24 Mart 2016 Perşembe

10 Maddede gündemden kopma yolları

Şiştiniz mi? Al benden de o kadar. Hafta başından beri o facebook senin bu twitter benim, içim şişti yeminle. Bu kadar mı kötülük olur, bu kadar mı yobazlık sapıklık, pislik olur bir memlekette. En son çocuk tacizlerinin incelenmesinin meclise getirilmesi, akepe tarafından reddedilince bende asfalyaları attı. Kenardan dikiz usulü takip ettiğim mecralarda çok ağır küfürlerle trollere hedef olmamak için sükunetimi korumam, oralardan acilen uzaklaşmam lazım. Ve tabii hayata dönmek için gündemden kopmam lazım.

Neyse bacım, sadede gelelim. Günün çorbası blog hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak siz sevgili okuyanlarına bir süredir çıkmak için çırpınmakta olduğum gündemden kurtulma önerilerini sunuyor naçizane…


1. İlla twitter’a gireceğim, mazoşistim diyorsan, bari Rıza’yı yakalayan savcıya musallat ol. Hem tam anlamıyla gündemden uzaklaşmamış olursun hem de kafayı dağıtırsın. Adamın hesabı yıkılıyor. Bin civarında takipçisi varken bu yakalanma olayının akabinde hesabın takipçi sayısı onbinleri buldu. “Abi yengeyi de al gel misafirimiz ol” diyenler mi ararsın, sarma dolma, lokum teklif edenler mi… Adamı meslekten soğutacaklar yeminle. Bir yabancı memleketin adaletinden medet uman zavallı bir ulus olduk, yazık, bizi bu hallere düşürenler utansın.

2. Savcı sarmazsa, çikiletalı tarifleriyle terör gündeminden uzaklaşanların instagram hesaplarını tavsiye ederim. İki gündem fotoğrafından sonra türlü çocuk markası mention’lı bebe görsellerinin altına nasıl oluyor da içli bir mesaj yazabiliyorlar anlamıyorum. Ama zaten siz de benim gibi instagramda bir şey okumuyorsanız, sadece tatlı bebe fotoğrafı bakabilirsiniz.

3. Sosyal medyadan kopamıyorsanız, Pinterest’e dalın. Tam bir zaman hırsızı. Ama güzelliklere dalın. Ben mesela kitaplıklara, ev dekorasyonlarına, moda ve tasarımlara bakıyorum.

4. Çıkın, dışarı çıkın. Ama tabii ki Taksim’e bizim Konak’a ya da şehrinizdeki muadillerine filan değil, deli misin?! Doğaya çıkın. Bak şimdi tam mimozaların, mor salkımların zamanı, rengarenk bir bitki örtüsü var. Dünyadaki kötülükleri unutmana yardımcı olur.

5. Yoğun bir iş temposu da gündemden şahane bir izolasyon sağlıyor. Zaten dünyayı twitter ekranından kurtaramıyorsun bari, aldığın maaşı hak et, çalış.

6. Sarın, bir şeylere fena halde sarın. Ama bu kocanız ya da çocuğunuz olmasın, yazıktır günahsızlara. Yemeğe de sarmayın, tam bikini sezonu öncesi çok sakıncalı. Alkole filan, aman diyim alışkanlık yapar, uzak durmakta fayda var. Spora sarabilirsin mesela. Ben biraz sarar gibi oldum ruha çok iyi geliyor, vücuda iyi gelmiyor en azından başlangıç seviyesinde toto kaslarındaki kırılmalar dökülmeler pek iyi değil, uzun vadede iyi gelecek diyorlar, bakalım göreceğiz.

7. Puzzle ve lego gibi beyin mıncıklayıcı aktiviteler de çok iyi geliyor. Özellikle çocuğunla yapılanı şahane, hem birlikte vakit de geçirmiş oluyorsun.

8. Derleme toplama, yeniden derleme toplama. Özellikle kitaplığı. Bu arada unuttuğun kitaplara dalıp, okunacaklar listesi yapabiliyor, etrafını saran kitap kokusu ile gerçeklerden biraz olsun uzaklaşabiliyorsun.

9. Bu ara kitaplardan yana distopyalardan ziyade, kolay okunanları, hafif aşk meşk, mizah yüklü olanları tercih ederseniz iyi olur. Napoli Romanlarının son cildi basılmış, mesela ben ona dalacağım, iyi kafa dağıtıyor.

Ve son olarak… 

10. Katlanabiliyorsanız gündüz kadın kuşağı programlarını ya da Survivor’ı izleyin. Zaten bunların varoluş amacı bu. Ama tabii katlanabiliyorsanız…


E, sizler gündeme karşı hayatta kalmak için ne gibi önlemler alıyorsunuz? 

14 yorum:

Sulemcafe dedi ki...

Güzel öneriler :)

Çileksuyu Sibel dedi ki...

kediler,kopekler de cok iyi geliyor:)

Evde Yazar dedi ki...

Haber izlersem eğer, sevmediğim şahsiyetler çıkınca sesi kesiyoum, terapi gibi oluyor :)

yeliz dedi ki...

ben tüylü hayvanlara dokunamıyorum:( ama oğlumun başını okşamak da iyi bir terapi oluyor:)

yeliz dedi ki...

ya ben küfretmeye başlıyorum hemen terapi güme gidiyor:))

flzpink dedi ki...

Ben de geçiyorum youtube'un başına; Bir Demet Tiyatro, Leyla ile Mecnun, Yeditepe İstanbul, Şaşıfelek Çıkmazı izliyorum. Haa Yedi Numara var bir de...,
Evet ne varsa eskilerde var :)

sessiz balik dedi ki...

yoğun bir şekilde mesaimde çalışıyorum , diyet menülerimle ilgileniyorum ( maydonoz yıka ıspanak ayıkla bayağı iş ) , ağır spor değil ama yürüyorum ve uyuyorum :) kalan on onbeş dakikada ise oğlumu öpüp kokluyorum

yeliz dedi ki...

evet ya oturup survivor izleyeceğine şahane bir fikir:)

yeliz dedi ki...

süper! ama ben hafta sonu ütü yaparken düşünme fırsatı bulup yine kötümserleştim, sonra ev işlerini bir süre bıraktım. Bahane miydi acaba:) ütüler birikti:/

okuyanguzel dedi ki...

Kesinlikle hiçbir şekilde TV izlemiyorum. Sadece ara sıra belgesel izliyorum. Tabi ki kitap okuyorum. Senin blogunu çok sıkı takip ediyorum. Spora sarmayı çok istiyorum ama başaramıyorum.(benim için en ideal aktiviler totoyu kaldırmadan yapılanlar ne yazık ki.)

Yazını okuduğumda anladım ki ben de TOEFL'a sarmışım aslında. 8 yıldır isteyip de bir türlü başlayamadığım ingilizceye çalışmaya başladım. Ama öyle böyle değil nasıl çalışıyorum bir görsen. Sanırım gündemden kaçıyorum. :)

Bu güzel yazı için ayrıca teşekkürler.

yeliz dedi ki...

yürü be ahu kim tutar seni, vallahi süper. enerjimizi faydalaı şeylere yönlendirelim bacım. tebrik ederim azmini.

Unknown dedi ki...

Ben bu sefer gündemden çıkmayayım, kendi gündemimi bunun üzerine inşa edeyim derdine düştüm. Ne yapılabilir diye kafayı patlatmaya karar verdim. Nasıl olsa patlıyor, belki bir işe yarar. Etraftaki çocukları toplayıp kitap tiyatrosu yapmak, sokaktaki Suriyeli annelerle muhabbet edip, biraz da olsa iyi hissetmelerini sağlamak, kitap değiş tokuşu yapmak filan gibi. Şİmdilik minik ve suya sabuna dokunmayan işler. Zamanla göreceğiz. Benim de gündemden kafayı yememe yöntemim bunlar şimdilik.

Ha bir de elbette çoluk çocuk. Sarmayalım onlara ayrı ama şöyle ağız tadıyla bir boğuşmaca, kovalamaca, gıdıklayıp kıkırdalaşmaca pek güzel oluyor :)

Gulcin dedi ki...

+1 mümkünse sonunu bildiğim eskiden çok sevdiğim diziler bana da iyi geliyor

Jardzy dedi ki...

blog bile okumuyorum.
eşek gibi çalışıyorum, çince öVreniyorum. meo menti.