27 Ağustos 2014 Çarşamba

Hay çölde kutup ayıları şeyedesice!

Arca bu yaz TRT çocuk kanalı ile tanıştı. Annemin ameliyat olduğu haftaydı, yazlıktayız. Ben yemek yapıyorum yardımcı olmak için. Arca, ayağa kalkamayan anneanneye teslim. Fazla hareket kabiliyetleri yok, televizyon seyrediyorlar. Pek alışkın olmadığı bu muamele karşısında Arca sevinçli bir şaşkınlık içinde. Ama öyle başıboş bırakmak yok. Yani koy çocuğu televizyon karşısına, bak işine şeklinde değil, annem de Arca ile birlikte izliyor, hatta istişarelerde bulunuyorlar. En çok ama en çok “Canım Kardeşim” adındaki çizgi filmi seviyorlar. Favorileri Mıncır denen kedi ile evin babası çocuk ruhlu Galip. Çizgi film bitiyor, bunlar hala Galip’ten bahsedip gülüyorlar. Arca feci sardı. Saatini biliyoruz, bitince kapatıyoruz, kurallar, kurallar…
Alakasız bir fotoğraf :) annemlerin yazlığın bahçesinden çiçek manzaraları

Tabii şimdi bu TRT ya ben polis kesildim. Bir de üç çocuk konsepti filan… Güvenmiyorum artık devletin kanalına. Mesela Peppe var, ciddi anlamda nefret ediyorum. Vikingler tamam yani biz de izliyorduk. Başka kanaldaki Tom ve Jerry ile Şirinlerin saatini biliyorum birlikte izliyoruz, hala seviyorum yav…          

S alih me mecan mıdır nedir, o seviyesiz adamın çizgi filmine yanaştırmıyorum. Ama bu Canım kardeşimi ben de defalarca izledim, oldukça güzel konulara değiniyor. Galip de komik filan ama çok güzel anlatıyor çocuklara.

Neyse efendim bir gün konu, kutup ayılarıydı. Daha doğrusu elektrik sarfiyatı. Küresel ısınmaya değiniyor, elektrik sarfiyatının kutup ayılarının yaşamlarına nasıl bir tehdit oluşturduğundan bahsediyordu. Arca o kadar ciddiye aldı ki işi, evde terör estirmeye başladı.

Klima katiyen! totomuzdan ter damlıyor, açalım oğlum diyorum, kutup ayıları…

Elektrikler kapatılıyor, bu güzel de tam banyodayım saçımı kurutuyorum, hop karanlık! N’oldu? Kutup ayıları, hmmm…

Tuvalete giriyor, sifon çekilmez! Asla! Oğlum kokacağız? Gözler kıslıyor, sanki anasına küfrediyoruz, cüce haykırıyor “kutup ayıları!”

Hay kutup ayıları şeyedesice yetti be! Ulen ben mi kurtaracağım kutup ayılarını! Pardon ben değil, tek başına Arca kurtaracak bu gidişle!

11 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

Ne güzel :))

ahu

Reyhan Cadısı dedi ki...

Ne eğlenceli bir çocuksun sen Arca! :))

Kitapsız Kedi dedi ki...

Ahh Arca'daki bilinç herkeste olsa, ne güzel bir dünya olurdu be! Afferim Arca'ya.

Julide dedi ki...

Benden de afferim!

jaleceanne dedi ki...

Çok tatlı yaa. Bu arada canım kardeşim benim kızımın da sevdiği program. ara sıra izliyoruz. Bazen saçmalasa da genel olarak fena değil.

Tuten dedi ki...

ahahahah Arenin 2. yaş doğum günü konseptiydi şükür unuttu artık seyretmez olduk. Tom & jerry berbatmış be yeliz arenle bakınca anladım direkt hayvanlara işkenceymiş. Kapatıyorum hemen yanlız TRT'de korkunç şeyler var korkunç ötesi hatta ammannnn dikkat.

Gulcin dedi ki...

Ay ben boyle annemi bezdirmistim :) o zamanlar kusadasina gidiyoruz kadinlar denizi. ama e mumkun insanlar otursun da denize girsin keyif yapsin. herkese cop toplatiyordum :) isin zor vallahi yelizcim :) Ama Arca adamimsin ya!

deeptone dedi ki...

hihi, neşelendim valla okurken. :) büyükler çocuklar oyalansın kendileri rahat etsin diye hep televizyonun karşısına oturturlarmış ya saatlerce :) sizin formüller değişik amaaa iyimiş :) belgesel daha iyi yarıca di mi diziden :)

Adsız dedi ki...

çok şeker yaa nasıl etkilenmiş :) minik çevreci
bizimki geçen gün legosunda yaptığı dandik güya telefonmuş o alete.. " pıt " ( telefonu açıyor) " alo Galip bey" demesin mi.. gülmekten bayılıcaktım.. ki hergün izlediği bişi değil :)

yeliz dedi ki...

hepinizi ve yorumlarını okuyorum ama pek fenayım bu ara şimdilik sadece öpüyorum uzaktan, aman grip bulaşmasın!

Yasemin dedi ki...

Yaa Arca..
Şimdi toparlıym.
Çok zor isim.
Ne manaya geliyor.
Ama seviyorum Arca'yı yani Arcan'ı eşimin ismi..
Şaşırdım bak şimdi.
Arca bilerek mi koydun, bu hatayı bilerek mi yaptın?:))
şaka şaka güzel isim anlamı var mı ki..
Ay olumsuz mu yazdım ben..
Aslında çok sevdim.
Olumsuzları çöpe at, kaygıdan benim ki vallahıı...