26 Ağustos 2014 Salı

OG-JEF-TİK!

Arca yılsonu gösterisinin bir bölümünde fotoğrafçı olmuştu. Okuldan da gösteri için bir fotoğraf makinesi göndermemizi istediler. Gerçi kullanmadı, kartondan daha sevimli bir makine yapmışlar ama o olay Arca’nın fotoğraf makinesi ile tanışmasına vesile oldu.
O gündür bugündür bizim evdeki atıl fotoğraf makinesi Arca’nın elinden düşmüyor. Yağmur yağıyor, Arca bizim yokuşta kalan ve kayan arabaların fotoğraflarını çekiyor. Sonra herkesin ama herkesin bir adet mecburi Papyon ile fotoğrafı mevcut. Her çiçek her böcek Arca’nın kadrajında.


Önceleri flu çıkıyordu çektikleri, dedim ki “flu çekiyorsun.” “A o ne demek?” diye sordu hemen. “Bulanık yani” dedim, sonra başka işlere daldık, ilgilenemedim, açıklayamadım nasıl net çekmesi gerektiğini. Baktım geçen gün İlker’le çektiklerine bakıyorlar, İlker de flu çıkmış bazıları diyor, bizimki öğrendi ya “a evet yani bulanık” diyor, İlker dumur… Ama tabii ki bunun dumur diyalog değeri yok, zira benden öğrendiğini satıyor. Ama kısa bir süre İlker'in Arca hakkında "vay be ne müthiş çocuğum var" diye düşünmesine müsaade ettim, kısacık bir süre:)

Neyse İlker şimdi ona netleştirmeyi de öğretti, tamam! Şipşak Arca hemen üzerine düşeni yapmaya başladı, yani bokunu çıkarmaya…

Bizi uyurken, babaannesini yemek yaparken ve hatta beni tuvalette bile çekiyor, evde mahremiyetimiz kalmadı, a dostlar!

Ama biz de kendimizce intikam alıyoruz cüceden. 

Ogjeftik…
Objektif ayol… Geçen bunun makine ufak bir tutukluk yapmış, yüreği ağzında koştu yanıma: “annem! Fotoğraf makinesi bozuldu.”
“Dur bakayım anlat nasıl oldu?”
“Şimdi bu ekranı var ya karardı, sonra ogjeftik böyle içine giriyordu, girmiyor. Annem ogjeftik bozuldu! N’apıcaz”
"Ne bozuldu ne bozuldu?"
"AYYY OG-JEF-TİK! N'apıcaz annem?"

Allahın cücesi, n’apacaz tabii ki seninle kafa bulacaz.

Tabii ki çaktırmıyoruz çünkü çocuklarla alay etmek de bir tür istismardır. Yüzüne karşı yapmıyoruz, bilinçli ana babayız ama var ya fırsatı da kaçırmıyoruz. İnsanız yav o kadar olsun!

Arca’ya ogjeftik dedirtip dedirtip kopuyoruz. En son geçen gece artık gripten sürünüyorum, İlker’e dedim ki “şu an beni gülümsetecek tek şey bir doz ogjeftik” Hemen muhabbeti açtı, fotoğraf makinesinin parçalarını sordu. Var ya neşem yerine geldi, yerim len seni cüce!

Yalnız ne fark ettim…

Allah biliyormuş da bizi otuzumuzdan sonra ana baba yapmış. Yine eskisine nazaran oldukça ağırbaşlı bir çiftiz. Bir çocuğun başına gelebilecek en fena şeylerden biri ittifak sahibi ana- baba.

İşin geyiği şakası bir tarafa, çocukları fotoğraf makinesi ile tanıştırmak bence çok faydalı. İlgilendiği şeylerle ilgili anılar biriktirmesi, fotoğrafları anlatması, daha iyisini çekmeye çalışması.... bir nevi hobi işte! 

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Hangi birine değinsek ki yazılanların? 1) Fotograf çekmek iyi bir hobidir, görsel zekayı ve hafızayı artırır. Arca'yı bu hobisini daha da geliştirmesi konusunda teşvik edin. 2) Objektif demek zordur, ama duyarlı annem-babam olmaya devam edin, objektif diyemedikçe yanında gülerseniz, o objektiften uzaklaşır, zamanla da eline almaz. 3) Ne yokuşlu yerde oturuyorsunuz yav , aksiyonu bitmez oraların :))) ( Annem de oralarda oturuyor, ben 4 yıldır Bornova'da oturduğumdan, şimdi o yokuşları çıkamıyorum. Arabanın bile kaydığı yeri ben nasıl çıkayım ? :) ) Pelin

Öykücü dedi ki...

Aynı fotoğraf makinası bizde de var ve biz de o makinayı Duru'ya verdik:)) Bakıcı teyzenin poz poz fotoları benim arka bölgemin poz poz fotoları mevcut:) Tuvalete her an dalıp çekebilir endişesindeyiz valla:)))

öykücü

Rüzgar Kumsal Anne dedi ki...

Ama ama ogjeftik demek daha zor değil mi be Arca:)

Bizimki geç konuşmuştu ve belki bu yüzden bebek gibi falan da konuşmayınca elimizde böyle kelimeler pek olmadı dalga geçmek için.

Ha lavaboya "looba" diyor bir tek. Sabah akşam onu doladık dilimize. Dalga geçiyoruz biz de yaa, istismar mı olduyor şimdi. Aman tanrım!!!

GeCe dedi ki...

Ben bile koptum çok sevimli böyle konusmaları keske hiç bitmese. Benim kıza biraz erken vermiş olabiliriz makineyi önce epey bir süre ayak fotosu vardı çeşit çeşit ayaklar şimdi az biraz ortalamaya basladı :))

annegazetesi dedi ki...

Yaa ben bu cüceyi tenhada sıkıştırıp yemek istiyoruuuum! :)

Gulcin dedi ki...

hobisi mi var onun :) Allahim yarabbim :) Arca olur da dellenip cesmeye gelirsem yakinda nolur benim de fotografimi cek :)

deeptone dedi ki...

ya ne şeker anlatıyosun ama yaaa :)