11 Aralık 2021 Cumartesi

"Arca oğlum senin annen bir salaktı..." Vol.28

 Evvela döndüm baktım, en son serinin hangi numarasında kalmışız... Zira epey olmuş salaklıklarımı kayda almayalı. Yapmıyor muyum, yapıyorum ama demek insan unutuyor yazmayı. Serinin hemen hemen tamamını hatmettim. Bayılıyorum eski yazılarımı okumaya - demiş miydim? Kesin demişimdir. Şimdi bizim oğlan 13'e merdiven dayadı (gerçi ona sorsan çoktan 13 ve her şeyi yapabilir, diğer taraftan 15'lik kız takımıyla oynayıp yenilince birden yaş 11'e iniyor ama aramızda üçün beşin lafı olmaz) hala tek parça ya ben ona şaşırıyorum, anneannemin dediği gibi çocukları koruyan melekler filan olmalı. 

Kafasını gümletmeler mi, dizanteriler mi, sinüzitler mi neler neler.... 

Çocuk büyüdükçe azalır sanıyorsun, acemilikti diyorsun, diyorsun da öyle olmuyor... Zira serde salaklık var, Arca'nın anasından kurtulmasının mümkünatı yok!

Ergenim Arca, ergenlikten ve çikolata cips gibi iğrenç gıdalardan mustarip bir sivilceli bir cilde sahip. Siyah noktalar, sivilceler... Benim hemen hiç olmadı, cilt kuru maalesef, hem bu sivilceleri siyah noktaları sıkmaya meylediyorum, fena giriyoruz birbirimize. Dedim ki, evladım o siyah noktaları temizlemek için bir maske ne bileyim bir cilt bakımı bulayım da, tenhalarda sıkıştırıp yüzünü gözünü sıkmayayım. Aha razı oldu ergenim, zulmümden bıktıysa demek. 

O günlerde tamamen doğal malzemelerle 100% organik filan bir markadan black friday siparişim geldi, maske de var içinde. Evvela kendime uyguladım, aha süper lan! bir iki tane siyah noktam vardı, anında gitmişler.

Hem fazla da bekletmiyorsun yüzünde yağlı cilt 10 dakika, kuru beş... Bende beş dakikada sonuç verdiyse, eh bir de organik morganik, bizim oğlanın iğrenç yağlı ergen cildi 10 dakikada bir şekle girer herhalde. Anlaştık, misler gibi sürdük. Beklerken muhabbete dalmışız, oldu mu sana 10 küsür dakika. Hemen yıkadık. Amanın! suratı pençe pençe kızardı mı! Acıyor mu evladım, yok. Eh iyi hadi. Ama kıpkırmızı, güneş yanığı gibi. 

Bepanthenler filan sürdüm, yok! saatler geçti oğlanın yüzü pancar. Hay allah beni napsın! Kutuya baktım, Salaksın Yeliz yazmıyor ama ben satır aralarında okuyorum, hassas ciltlere (evet 13 yaş hassas olur değil mi!) 3 dakika ve hatta öncesinde küçücük bir bölgeye uygulayıp kızarma var mı diye bakın varsa uygulamayın diyor. Püh allah beni napsın! 3 değil 13 dakika ve hatta incecik tende kızarma..

erilmiş sadakamız varmış da bepathen filan sabaha normale döndü, hay vicdanıma sıçayım.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Gecmiş olsun bırak kendi haline bence. Hülya

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun. Siyah noktalar gitti mi peki?
Çenebaz

Şaşkın dedi ki...

Çok geçmiş olsun Arca'ya. Bizim onüçten yeni gün almaya başlayan küçük ergende de var aynı sorun. Anasının hiç öyle dertleri olmamış, dünyadan haberi yok. Meğer utanırmış bizimki de gizli gizli market ürünü almış, kulanırmış yine gizli gizli. O da kendi dökmüş meğer ateşe benzini, yüz kıpkırmızı olunca anladık. En sonunda güvendiğim bir eczacıya götürdüm de onun verdiği ürünleri kullandırmaya başladım. Ergenlik geldi mi başa biz anneler karışsak da karışmasak da hayatlarına böyle şeyler olacağı varsa oluyor maalesef. Siz de çok üzmeyin kendinizi. Bir ergen anasından diğerine sevgiler. :)

pelinpembesi dedi ki...

Benim kız 17 yaşında ve ne yazık ki onun da çok
sivilcesi var. maskeler falan uyguluyor, bir iki doktorada gittik ama
genelde faydası yok bunların. benim 30 yaşına kadar sivilce halim devam
etmişti. ben çözümünü bulamamıştım. sivilce varsa vardır, kader bir çeşit.

yeliz dedi ki...

Çok teşekkürler bıraktım dokunmuyorum artık:)

yeliz dedi ki...

Maalesef :(

yeliz dedi ki...

Kıyamam ya :( ergen anaları olarak ancak biz birbirimizi anlarız

yeliz dedi ki...

Evet maalesef:( yağlı cildin de avantajları var, geç kırışıyor:)