15 Temmuz 2009 Çarşamba

Arca'nın banyo işini napıcaz?

Arca banyo delisi...
Bazı günler hava sıcaksa 2 defa duş alıyoruz, gıkımız çıkmıyor, mutluyuz...
küvetimiz var, file takıp üzerine yatırdım mı tek başıma banyo yaptırabiliyorum.
ancaaaakkk...
kendisi 9 kiloya yaklaştı, boy da uzadı gibi, file sanki artık yeterli değil. Ayaklar yere değiyor ve nerdeyse poposu da...
küvetin içine havlu katlayıp koydum, ıı-hh içime sinmedi. Şimdilik sadece destekle oturabiliyor, o sebepten oturak almak için erken gibi geliyor. Napıcaz bilemedim?
Önerisi olan var mıdır acaba?

9 yorum:

enne dedi ki...

Banyoda içine oturabileceği portatif plastik oturaklar var. Bir bak istersen.

http://www.kirazbaby.com/prodetail.aspx?id=493

http://www.nar-bebe.com/index.php?do=catalog/product&pid=2959

Bu 2 linkte örnekleri var.

İlknur dedi ki...

Geçiş dönemi biraz sancılı oluyor. Dediğin gibi oturamadığından küvetin içine de oturtamıyorsun, fileden de taşıyor. Ben bir süre eşimle beraber yıkadım bu geçişte. Eğer banyonuz büyükse bir alternatif kucağına alıp senin de onunla banyoya girmen. Bizim öyle bir şansımız yoktu.

Oturak için çok ta geç sayılmaz sanki. Çünkü kısa süre kalıyor içinde. Ben almadım ama şimdi de iyice hareketlendi. Küvetinden çıkmaya çalışıyor :) Oturak en mantıklısı gibi.

Ömer Tuna dedi ki...

benim tosunumda bu aylarda 8,5 kilo falandı ancak 3,5 aylıkken tamamen dönmeye başlayınca fileye güle güle dedik yalnızsam duşa sadece kafasını yıkayıp çıkarıyordum sıcak günlerde ama baba olmadan olmuyor bizimki çok kıpır kıpır.. oturaklı küvet alırsan kısa süre kullanabilirsin artık sizinkide hareketlenmeye başlar..

huysuz dedi ki...

bizde de bir süre baba tuttu küvetin içinde ben yıkadım...

Oz dedi ki...

Aynı şeyi TJ ile daha dün konuştuk. Bizim Minik genelde benim kucağımda yıkanıyo ve kuvete girerken falan gerçekten risk alıyoruz tek başımıza olunca. Ennenin gösterdiği oturağı bende düşünüyorum ama rahat olur mu olmaz mı cesaret edemiyorum:) Sevgiler

Unknown dedi ki...

kendisi için aldıgınız küvete doldurursanız suyu belki zarar görmez.en azında büyük küvete oturmasından daha iyidir.

Adsız dedi ki...

galiba kuvetin icinde birinin tutup birinin yıkaması en mantikli olani. biz oyle yapiyoruz Doruk icin.
ekstra bir cozum bulursan paylasirsan sevinirim, bu tombiklerin isi zor :)
Cok operim Arcayı.

zühre dedi ki...

Yelizciğim Nil' de çok kilolu idi.Bir süre sonra kucağımda yıkamaya başlamıştım. Kucağına havlu koy, onu da üzerine yüzüstü olarak koy,böylelikle kaymaz. Oturak için bence erken. Çünkü 6 aydan önce oturması omurgası için uygun olmaz diyorlar.Öptüm canım benim.

yeliz dedi ki...

herkese çok teşekkürler, iyice oturabildiğinden emin oluncaya kadar iki kişi yıkamaya devam edicez sanıyorum, sonrası için de en iyi enne nin gösterdiği oturaklar, çok eğlenir gibime geliyor