyoruz:) Oyuncakları tek tek seçip yerleştirdik, sepetler için küçük raflar özel ölçülendirildi. Birinde bebişin ağız bezleri, diğerinde bezleri var. Elimizin altında olsun istedik. Hoparlörleri MP3 çalara bağlıyoruz, böylece Arca Baby Einstein müziklerini rahatça dinleyebilecek. Şimdiye kadar ofiste çalışırken göbüşüme dayadığım kulaklıklardan dinliyordu. Müzikleri hatırlayarak anne karnında olduğunu düşünmesini ve sakinleşmesini umuyoruz:) Fotoraf çerçeveleri haliyle boş, artık ilk fotolarımızla süslenecek.

Balıklı mobile yurtdışından sipariş edildi. Kokoşluk biliyoruz ama Türkiyede hep bebekli mobile lar var. Hem bu daha ucuza geldi. Sonradan müzikli mobile lardan 2 tane hediye geldi. İyi ki de almamışız olduk.
Ikea'dan aldığımız çekmece seperatörü çok işimize yaradı. Öyle minik şeyleri var ki, karıştırmamak imkansız. Gardrop almayınca çekmeceler yetmez sandık ama arttı bile. Üstelik Duru'dan gelen bir dolu eşya olmasına rağmen. Arka odadaki çamaşırlığına 6 ay sonrası giyeceklerini yerleştirdik. Kendi odasında sadece 0-6 ay cicileri var.

Son olarak kiraz baby'den küveti, su geçirmez alezi de geldikten sonra sanırım eksiği kalmadı. Bu arada biz bu Kiraz Baby'den acayip çok ihtiyaç giderdik. Tüm mağazalar ve web siteleri arasında en ucuz ürünler hep bu sitede. Örneğin Medela süt pompası acayip ucuz, bebek kozmetikleri de. Tesadüfen Huysuz un blogunda dolaşırken keşfettim, ben de naçizane tavsiye ediyorum. Gece sipariş veriyorsunuz, sabah kargoya veriliyor, ertesi gün elinizde. Şimdilik hizmetinden memnunuz. Tabii satış sonrası servise henüz maruz kalmadık:)
Artık herşeyi hazır olduğuna göre, Arca cücesi aramıza katılabilir, sabırsızlanıyoruz yani:)Ha bir de pufumuz eksik, kumaşı ancak geldi, Arca gelinceye kadar tamamlanmış olacak.

10 yorum:

huysuz dedi ki...

flensted mobile almışsınız!! harika, çok beğendim. hiç de kokoşluk değil, bilakis süper seçim olmuş, çünkü bebeler ilk aylarda siyah rengi çok daha iyi seçip dolayısıyla da ilgi gösterebiliyorlar.
güle güle kullanın odanızı...

kuzunun annesi dedi ki...

Rafınıza bende bayıldım , gercekten özgün bir dizayn . Odada güzel olmus , sade ve sofistike . Great great :))

dreambyduru dedi ki...

çoook güzel bir oda olmuş, emeğinize sağlık...artık arca bey gelebilir :)

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş güle güle büyüsün arca...

Mon Petit Chou dedi ki...

kıskandım doğrusu çok güzel bir oda olmuş. İyi günlerde kullansın.

Adsız dedi ki...

hani laf olsun diye değil, hakikaten oda çok şık olmus bence de Yelizcim. Yani benim zevkime cok yakın. Güle güle kullansın buyursun gelsin Arca Bey :)

yeliz dedi ki...

herkesin beğenmesine çok sevindim, özellikle bir mimar olan sevgili huysuz, ayrıca teşekkür ediyorum:)

Adsız dedi ki...

Çok beğendim Arca'nın odasını. Sade, şık ve modern olmuş. Güle güle kullanın, mutlu doğsun, melek bebek olsun.

Adsız dedi ki...

Blogunuzu tesadüf keşfettim sonra da pek bir sardı beni. Minik de büyümüş güle güle büyütün. Yalnız ben bu koltuğa bayıldım. Sorması ayıp nereden?

Adsız dedi ki...

Blogunuzu tesadüf keşfettim sonra da pek bir sardı beni. Minik de büyümüş güle güle büyütün. Yalnız ben bu koltuğa bayıldım. Sorması ayıp nereden?