21 Eylül 2008 Pazar

IT'S A BOY !!!

Sabahın köründe kalktım, uyku tutmadı, bir türlü 10:30 olmadı. Doktora giderken üzerimde bir ÖSS heyecanı var. Hani düdükcan iyi mi, herşey yolunda mı? Midemde kramplar. Elimde önceden not ettiğim sorular, aklımda daha da fazlası. Aldık soluğu doktor dedede. Ultrasona bakarken doktor, senin hiç karnın yok ama bebek bayağı büyük, en az bir hafta önde gidiyor dedi. Zaten kafası kocaman burnu küçücük hatta yok, yani şimdiden belli oldu, aynı ilker olacak. ama iki büklüm duruyor, acayip moralim bozuldu. Hiç rahat görünmüyor. Ayaklar nerdeyse kafasına değecek. Haraket ediyor, ama hissedememek canımı sıkıyor. Meğer daha 1 ayı varmış. İlkerle ikimizin suratında salak bir tebessüm ekranda kayboluyoruz. Sonra birden oğlunuz olacak dedi. Ben bir şekilde emin miydim, hissetmiştim belki de bilmiyorum şaşkınlık yok kesinlikle ama sevinç tabii ki var. Erkek olmasından çok dombili olmasına, sağlıklı olmasına karşı bir sevinç!! Gerçekten anne baba olunca insan kıza erkeğe bakmıyor galiba. Ama öğrendik ya bir oh çektik tabii. Zavallı annelerimiz 9 ay nasıl bekliyorlarmış, biz 4 aya tahammül edemedik.
Kilo normal, ben her hafta kendi tartımda tartılıyorum artık, 4 kilo görmüştüm ama son 1 hafta işte çok yoğun geçti, bunun etkisi ile sanırım, hamileliğin başlangıcından beri dün doktor tartısında 3 kilo çıktı. Bana sorsanız 10 kilo almış hissediyorum, göbüş zaten bana kocaman geliyor, sonra göğüslerde inanılmaz bir büyüme var, artık eski sütyenlerimi giyemez oldum. Nitekim doktordan çıkınca anneme gittim, bir güzel kaşarlı simitli kahvaltı (artık haftada 1-2 çay da içiyorum) sonra ablamlar geldi, çamaşırcıya gidip sütyen aldık. Biraz anane sütyeni gibi, hiç alışkın değilim ama rahat napalım zaten artık süngerlere ihtiyacım yok, yeterince büyükler:)
Duru düdükcanın erkek olmasına acayip bozuk. Aldım yanıma, gel seninle biraz konuşalım dedim. Aç parantez... Duru İlkerin aşkıdır, sürekli hülyalı hülyalı bakar, iiitercim, seni çok seviyorum hadi kuduralım, hadi oynayalım, denize girelim, tavla oynayalım...vs. diyalogları çoktur. Yorgun düşünce ilkerin göbeğine yatar uyuyakalır. Benim gönlümü almak için de "o benim ilkerim !!" dediğimde, mavi gözlerini kırpıştırıp "ikimizin iiiteri olsun mu?" der... Kapa parantez...
"Durucum sen bizim hayatımızdaki ilk bebeksin, İlker seni çok seviyor, sana bayılıyor, bizim gözümüz senden başka kız çocuğu görmüyor. şimdi İlkerin bir kızı olsaydı, o zaman İlkerin sevgisini 2 kız paylaşmak zorunda kalacaktınız. Ama erkek çocuk öyle mi ya ver eline oyuncak arabasını topunu oynasın, sen İlkerle başbaşasın!! bak yine ilker ikimizin ilkeri olacak:)"
bilmiş bilmiş "ben niye bunu düşünemedim, doğru ya iiiter yine beni sevecek!!" sonra yine dudak büküldü " ama ben ona kız olsa neler öğreticektim, oyuncaklarımı verecektim. erkek bebekler çok iğrenç" dedi. " AAA olur mu Durucum, sen ne güzel top oynuyordun ilkerle tek kale maç yapıyordunuz, düdükcanla oynarsınız, sonra sen ona yüzme öğretirsin. Hem bak şimdi ananen, annen, ben sen ne güzel kızkıza sohbet eidyoruz, oynar o bi kenarda biz yine birlikte takılırız" Kıkır kıkır güldü cüce, sonra 1 saat kadar düdükcanın odasının nasıl olacağına karar verdik birlikte... Çocuklar muhteşem varlıklar...
Aslında daha neler yazmak istiyorum ama bir daha sefere... Şimdi toparlanıp İstanbula gitmem gerek yine. Elvancıım beni bekler

6 yorum:

Mon Petit Chou dedi ki...

her şeyden önce bebişin sağlıklı olmasına çok sevindim. benim de içime erkek doğmuştu. fakat dediğin gibi öncelikle sağlıklı olmaları. canım yolun düşerse bize de bekleriz. ben yarı izmirli sohbet ederiz.

Yesim dedi ki...

Herseyin yolunda olmasina cok sevindim, cinsiyeti ogrenince hersey daha net oluyor insanin kafasinda ismiydi, odasiydi, kiyafetiydi daha rahat rahat hazirliklara baslarsin artik. Duru'yu da iyi kandirmissin bu arada :)
Sevgiler,

huysuz dedi ki...

hay maşşallah :)))
pek sevindim. öncelikle sağlıklı olmasına, sonra da halis donbili olmasına tabi.
erkek olmasınınsa şöyle bir güzelliği var inkar edilemeyecek: kocalar pek bir havalara girip, bayılıyorlar bu işe ya, bunu izlemek de ayrıca bir hoş olacak. bekle ve gör :)

Adsız dedi ki...

bebeğinize niye düdükcan diyorsunuz ne kötü ...

yeliz dedi ki...

merhaba mukaddes,
iyi dileklerin ve nazik davetin için teşekkürler, umarım birgün sohbet etme fırsatımız olur:)

yeşimcim,
ben de aynı şekilde düşünüyorum, artık en azından daha rahat alışveriş yapabileceğim.

valla aynen dediğin gibi huysuz, ilker şimdiden başladı havalara ama bana da evde o ikisine arşı tek kalacağım dank etti. zor çok zor... tek tesellim erkek çocuklarının anneye düşkün olmaları.

sevgili isimsiz,
cinsiyeti belli olasıya kadar unisex bi isimle hitap etmek istedik. Düdük lafını aramızda çok kullanırız, her ismin arkasına can modasına da gıcık olduğumuzda düdükcan çok spontane çıktı ortaya. espri tabi ama ismini bir an önce belirleyip kullanmak derdindeyiz, düdükcana fazla alıştık nitekim.

Adsız dedi ki...

Yelizzzzzzz, canımın içi. Seni hep Ayşe bebekle düşündüğüm için duyunca önce bir tuhaf geldi. Ama sonra çok hoşuma gitti. Amcam bunu duyunca çıldırmıştır eminim. BAk şimdi bence erkek annesi olmak neden çok güzel biliyor musun çünkü her ikisine de şımarabileceksin. Evin ek kızı seeeen olacaksııııııııın. Yaaaaa.. Canımsın . Acayip heyecanlandım Yeliz'im. Analı babalı inşallah,ömürlü olsun.