16 Haziran 2019 Pazar

Haberler ve hava durumu

Burada hava yalan dolan! En üst düzey teknoloji ürünü uygulamalar bile çaresiz, yetersiz! Bugün güya güneş yüzünü gösterecek, akabinde günlerce bizden ayrılmayacaktı. Tabii bulutların arasından görürsem söylerim. Nitekim tam terasa çıkıp pazar akşamı keyfi yapacağım, yağmur patlattı. Allahtan Arca ile bahçede frizbi oynamamıza müsaade etti. Günün markete yürümek dışındaki tek aktivitesi. O da yalvar yakar. Bu cücenin tembel hayvanlığı ne olacak a dostlar? Aklı fikri yaymakta. Dün yine zorla havuza götürebildim. On yaşında bir çocuk için bu nasıl bir durağanlık? Şimdi playstation’ı kim oynayacak kavgası yapıyorlar, babası ne ki oğlu ne olsun? Çok yalnızım çok! 


Evdeki oğlanlardan şikayetler dinlediniz. Şimdi sırada haberler.

Bizim bir tarafımıza sıkışan iki bilet paraşı varmış, kader onu tahsil edecek. Zira bizim oturma izinlerinden haber yok. Yani haftaya İzmire gitmelerini planladığımız Arca ve İlker Belçika’da hapis. Gelsinler diye uğraştık şimdi de gitsinler diye uğraşıyoruz. 

Parasını bir tarafa bırak, kocam ile kara kara cüceyi yazın burada nasıl oyalayacağımızı düşünüyoruz. Cücenin tatil anlayışı ya deniz, ya da evde yaymak. Eh burada ege denizi olmadığına göre...

Allah biliyor ya ben her türlü çirkefliği yaptım. Bakanlığa gitmeme izin verseler çok pis dalacağım. Durumları anlattığım Belçikalı arkadaşlar utanıp yavaş devlet kurumları adına özür diliyorlar. Onlar utanıyor, bakanlıklar beş ay önce başvuru yapılmış dosyaya yanıt vermemeye utanmıyorlar. Ne diyelim kader utansın. 

Bu son yaşananlar bana bir defa daha gösterdi ki, ben ancak böyle durumlarda agresifleşiyorum. Yani benim için son çare. Bu aşamaya kadar agresifliği zayıflık olarak görüyorum. 

Kişilik profilimdeki gelişmeye açık yönlerle ilgili önerilerden biri buydu. Yıllar içinde bilinçli ve sistematik bir şekilde baskıladığım ve törpülediğim agresifliğimin (ki bence rekabetin aşırısı, insanları saf dışı bırakmak, insanlar üzerinde  baskı kurarak işleri yaptırmaya çalışmak ilkelliktir) geliştirilmesi gerektiği gerçeği kelimenin tam anlamıyla abesle iştigal. 

Diğer taraftan inat edecek değilim. Eğer istediklerimin yerine getirilmesini sağlayacaksa, yumruğu masaya vurmayı da en iyi ben bilirim, biraz ilkelleşme, biraz eski meziyetlerimi su yüzüne çıkarmaya bakar. 
(Kurumlara sökmüyor ama onu n’apıcaz?!)



2 yorum:

Adsız dedi ki...

Egeden batı karadenize taşındık. Devamli bulutlu ve yağışlı havaya söyleniyorum bu ne biçim yaz diye. Benim koca da Avrupa ayağına geldi işte diye dalgasını geçiyor:))
Oturma izniniz tez zamanda olur inşallah
Pınar

yeliz dedi ki...

İnşallah :) dualar için teşekkürler