27 Aralık 2008 Cumartesi

30. hafta doktor kontrolü ve 31. hafta göbüşüm


Geçen haftaki doktor kontrolümüzden sonra bir türlü göbüşümün fotosunu çekemediğim için buraya koyamamıştım.
Doktor kontrolümüzden önce kan sayımlarımızı yaptırmıştık. Aile hekiminin hemşiresi sağolsun damarımı patlattığı için 2 haftadır sağ kolum mosmor!! Benim doktor şehirdışında olduğundan aylık kontrol için bu defa İlkerin teyzesine gittik. Cumartesi annemi de aldığımız gibi inanılmaz bir yağmur altında Urlaya gittik. Yine sınava girecek çocuklar gibi heyecanlıydım.
Değerleri gösterdik, şeker yok, karaciğer değerleri iyi ama demir biraz eksik bir de kollestrolüm yüksek çıkmış. Hamilelikte normal dedi. Geçen hafta hergün yediğim yumurtaları düşününce bana da normal geldi. Ama ilker iyice keyiflendi. Bu yaşta cancan kocamın kollestrolü yüksek diye sebze yedirmeye çalıştığım için bana gıcık oluyordu, artık konuşmaya hakkın kalmadı diyor. Zaten göbüşüm de onunkinden büyük!! özetle kendisi yanımda pek çıtır kalıyor:)

Hergün olduğu gibi bizim velet inanılmaz hareketliydi, Gülnur teyze ultrasonda bir rahat kontrollerini yapamadı, bu çıkınca da böyle olacak diyor:)

30. hafta itibariyle Düdükcanın kilosu 1460 gr, normalden biraz fazla, 3 -3,5 kilo arası doğacağı tahmin ediliyor, daha ne isterim. Boyu normalmiş, benim gibi bir cüceden ve İlker gibi bir 1,70 likten Micheal Jordan çıkmasını beklemiyorduk zaten:)Koca kafalı olacağı kesinleşti. İlkere benzeyeceğini sanıyoruz. 3 boyutlu ultrasona girebileceğimiz bir doktor tavsiyesi aldık. Böylece veletin tipini görebileceğiz. Ayrıca geçen kontrolümüzde ufaklık ters duruyordu, şimdi tam olması gerektiği gibi duruyormuş.
Ben +10 kilodayım. Tabii gönül isterdi ki kilomu daha az tutabileyim ama olmuyor işte, o 1 ayda alınan 5 kilonun ceremesini tüm hamilelik boyunca çekiyorum. Gülnur teyze normal diyor, dikkatli ve iyi beslenmeye devam!!Böyle giderse max 15 kilo civarı ile kurtarmayı planlıyorum.
Son 1 haftadır sağ arka kaburgalarımdan giren bir ağrı kürek kemiğime kadar çıkıyor, derken bütün sırtımı sarıyordu. Üşütüyor muyum, çalışırken kendimi mi kastım acaba derken meğer düdükcanın karaciğer ve dalağa yaptığı baskı bu sıkıntıya sebepmiş. Heyecanla Gülnur teyzenin doktor tavsiyesini bekledim ama nafile, çekeceksin dedi. Hatta bunlar daha başlangıçmış. Ayrıca bacaklarda biraz şişkinlik başlamış. Her fırsatta ayaklarımı kaldırarak dinlenmem ve az tuzlu yemem tavsiye edildi.
Kan uyuşmazlığı testinin tekrarlanması lazım. Ayrıca tokluk şekeri ölçümünü sorduk, herkese yapılmasına gerek yok, ama istersen yaptırabilirsin dedi.
Kendi doktorum SSK için rapor verebiliyormuş, yılbaşı ertesi gidip çalışabilir raporu alacağım. 5 hafta daha sahalardayım. Sonra bebeşi bekleyeceğiz.
İlk aylardaki o her akşam koltukta uyuyakalmalar başladı yine. Çok fena çünkü yoga, egzersiz yapmaya fırsatım olmuyor. Gerçi tecrübeli anneler vücudun doğum yaklaştıkça uyku depoladığını söylüyor ama ???
Dün akşam bir tanıdığımızın bebek ziyaretine gittik, ve tombik bir bebek olmasına rağmen bana inanılmaz küçük geldi ve kucağıma alamadım!! ya ben şunun şurasında 2 ay sonra çocuk doğuracağım ama 1 aylık bir bebeği kucağıma alamıyorum. Paranoyalar başlıyor mu ne????

10 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Yeliz harikasın :) Göbeğin fotoğrafı süper!
Düdükcan'ın şimdiden içerde jön bakışlı bir poz verdiği su götürmez bir gerçek.

Kilonda iyi, boyunu bilmiyorum ama hep inşallah bende böyle olabilirim dediğim örnek hamilelerdensin.
Zira bende 1.63'üm :) ve hamile olduğum zaman sanki Adile Naşit'e dönüşüverecekmişim gibi bir korkum var. Aşamıyorum bir türlü :(

Ayaklarını bolca dinlendirebilldiğin, ağrısız güzel bir hafta sonu dinlerim.

Çokça selam :)

Mon Petit Chou dedi ki...

süper bir göbiş olmuş, doğum sonrası kiloları sana vız gelir tırıs gider. ne güzel 10 kilo almışsın doğumda da inşallah hepsi gider. benim gibi iç karnın genişse doğum sonrası da hiç göbişin olmaz. nasıl özendim şimdi sana,yeniden doğurasım var.

Adsız dedi ki...

Yelizcim herseyin yolunda gitmesine çok sevindim.
Doktorum bana, yumurtadan alınan kolestrol direk bebegin beynine gidiyor demisti oysaki hımmm. Demek ki dikkat etmek gerekiyor.
Ah sorma o bi seferde alınan 5 kilo bende de var :(

Yesim dedi ki...

Yelizcim göbek çok tatlı, hiç fazla değil kilolar tam normal bence, yine böyle dikkat ederek eminim gayet normal bir şekilde bitireceksin hamileliğini. Ela da karnımdayken çok hareketliydi, hala öyle uyurken bile kıpır kıpır, korkarım sizinki de öyle olacak :)
Uyku konusuna gelince,henüz 2 aylık anneyim fazla tecrübeli sayılmam ama uyumaya devam et hiç kalkma hatta sonrasında pek bi zor! Sling konusunda sana cevap yazdım, bakarsın bir ara.
Sevgiler...

yeliz dedi ki...

merhaba ruhdağı,
benim boyum 1.60 pigme sayılırım:) ve benim de en büyük endişem hamileyken kilo aldıkça top olup yuvarlanıvermekti. henüz 2 ay var dişimi sıkıyorum.

aman mukaddes ne diyorsun, yoksam duru kardeş mi istiyor?? bi daha düşün derim:)

yeliz dedi ki...

merhaba kiraz sevdası,
hemen her hamilenin kendini sapıtarak iştahına yenik düştüğü bir dönem oluyormuş. Benimki 5. aya denk gelmişti, acayip moralim bozulmuştu, şimdi de kilo alıyorum ama o günlere göre daha dikkatliyim.

yeşimciğim,
sling cevabı için teşekkürler hemen bakacağım. şimdi yazarken bile acayip kıpırdıyor, anlaşılmaz bir hareketlilik var, ama çok güzel, özleyeceğim bunları:)

Mon Petit Chou dedi ki...

2009 yılının sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirmesi dilekleriyle. Neşe dolu yıllar!

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bu arada sling arıyorsan sana onun da adresini verebilirim :)) benim kurtarıcım oldu sling diyebilirim

Gulcin dedi ki...

Ha ha ayak sismeleri falan ayni ya cok seviyorum gelip burayi okumayi :)
Yeliz paranoya bende de basaldi tutamiyorum ben yeni dogmus bebek ne yapacagiz. De bana dogunca geciyor mu bu his?

yeliz dedi ki...

bende bir süre geçmemişti gülçinim:( ama baktım olmuyor yeter hulen deyip aldım elime. o şaşkınlık geçince lavaboda popo yıkamaya bile başlıyorsun:) ya sayende açıp okuyırum bu yazıları ne güzel nostalji:) bu ara o tanıdık kimdi ya, kafayı yedim hatırlayamadım. Niye gizem yaptıysam yaz adını geç di mi:))