5 Mart 2013 Salı

4 yaş Arcatomisi

Geçen hafta anatomi-babatomi saydırırken twitter’dan @tuten “bir arcatomi yaz da tam olsun” dedi.

Sahi niye akıl edememiştim daha önce? Hep derim “twitter = faydalı kuşlu sosyal paylaşım şeysi”

Arcatomik yapı dört yaşla birlikte iyice ateşli bir hal aldı. Çoraplara tepki inanılmaz boyutlara ulaştı. “o çoraplar o ayaklarda durmayacak! İşte o kadar!” Yeni bir evimiz olduğunda sırf bu çorapsız gezme takıntısı yüzünden yerden ısıtma yaptıracağım sistemi.



Baldan tatlı konuşmalar ise dört yaş arcatomisinin en belirgin özelliği. “Annecim bu portakal suyu tam ağzıma layık olmuş.” Ulen sen ne ara nabza göre şerbet vermeyi öğrendin?

Her şeyi “yaz”a bağlamak ayrı bir takıntı bu ara. Geçen manavdaki üzümlerdi, yazı getiren, dün ise babet giymem. Babası “bahar gelince ne oluyor” diye sordu, cevap “ne olacak yaz geliyor!”

Montessori kaçmış içine belli, sofra kuruyor, salata hazırlıyor, evdeki her işe dahil. Ee boşuna çalıştırmadık adamı bu yaşına kadar! Gel gör ki üzerindekileri çıkarıp sağa sola atmak ve asla düzenli olamamak konusunda bırak Sinyora Montessori’yi feriştahı gelse düzeltemez bizim oğlanı. Armut dibine abicim uzağa değil neticede! Anası belli babası belli!

Oyunda yaratıcılık konulu bir seminer verebilecek altyapı ve tecrübeye sahip. Bak bu konuda kimse eline su dökemez. Geçen baktım pirinç ağı (tel süzgecin arcacası) ile balon sektirmece oyunu oynuyor.


Her şey iyi hoş da asabi Arca’nın dil uzunluğu yanında Pinokyo’nun burnu halt etmiş! Çikolatasını yeriz çemkirir: “hanginiz yedi çikolatamı?” Ulen çikolata piyasası senin tekelinde mi? Salatasından bir çatal alırız böğürür, neymiş suyunu tabağına damlatıyormuşuz. Peh! Var ya muayyen günümden önce ben bu kadar bezdirmiyorum lan babanı! Bitmeyen sonu gelmeyen bir PMS dönemi yaşanıyor bizim evde, ben bile pek naif kalıyorum, arcatomi asabiyeti karşısında.

Arcatomik yapıyı bağlayacak bir son paragrafım yok zira bitmeyen bir senfoni... Üstelik kaçınılmaz:) eee ne demişler kaçınılmaz ise zevk almaya bak:)


6 yorum:

coraline dedi ki...

of bu bloğa çok geç gelmişim :) merhaba

laleninbahcesi dedi ki...

geçende daha çorba ocağa konmadı,koku moku yok ortalıkta,Cancan-cicianne ,ne çorbası yaptın mis gibi kokuyor demez mi?))nabza göre şerbet verir bunlar ne de olsa devir o devir,onla da bu devrin çocukları...

Bizden dedi ki...

Arcatomisini yerim ben onun....Cumartesi günü tarhana çorbası yaparken,daha ne olduğunu görmeden bilmeden ,mutfağı şöyle bir kokladı "mmm tarana kokuyomuş "dedi :) vallaha bir değişik bunlar...

Sessizce dedi ki...

Çocuğun çikilatasını yerseniz kızar tabi ki de :)
Bayılıyorum bu Arca'nın hallerine, dumur diyaloglarına. sen yaz hep :)

Adsız dedi ki...

V2 ecigs ρromiѕeѕ opеrating numbeгs of puге nicotine, ωhich essentіally lοgicаlly, аs nісely as nicotinе uѕer cravеs to cigarettеs.


Rеνiew my ωeb рage Http://Wiki.Cubietech.Com/

Tuten dedi ki...

Faydalı kuş benim di mi benim :) Keyifle okudum eline sağlık Yeliz.