16 Aralık 2009 Çarşamba

MİM - Arca konuşuyor

Sevgili Can'ın güncesinin mimi:
(Ben Arcanın ağzından pek yazamıyorum, ama yazabilenleri keyifle okuyorum, bakalım olacak mı;)

Sevgili Arca, bize biraz kendinden bahseder misin?
Standart bir bebek olarak doğdum, 50 cm - 3250 gr - 35 cm
Sonra anne denen kadın süt olayını kafaya taktı, illa ki emzirecem diye.
baktım sütün tadı da iyi, emdikçe emdim, şiştikçe şiştim. Bi dönem 3 kilo fazlam vardı, doktor 5 ay kilo almasa korkmayın diyordu. Sonra ek gıda denen nefis mamalarla ve biraz da hareketle kilo alımım durdu:) Hala biraz süt göbee var, ama olsun göbeksiz erkek balkonsuz ev olmazmış.
Mutlu bir bebeğim, seviyorum, seviliyorum:)

Peki bu aralar günün nasıl geçiyor?
Havalar soğudu, pek dışarı çıkamıyoruz ama evde günlerim güzel geçiyor. Sabah en geç 7 de dikiyorum ev halkını ayağa. Süt verin diyorum, veriyorlar. Sonra anne denen kadın giyiniyor, baba denen adamla oynuyoruz. Sonra cicim geliyor. Cicim geldi mi biliyorum ki anne gidecek, olsun, nasıl olsa yine geliyor. Cicimle kahvaltı ediyoruz. Oynuyoruz, uyuyorum. Haftasonu dedikleri o 2 gün cicim yok. Anne var. Hatta baba bile var, ev şenlik, keyif, şamata...
Akşamları banyo yapmayı seviyorum. Geçende bu ikisi beni yıkıyor, elime ördek şekilli süngerimi almışım şap şap yapıyorum, bi ara tadına bakıyım dedim, ikisi birden atladılar sazan gibi, ay bi gücüme gitti, bebek miyim ben niye bağırıyorsunuz diye ağlamaya başladım... sonra sarıldılar, filan affettim:)

Annenin ve babanın en çok nesini seviyorsun?
Annemin kokusunu, kocaman kabarık saçlarını, sütünü...
Babamın göbüşünü, ilk doğduğum gece annem uyusun diye beni kucağına almış, kıpırdamadan bir koltukta göbüşünün üstüne koymuş, 3 saat sakinleştirmişti. Hala göbüşünü açar pat pat yaparım, biz o göbüşle eski dostuz. Bir de bana hep birşeyler öğretiyor, kulak burun göz...
Bi de bu ikisi beni çok öpüyorlar, ben de onları... Yanaklarım bunların salyası kokuyor artık ama şikayetçi değilim.

Annende değişmesini istediğin birşey var mı?
Annem Y/T diye bişey tutturmuş gidiyor. Anlamadım valla. Uyanıyorum, önce karnıma elini koyuyor, uyumaz ağlarsam kucağına alıyor, susunca pıt yatağa koyuyor. Ağlıyorum, yine aynı... Hiç bıkmıyor. Dalga mı geçiyor anlamıyorum. Bir ara yanıma filan kıvrılırdı, mis kokulu uyurduk, artık hiç öyle yapmıyor. İyiydi yani ,şimdi biraz şikayetçiyim. Takık kadın napiyim, alışacağız.
Babam benle oynarken arada TV na bakıyor, hemen postayı koyuyorum, dürtüyorum, olmadı elimle çenesinden tutup çeviriyorum başını. Hah şöyle:)

Son olarak iletmek istediğin bir mesaj var mı?:))
Keyfim yerinde, öyle yok emeklemedi (bak emekliyorum işte) yok yürümedi, dişleri 4 te kaldı, uyumadı, uyutmadı, bugün az yedi.... gibi takıntılarından kurtulsun anne kişisi. Allahtan babam var da dizginliyor yoksa ben bu kadınla kesin kafayı yerdim:)

10 yorum:

Seren dedi ki...

Şekerim bu bebelerin dili hep aynı ,anneden şikayet babaya aşk...çok tatlı olmuş Arca'nın yazısı,çok güldüm,öpüyorum onun o salyalı yanaklarından

cenebaz dedi ki...

Bayıldım okurken, çok şeker yazmış Arca:))

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

arca dile gelse aynen bunları söylerdi valla
süper olmuş

Unknown dedi ki...

sizi seviyorum :))

k.i.s.d. dedi ki...

Arca'cığım çok güzel bir sohbet bu, keyif aldık okurken. Demek babanın başını çeviriyorsun seni gidi... hah şöyle haa hahhayyyt komik şey. Anne-baba birbirini dengeliyor işte, Doruk da aynı şeylerden yakınıyordu. Cevdet babasını haftada 2 saat falan görebildiği için yorum yapamıyor malesef.
Çok sevdik seni. Hep yaz.

laleninbahcesi dedi ki...

ay ben yerim o dilleriii

HALE ATMACA dedi ki...

Bayıldım bayıldım ...inanılmaz keyifli bir yazı olmuş.Gerçekten de tercüman olmuş bence : )

Sadece anne.. dedi ki...

Yeliz eline sağlık, Arca'ya öpücükler :)

Yelish dedi ki...

Arca sen ne seker adammissin , ne dilliymissin meger :)
Annenden almissin heralde bu huyunu
Cok zevkle okudum..
NOT Birakin yesin cocuk sungeri aaaa , yaninada 1 duble sampuan ;)

balböcükleri dedi ki...

ay yerim ben onuda dilinide bak neler anlatmış maymun