3 Şubat 2015 Salı

Faydalı bilgiler kılavuzu Vol.1

- Ter kokusunu doğal yollarla nasıl önlersiniz?

- Manikür için para mı veriyorsun? O yoooo!!!

- Kıvırcık bir arkadaşın olacak! Buklen yere gelir, sırtın yere gelmez!

- Peki ya arı sokarsa?

- Limonun gençleştirici etkisini bilmeyen var mı?

- Beni dinle, otobüsü kaçırma ya da salak gibi durakta bekleme (izmirliysen tabii:P)

- Yoksa sen hala annenin blog kumanda paneli üzerinden post mu yazıyorsun?

??????

Günün çorbası, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak son zamanlarda işine çok yarayan pratik, pratik olduğu kadar ucuz, ucuz olduğu kadar sağlıklı, sağlıklı olduğu kadar...

Neyse sonuçta birazdan okuyacaklarınız, tarafımdan uzun süre denenmiş ve de önerilmeye hak kazanmış ürünler ve yöntemlerdir.



1. Ter kokusuna birebir! Karbonat: Allah karbonatı benim leş ter kokumu bastırsın diye yaratmış da ben geç keşfettim. Bu yaşıma kadar kullandığım tüm deodorantlardan nefret ettim, istisnasız. Koltuk altlarımdaki ter bezleri terleme fonksiyonunu şükürler olsun ki ortalamanın üzerinde bir seviyede gerçekleştiriyor. Eyvallah! sağlıktır iyidir diyorsun da o koku ... Aman yarabbi... Açık konuşayım ayak kokumla ter kokum bir süre başa baş gitti. Karbonatı keşfettim beridir, ayak kokusu açık ara önde:)

Karbonatı ilk çok bilmiş'in blogunda okudum. Hamilelik sonrası ter kokusu önleme fikirleri veriyordu. Ben maşallah artık nasıl bir hormon sistemine sahipsem bizim oğlan askere gidecek hala doğum sonrası hormon şeysi... Şurayı bir tıklayın görün, kokulu parfümlü önerileri var.

Parfümlü önerilerini uygulamadım zira sade karbonat ziyadesiyle hayatımı kurtarmış bulunmakta. Nerden baksan bir senedir, deodorant kullanmıyorum. Yanımda dolaştırdığım bir küçük stick var o da gün içinde yoğunsam, kullanıyorum.

Uygulaması çok kolay. Karbonatı banyoda tuzluk içinde bulunduruyorum. Duştan sonra, duş alamasam bile kol altlarımı temizledikten sonra elime sürdüğüm bir miktar karbonat ile güzelce sıvıyorum. Sonuç mükemmel! Yaz aylarında bu karbonatı insanlık hayrına metro ve belediye otobüslerinde İzmir lokması dağıtır gibi dağıtma projem var. Karbonat firmalarından bir sponsor buldum mu, tamamdır, artık Allah kabul etsin.

İşin şakası bir yana bu benim İlker'imin çok işine yaradı. Önceleri çok direndi ancak şu anda kol altı ter bezleri iltihaplanmasında (yanHidradenit Süpürativa denilen hastalık) tahminimizden iyi durumda (burada kulak mememizi işaret ve baş parmağımız arasına alarak çekip uzatıyor, cıcuk sesi çıkararak tahtaya vuruyoruz. Eş zamanlı popomuzu da oturmakta olduğumuz yerden kaldırıp indirirsek ritüel layıkıyla tamamlanmış olur, hadi bakayım hep beraber cıcukkk) 

Bu hastalık ter kanallarında ter yoğunluğu fazla ise kanalların tıkanmasına, kol altında (ya da ter bezlerinin bulunduğu başka bölgelerde de) şişlik ve iltahaplanmalara, antibiyotik kullanımına ve peşi sıra operasyona (ki  bu da kesin çözüm değil) kadar giden bir seyir arz ediyor. İlker birkaç defa koltuk altından operasyon geçirdi. Doktorlar, bu hastalığın anatomik yapı ile alakalı olduğunu, kesin tedavisinin mümkün olmadığını söylüyorlar. Tıp ilmine saygım sonsuz ancak önlenebileceğine inanıyorum. Tesadüf müdür bilemem ama İlker'i deodorant yerine karbonat kullanımına ikna ettiğimden beri operasyon geçirmedi, kol altlarında iltihaplanma şikayeti olmadı. Şükür ki ne şükür...

Mühim not: Karbonat terlemenizi engellemez. Sadece terlediğinizde koku oluşmasını engeller. Polyesterden pamukluya, hemen her tür kumaşla denedim, hayır, katiyen leke, kumaş üzerinde koku yapmıyor! Allahın hikmeti, görüyor musun! 

Karbonat ile ilgili Pratik Anne önerileri için tıklayınız:)

2. Manikür evde kolayca nasıl yapılır?
Manikürcü arkadaşların kazancına göz dikmiş değilim, bunu peşinen belirteyim. Benim gibi hiç zamanı olmayan dahası kuaföre gitmekten nefret eden (o dört ayda bir saatlerce röfle işlemi ne yaman çelişkidir, sorma gitsin!) biri için manikür demek işkence demek! Üstelik manikür işlemi süresince kitap okuyamıyorsun. Ya da benim gibi okumaya yelteniyor, ojeyi üç defa daha sürdürüyorsun manikürcü kız senden nefret ediyor! 

Çözümü bu işi evde halletmekte buldum. Üstelik on liradan ayda yirmi liraya bir kitap alabilirsin bu paraya. Tabii bazı ilk yatırım maliyetlerini amorti ettikten sonra... Nedir bu ilk yatırım maliyetleri? Derhal anlatıyorum. Bir adet Sally Hansen ve yahut  Mavala tırnak eti yumuşatıcı. Marka verdim zira bunlardan başka bildiğim yok. Bu ikisi de aynı gibi. Sally ile daha uzun süredir birlikteyiz. tırnak etlerine sürüyor ve bir tahta çubuk ile itiyorsun etleri, istersen bir manikür makası ile kes, o da olur. Bu kadar, bitti. (İlker'in annesine biri, bu markalar yerine vaselin sürmesini aynı işlemi uygulamasını önermiş, ben denemedim, deneyen varsa çekinmesin söylesin) 

Ha bir de ben salataya sıktığım limonu katiyen ziyan etmem, değerlendiririm, sıkma işlemi bittikten sonra limonun kabuğunu çöpe atmadan hemen önce bütün tırnaklarımı (ve hatta dirseklerimi) ovalarım limonla.

Limon pek çok orta yaş kreminin ana maddesiymiş. Onu da başka posta bırakalım, zira biri bana dur demezse ben sabaha kadar yazarım:)

To be continued, bebeyim....

Ha unutmadan... Koyu renk oje sürerken benim gibi bütün parmağa bulaştırma konusunda öneri sunabilecek olan varsa derhal bildirsin, zira şiddetle ihtiyaç duymaktayım, hadi iyi geceler...

28 yorum:

Tuten dedi ki...

Ojeyi surerken yanında kürdan ve tekli aseton pedleri var ondan bulundur olmadı pamukta olur pamuğu incecik sar kürdana ve kenarlarını bu harika alet ile sil :) Bir de oje sürdükten sonra hemen soğuk suya tut elini ;) hem doğal kurutucu hem parlatıcı.

Karbonat ciddi mucize ter konusunda kesinlikle mukemmel üstelik terlemeni engellemeden

Öykücü dedi ki...

Ojeyi bütün parmağa sür önemli değil sonrasında kulak çöpüne aseton damlatıp silebilirsin.Ben de doğal bir taş var aliminyumlu bir doğal madde onu kullanıyorum on yıldır filan.O da terlemeyi engellemiyor koku oluşmasını engelliyor.O taşı ben metro grosmarketten almıştım Jolie marka ama başka markalarda GNC ve Gratis'de de gördüm.

Terleme çok önemli.Üniversitede kozmetoloji hocamız kadınlarda bu kadar yaygınlaşan göğüs kanserinin bir sebebinin de antiperspirant deodorantlar olabileceğini söylemişti.Terlemeyi engellemek doğru değil, yapılması gereken bakteri oluşumunu engellemek.Bu açıdan karbonat da çok doğru bir uygulama.

Sevgiler.

annegazetesi dedi ki...

Koyu renk ojeyi hem sürerken hem de silerken tırnak etlerine bulaştırıyorsun değil mi? Çözümü çok basit: yağlı bir kremi ojeyi sürmeden veya çıkarmadan önce tırnak etlerine (tırnağına çok değdirmesen daha iyi olur tabii) sürersen hiç sorun yaşamıyorsun. Hem çıkarırken de hart hurt silebiliyorsun hiç derine bulaşmıyor süper. Ayrıca ojeyi sürdükten sonra soğuk suya tutmak da çok işe yarıyor evet, Tüten'e katılıyorum :) Haa, sen çok biliyosun çok mu süslüsün dersen, hayır hamilelikten beri süsten eser yok bünyemde, lakin pek ojeli üniversite öğrenciliği günlerimden kalma bilgiler bunlar.

okuyanguzel dedi ki...

Faydalı bilgiler için teşekkür ederiz. Ben de oje sürerken çok faydasını gördüğüm bir yöntemden bahsedeceğim: oje bu sürerken illa ki bulaşacak. Baş parmaklarıma sürmüyorum bulaşanları rahatça silebilmek için. Sonra tüm katlar bittiğinde en son başparmaklara sürüyorum çok rahat oluyor. Denemeni tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

KUAFÖRÜM MANİKÜR İÇİN YARIM KURU VAZELİN İÇİNDE ASPİRİN VE Bİ KAÇ DAMLA LİMONU SIKIP MANİKÜR YAPMADAN ÖNCE TIRNAK ETLERİNİ BUNUNLA OVMAYI ÖNERMİŞTİ, TOPUK ÇATLAKLARINA VS DE İYİ GELİYOR İMİŞ.

Unknown dedi ki...

Karbonatı hemen deneyeceğim.Emzirirken ter banyosu yapar moda geçiyorum: Kokmasın yeter bana :)

yeliz dedi ki...

hhmmm nefi öneriler:) teşekkürler:)

yeliz dedi ki...

benzer bir ürünü ben de denedim. Gratis'ten hatta blogda tavsiye etmiştim. ancak karbonat bir tık daha iyi:) terlemeyi engellememek lazım, çok doğru.

yeliz dedi ki...

ilginçmiş bu krem önerisini deneyeceğim, ay yarın ojeli poz vereyim en iyisi:)

yeliz dedi ki...

vayy doğru en çok da o baş parmaklar bulaşıyor. akıl akıldan üstün işte süpersin

yeliz dedi ki...

not aldım, tşkler

yeliz dedi ki...

evet evet mutlaka dene, işe yarayacak:)

Filiz Morkoç dedi ki...

Limon kabuklarını bılaşık makinasının içine diziyorum muhteşem kokuyo...

arda'nın annesi dedi ki...

Amanın! Ben de hiperhidrozis denilen lanet bir şey var. Terlemek ne ki, elimden ayağımdan sular akar. Dur ben bunu bir deneyim :)

Gozde dedi ki...

Yeliz ben de o karbonat mucizesini sevgili Çokbilmiş'den öğrenmiştim. İki sene uyguladım, ancak hamile kalmadan önce de hafif bir karartı vardı koltuk altlarımda. Hamilelikle birlikte bildiğin kara-mor bir renk aldı ve fil derisi gibi oldu. Biliyorum komık kaçıyor anlatırken ama başka türlü anlatsam bu kadar iyi tarif edemem. 3-4 mm kalınlığında kahverengi ve kalın bir kahverengı katman dusun....Hamılıkle birlikte ayak başparmak uzerlerımde ve daha başka bölgelerde de pigmentasyon oldu..Neyse annemden okkalı azarlar işittikten sonra, karbonatı bıraktırdı bana ve 15 gun keselye keseleye normal halıne geldı koltukaltlarım. 6 aydır kullanmıyordum karbonat ama bugun sende okuyunca yıne basladım:) bakacagım, yıne oyle olmazsa devam edecegım cunku karbonatın verdıgı kokusuzluğu, doğallığı hiçbir roll-on veremıyor.
Sana ayak kokusu ıcın bir mucize soyleyeyım. Boric Asid satılıyor eczanelerde, ufacık bır poşette, 2-3 tl falan fıyatı. Onu ayakkabına serpebilir, borık asıtlı suda ayakkabını yıkayabılırsın...kokua birebir. Hatta çorap içlerine serpen bıle okudum.İnternette arastırabılırsın.Ben denedim, tatmin oldum şahsen:))

Bir de sürerkenki bulaşmalar konusunda fıkrım yok ancak, koyu renklerı ozellıkle bordo, kırmızı ve sıyahı sılerken pamuk kullanma, bildiğimiz ıslak mendıle asetonu sür ve sıl bak tırnak kenarlarında o renkten eser kalmayacak ben artık hep ıslak mendıl kullanıyorum....

Çokbilmiş de ıkıncı çocuktan sonra yazmaz oldu, çok özledim pratık fikirlerini....

Gozde dedi ki...

http://www.turuncukasa.com/jolie-fresh-dogal-mineralli-ter-kokusu-onleyici-120-gr-kristal-deodorant-4431

bahsettiğiniz ürün bu mu acaba, taş yazmışsınzı ya emin olamadım..

Öykücü dedi ki...

Gözde Hanım,

Evet bahsettiğim ürün bu.

Adsız dedi ki...

İlginctir benim koltukaltlarimda hamilelikte kararmisti. Karbonati sirke ile macun yapip banyo sirasinda bu macunla ovarak gecirmistim. Sifa yine karbonattan gelmisti yani :)
Sevgiler
Luckymumki

Bezen Hindistan dedi ki...

Uzun suredir karbonat kullaniyorum ben de. Karbonat ve hindistancevizi yagini karistirip kullaniyorum ama ben. Roll-on sticklerden alip icini bosaltip bu karisimi koydum, kivami ayni oluyor cunku, her an benimle:)

yeliz dedi ki...

aa çok mantıklı filizcim.

yeliz dedi ki...

terlemeni önlemez ama koku rahatsızlık veriyorsa en azından ondan kurtulursun bacım.

yeliz dedi ki...

ben de özledim çok bilmişi:(

yeliz dedi ki...

ee süper fikir hem kullanımı kolay:) Var ya ben de geçmiş klavyenin başına ahkam kesiyorum, yavrum sizin benden daha iyi fikirleriniz var, hay fikirlerinizi seveyim:)

Pratik Anne dedi ki...

Ben de bu krem/vazelin onerisini kullaniyorum.

Pratik Anne dedi ki...

Aha karbonat kullanimi konusunda kendi blogumdaki su yaziyi oneriyorum. Kisisel bakim altina bakiniz ozellikle. Cok kullanimi mecvut. Ben ozellikle yuzum icin derin temizlik amaciyla, cilt temizleyicimle beraber veya sonrasinda kullaniyorum banyo sirasinda. Hani o puturlu granullu temizleyiciler var ya. Onlardan daha etkili. Yeliz'cigim faydali olsun diye ekliyorum. Reklam kokuyor bu ayaklar dersen silmekte serbestin bacim. http://pratikanne.com/2012/04/karbonat-ile-dogal-pratik-temizlik.html

yeliz dedi ki...

Pratik annem süpersin harika bir yazı:) hatta direkt yazının içine edit ediyorum:) vatana millete hayırlı olsun

Unknown dedi ki...

Karahan in spor ayakkabilarda cok terlemeden dolayi koku baslayinca bu yontemi kesfettik. Yeliz cim karbonati ayakkabi icine döküp beklet (biz akşam karbonat döküyor, sabah silikeleyip fazlaligini döküyoruz ve ayakkabiyi giyiyoruz) bir de koku fazla ise corap icine karbonat dokulebiliyormus. (Corap icini denemedik) sonuc cok basarli.

Unknown dedi ki...

Şu karbonat işini çok sevdim sana binlerce kez teşekkür ederim .ter kokusuyla başedememiştim meğer ne kolaymış .çaresi benim kiler dolabımda gizliymiş fırsat buldukça bloğuna göz gezdiriyorum faydalı bilgiler var http://yasmininrenklidunyasi.blogspot.com.tr/