23 Eylül 2014 Salı

Alerji

Basmane’de metrodan inip doktorun muayenehanesine koşar adım yürüdüm. Aklım hep Arca’da. İçeri girdiğimde, arkadaki odayı gösterdiler, teklifsizce daldım. İlker kahve içiyor, Arca konuşuyordu: “pervaneli olanları istiyorum, helikopterleri değil. Puzzle gerek yok, parçaları kaybolur hastanede”

Neayyy! N’oluyo lan!?
Pazar akşam saatlerinde gördüğümüz vücudundaki kabarıklık ve kızarıklıklar için şurup içirmiştik. Sabah doktorla konuştuk, zira yok olacağını beklerken artmıştı. Öğlen ikinci doz şuruba rağmen artış devam edince, iğne için İlker’le doktora gelmişlerdi. Ancak iki saatten fazla olmuş, iğnenin de işe yaramadığı ortaya çıkmıştı. Son çare kortizon iğnesi yapılacaktı. Gece kızarıklıklar yüzüne doğru yayılırsa derhal hastaneye gidilecekti. 

Ve Arca hastane lafını duyduğundan beri plan yapmaktaydı. Hangi oyuncaklar getirilecek, hangileri kalacaktı? Bu mühim ayrıntı atlanmamalıydı. İlker arabaya kadar gitti, biz Arca ile baş başa kaldık. İki yaşındaki hastane tecrübesinden pek bir şey hatırlamıyordu. Annesiyle uyuduğunu ve bir de Şimşek Mcqueen izlediğini anımsıyordu. Günde üç dört defa açılan damar yollarını veartık patlayan damarları yüzünden son çare ayaktan damar yolu açmak zorundakaldıklarını ve bizim bütün hastaneyi ayağa kaldırdığımız ilaç saatlerinihatırlamıyordu, çok şükür.

İğnenin etki etmeyeceği kesinleşince kortizon iğnesi de yapıldı ve doktordan çıktık. Alsancak trafiği kelimelerle anlatılacak gibi değildi. Yemek yiyelim bari dedik, yolda Arca hastaneye gidecekleri tekrar ettiriyordu: Oyuncak olarak renkli küp, pervaneli uçakları, üçünü de! Puzzle gerek yok, küçük arabalara da, ama Papyon mutlaka gelsin, iki gün için mama kabına gerek yok, yemek yemeyince ölmüyor Papyon. Yeni arabalar ve 3 numara Lotus marka arabası aman unutulmasın. Sonra Tavşanlı kitap, Uzayın Kralı, Kapı komşumuz korsanlar ve Mamut yıkama rehberi ile Sakar Cadı Vini’lerin tamamı mutlaka alınmalı. Bay Moris Lessmore’un uçan kitaplarını unuttum diye fırçayı yedim, asla unutmayacağım. Ha bir de anne işe gitmesin, Arca ile kalsın hastanede, tamam mı?

30 yorum:

Rüzgar Kumsal Anne dedi ki...

Hay allah. Çok geçmiş olsun ya:(

Yasemin dedi ki...

çok geçmiş olsun :(

Adsız dedi ki...

slm cok gecmis olsun bacım, sonuc hastaneye yatmadan kurtuldunuz degil mi?
Peki neye alerjisi varmıs Arca nın? Sevgiler Ceren

yeliz dedi ki...

çok teşekkürler herkese:)
Cerencim yok yok yazmamışım ama hayır neyse ki hastaneye gerek kalmadı akşam. Bu ağır bir alerjiymiş,ancak neden olduğunu bilmiyoruz. Şüphelerimiz var, farklı bir balık yemişti. Alerji böyle inatçı olunca ve yüze yayılmaya başlayınca nefes borusunu tıkama gibi bir tehlike ile karşılaşılabilirmiş, allah muhafaza hayati tehlike. Hemen acile gidilmesi gerekirmiş. neyse ki bizim için dün gece gerek kalmadı ama kontrol altında tutmaya devam, nüksedebilirmiş.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Atlatmaniza çok sevindim.

ruhdagı dedi ki...

Geçmiş olsun. Ya kimse anneliğin bu kadar delirtici bir meslek olduğunu söylememişti. Bu nasıl iş!
İnsan, "yahu bir günde olaysız geçsin kardeşim demekten duramıyor" :P
Birde balığı merak etmekten geri duramadım. Farklı derken neydi acaba? :D

yeliz dedi ki...

çok teşekkürler:)

yeliz dedi ki...

çok teşekkürler ve aynen:) farklı derken ilk defa yiyordu, iskorpit balığı. İlk defa yedi biraz da fazla kaçırdı, ondan dır belki diye düşündüm, başka bir şey gelmedi aklımıza.

Öykücü dedi ki...

Geçmiş olsun.Benim kızımı da arı sokmuştu ve ben iş yerindeydim.Ne kadar korktum anlatamam.Neyse ki ciddi bir alerjisi yokmuş.Allah korusun tüm çocukları.

Sevginin Ruhu dedi ki...

Geçmiş olsun.Bir daha yaşanmaz inşallah.

Akşam sefası dedi ki...

Çok geçmiş olsun.. "denizden babam çıksam yerim" diyenlerdenim.. Demek ki demeyeyecekmişiz! Bunu öğrendim ben bu yazıdan:)

Adsız dedi ki...

Arca'nın planlama ve listeleme huyu annesinden geçmiş galiba:))
Beyhan.

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun,,

Hatice ST dedi ki...

Çok geçmiş olsun :(

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun.
Pınar

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Arca akıllı, zeki bir çocuk. Annesi nazara inanır mı bilmem ama, nazarlar uzak, sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyor, allerjilere, griplere, hastalıklara stop diyorum... Pelin/ İzmir

Julide dedi ki...

Gecmis olsun. Umarim en kisa zamanda tespit edilebilir.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

Cok gecmis olsun. Onlem icin yapilan bir igne o. Bana da yapmislardi

ahu dedi ki...

Bu kadarla gelmiş geçmiş olsun...

Unknown dedi ki...

Gecmis olsun. Umarim tekrarlanmaz.

Fatma dedi ki...

Çok geçmiş olsun.

annegazetesi dedi ki...

Tekrar geçmiş olsun Yeliz'cim. 5 Yaşından beri alerji hastası biri olarak Arca'yı çok iyi anlıyorum, tabii annem de eminim seni çok iyi anlayacaktır ;) Başımda sabaha kadar nöbet tutup işe uykusuz gittiğini çok bilirim. Umarım tek seferlik birşeydir de tekrarlamaz. Öperim ikinizi de :)

Duygu dedi ki...

Yeliz çok çok geçmiş olsun. Geçtiğimiz nisan ayında Can'da bacaklarda başlayan bir döküntü oldu. Önca bacak ve kollarda ufak ufak kırmızılıklar, sonra -özellikle bacaklarda- giderek artan ve bütünleşen kocaman kırmızı kabartılar. Sonra da yüz hariç tüm vücuda yayıldı, ama bacaklar en yoğun bölgeydi. Dünya tatlısı bir dermatolog, 2 iğne ve sürekli krem tedavisi ile atlattık ama tamamen geçmesi nerdeyse 1,5 ayı buldu ve benim ömrümden ömür gitti. Sebep neydi, bulamadık net olarak. Doktorumuz önemsiz olduğundan emin olduğunu, bir iç hastalığa vs bağlı olmadığını, bunun için de onlarca tahlile gerek görmediğini söyledi, atopik ürtiker teşhisi koydu ve güvenmemizi istedi. Kış boyu geçirdiği birkaç ateşli hastalığın vücuttan atılmasıydı sanırım. Demem o ki balık bile olmayabilir sebep. Umarım hızla geçer ve tekrarlamaz. Sevgiler

okuyanguzel dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun Yelizcim. Allerji en zor kısım.Hiç bir zaman net şeyler söylenemiyor. Bir de çoğu zaman tek şeye odaklanılıyor. Yani şunu demek istiyorum: sadece bir şey allerji yapmıyor da bazen bir şeyle birleşince allerji yapabiliyor. Bu ihtimali de unutmayın. Çok allerjik bir insan olarak tecrübe konuşuyor yani. :(

Bak Bu Harika dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

www.bakbuharika.com

69 net - 22 Eylül 2020 (inşallah) dedi ki...

Çok geçmiş olsun ARca'ya. Acil şifalar .

lale dedi ki...

Yeliz, ben dahil tüm aile alerjikiz biz... Öyle iyi anlıyorum ki seni hatta Arca'yı...Vücudundaki huzursuzluğu falan. Ama neyseki küçüklükteki alerjiler büyüdükçe azalıyor ve kayboluyor. Biz Gamze küçükken her pazartesi doktorda her cuma kontroldeydik. Bir keresinde Gamze doktora yolda rastlayınca koşup kucağına atlamıştı o kadar yani...

Çok geçmiş olsun. Gelmiş, geçmiş bitmiş olsun...

K.T dedi ki...

Çok geçmiş olsun.

aaa dedi ki...

Arca kuzusuna çok geçmiş olsun
çenebaz

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Biraz gec oldu kusura bakmayin ama yazmadan duramadim! Arca`ya cok gecmis olsun,insallah bir daha yasanmaz...