1 Eylül 2008 Pazartesi

Düdükcan'a ne desek?

Düdükcanın ismine çok uzun zaman önce karar vermiştik. Kız konusunda kararsızdık ama erkek olursa kesin Efe olacak demiştik. Sonra kız için de Ege de karar kıldık. İzmirliyiz ya mesaj kaygımız var:)
Geçenlerde İstanbuldan benim sınıf arkadaşım geldi, eşi de İlkerin sınıf arkadaşıydı. 4 defa tüp bebek denemelerinin de başarısız olması bizi acayip üzdü. İsteyip de çocuk sahibi olamamak ne fena, bütün hayatları değişmiş, kız tedavinin ağırlığı sebebi ile işi bırakmış ama ücretler çok yüksek, epey sarsılmışlar. Bizim de düdükcanı söylemeye dilimiz varmadı bir süre. Bu arada çocuk isimlerinden laf açıldı. Daha bizim çocuğun bilgisi ortada yokken Kağan aman Ege ve Efe koymayacağız, bizim dönemde bu isimlerden başka birşey yok dedi. Hadii ya olduk. Hani öyle kimselerde olmayan bir isim de çocuk için kendini ifade etmesi açısından zor ama sınıfta 5 tane Efe oldu mu da kötü oluyor. Bir de ablam üzerine girdiği sınıflardaki tüm Efe'lerin inanılmaz yaramaz olduğunu söylemesin mi?
Ama sonunda imdadımıza ablam yetişti yine, 2 tane çocuk isimleri sözlüğü varmış, bütün gece isim muhabbeti yaptık. Benim çocuğun annesi gibi sokak çocuğu olacağını düşündüğümden pencereden nasıl seslerim testleri yapıyorum. ALP çok istememe rağmen bu açıdan sınıfta kalıyor. Halbuki gözümü kapatıp Alp adında bir çocuk düşündüğümde yumuşak başlı tombul bir ifade oluşuyor. Yani ben Efe'ye alternatif sadece bunu düşünebiliyorum. Ama bir Huuuurşşiiit diye seslendin mi bütün mahalle seni duyar, duyar da çocuk bundan ben hoşnut olmayabilir. Doruk da güzel bir isim ama Gizemin oğlu var, öyle yakınlarda başka bir Doruk hoş olmaz. Sonra aynı anlama gelen Dora'yı düşündük. Arda olsun dedim ama İlkerin kuzenini unutmuşum ki bu daha yakın:)
Kız isimlerinde biraz daha kolay işimiz. Derin veya Doğa olabilir diyorum ben. İlker Melis diye tutturuyor ki 78 kuşağının vazgeçilmez ismi olduğundan dolayı son derece banal geliyor bana. Her ne kadar Zeynep kendi ismini beğenmese de ben çok seviyorum, dün akşam Rana'nın dediği gibi ağırbaşlı akıllı bir kız ismi gibi geliyor bana. Ama koyamıyoruz maalesef!! Babam Ezgi'yi önerdi, benim hoşuma gitti ama çok ilginç değil. Ayşe Armanın kızının adı Alya, ama İlker Ayla ile karıştırılır diyor.
İşler sarpa sarmak üzere... Elimizde sözlük dolanıp duruyoruz. Benim açımdan Efe ve Ege hala ağır basmakta ama en azından cinsiyetini tam öğrenelim diyoruz, böylece biraz daha az kafa yorabileceğiz. Hem zaten daha 6 ay var, şimdilik düdükcanla neşemizi buluyoruz. Bu arada düdükcan da kulağa fena gelmiyor :)))alıştık bile:) Tek endişem düdükcan diye diye velet de alışacak koyduğumuz isme tınmayacak!!

6 yorum:

Mon Petit Chou dedi ki...

isim işi zor konu. ben de bayağı uğraşmıştım, Duru ismini bundan yaklaşık 7 sene önce kafaya koymuştum ama eşimin babası ne biçim deyip, diğer kalanlarda sabun değil mi deyince vazgeçmiştim. fakat babamız beni kimse bağlamaz dedi ve Duru oldu. kızımın göbek adı da Doğa, doktorum göbek kordonunu keserken koydu. benim çevremdeki isimleri söyleyeyim belki işine yarar. kız yeğenlerim Ece ve Alara, erkek olanları Emre Ege ve Bora Mert..bir de bu aralar moda isimlerden Kayra ve Ada var.
bu arada kızımın diş buğdayı gününün fotoğraflarını bloğa ekledim. bekleriz.

huysuz dedi ki...

valla kim ne derse desin efe, en güzel erkek isimlerinden biri :) evet belki çok var ama ben hep 'herkesin efe'si kendine' diye düşünüyorum.
efe dışında erkek isimlerinden sevdiklerim kerim, ömer, ali, erim; kız isimlerindense mey, lara, iris ve amber...

Adsız dedi ki...

Canım yaa ikili test sonucuna çok sevindim. İçini hep ferah tut.Kıyafet konusunda abartmayın skın. İlk başlarda ihtiyacınız olacak şeyler bol bol body. Zeten herkes gelirken mutlaka hediye getiriyor. Bi sürü kıyafeti olacak. Ancaaaak araba konusu çok önemli. Mutlaka hafif ve rahat katlanan bir araba tercih edin.Eşek ölüsü bir araba bir yere giderken mutlaka kavga sebebi olacaktır :((
ama bir altı ay kadar ona da pek ihtiyacınız olmayacaktır. Resimdeki puset ilk aylar için ideal. Biz mesela aldığımız mama sandalyesini Nil bir ya da iki defa kullanmıştır. O yüzden almadan önce mutlaka bir yerde kullanabilecek misiniz diye deneyin( çocuklu arkadaşlarınızda )ondan sonra alın.hımmmmm şimdilik aklıma gelenler unlar şekerciğimmm. Çooooooooook öpüyorum seni ve tatlı göbüşünü yani düdükcanı. Yaaa yelizciğim ben gönderilen yorumları bir türlü açamıyorum. Ne yapmam lazım bana bi anlatsana.Bloğa mail attım ama hala bir tık yok. Yorum ayarlarını da düzelttim ama ı-ııh.

Adsız dedi ki...

cidden efe ya da ege olmasında ne olursa olsun, hepsi aynı dönem ve hepsi efe, bu çocuklar bi büyüyecek heryer efe, güzel isim olabilir ama bu kadar da değil bence...

Simge Kurban dedi ki...

Nil'e katılıyorum, artık her yerde Efe var. Ben de bir ara eğer çocuğum olursa Efe koyarım adını diye tutturmuştum. Biz kararımızı verdik artık(daha evlenmedik, kaldı ki çocuk sahibi olmaya çoook var) kız olursa İmge(Simge'ye yakın) ya da Duru; erkek olursa Umur(Umut'a yakın) ya da Erke. Tek hece ya da iki heceli isimler en iyisi. Lara, Lal, Su, Naz, Ada gibi isimler de hoşuma gidiyor.İşin zor Yelizcim, ben bile daha evlenmeden bu kadar kafayı buna yoruyorsam :)

yeliz dedi ki...

durunun sevgili annesi;
ablamın kızının adı da duru, televizyonda bir diziden duymuş ve çok sevmiştik, bizimle de çok kafa bulanlar oldu, "erkek olsa hacı şakir mi koyacaktınız" dediler hep güldük:) ama bence de harika bir isim. istanbuldaydım, vakit bulunca bütün blogları gezeceğim, durunun şahane fotolarını gördüm ama henüz okuyamadım, görüşmek üzere...

sevgili huysuz,
ne yapsam olmuyor ben de Efe den bir türlü vazgeçemiyorum, bu gidişle senin efene adaş gelecek galiba... tabi erkek olursa :)

züzeciim,
mama sandalyesi almayız o zaman nilinkini isteriz senden :))) zaten çocuğun herşeyini etraftan topluyorum, ilker gıcık oluyor bana, ne cimri kadınsın ne alıcam ben çocuğuma diyor:) bu arada blogcudaki bu tür sorunlar yüzünden ben blogger a geçiş yaptım, çünkü gerçekten çok aksamalar olabiliyor. yine de akşam bir ara bakarım, yapabileceğim birşey var mı diye, çok çok öpüyorum.

sevgili nil, ben de aynı şeyi düşünerek vazgeçer gibi oldum ama insan kendini fena alıştırıyor, bakalım, daha 6 ay var belki daha iyi fikirler çıkar ortaya.

merhaba Simge,
ben de kısa isim düşünüyorum kesinlikle, çünkü soyadı uzun olacak bari isimden kurtarsın diyorum:) Kız ismi olarak haftasonu Lal'i de ekledik listemize, güzel bir isim...

Herkese önerileri için teşekkürler...