2 Mart 2016 Çarşamba

Yaşlanmak

Bir gün “estetik ameliyata gidiyorum” ya da “botox yaptırmaya karar verdim” gibi cümleler duyarsanız benden, bu yazıyı koyun önüme, ciddiyim.

Benim yüzümde, özellikle de göz çevremde çok fazla kırışıklık var. Yaşıtlarımdan daha fazla. Eh ben çok gülümseyen, mimiklerini çok kullanan birisiyim. Sonra açık tenliyim ve cildim kuru. Yani benim göz çevrem kırışmayacak da seninki mi kırışacak? Yok, vallahi bırakmam!

Kozmetiğe çok para harcamadım (harcayamadım) ama cildimi de nemsiz bırakmadım Allah için. Zaten yakın çevremden son on senedir uyarı alıp duruyorum, “cildin çok kırışacak, çok çabuk yaşlanacaksın…” İyi de ne yapayım? Genetik olsun, mimik olsun hep aleyhime çalışıyor, şerefsizler! 


Geçen Elvan, kadınların otuz beş yaş civarı ufak ufak botox yaptırmaya başladıklarını, böylece o ani değişimlerin görülmediğini anlatıyordu. Şimdiye kadar çoktan botox yaptırmış olmam gerekiyormuş, aslında geç kalmışım. Hmm ama yaptıra yaptıra yine balona dönmeyelim, diyecek oldum, o da bilemedi. Güldük geçtik.

Sahi ben botox yaptırsam benim gülüşümden geriye ne kalır? Bence bir kadının mimikleri ve gülümsemesi en önemli aksesuarıdır. Çünkü hem doğaldır hem de kişisel. Değiştirdiğimde ya da yok ettiğimde benden geriye ne kalır?

Geçenlerde kitap kulübünde Arzucuğum canım facebook’ta çok hoş yaşlı hanım fotoğrafları bulmuş, bizlerin yaşlılık halleri diye etiketlemiş. O kadar hoşuma gitti ki…

Büyümeyi sabırsızlıkla bekleyen küçük kız çocukları gibi hissettim.

Yaşlanmak özgürlüğü de beraberinde getirecek bence. O zaman nasıl göründüğünden ziyade nasıl biri olduğunla ilgilenecek insanlar. Görünümünden bağımsız kendin olmaktan daha öte bir özgürlük olabilir mi?

Bu Arzu’nun beni yaşlıyken görmek istediği halim:) Evet umarım inşallah hala o yaşta bisiklet kullanabiliyor olurum:)



O kocaman saçlarıyla bu daha mı çok bana benziyor?





6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence ikisinin karisimi gayet cool ve entelektüel bir yaşlı olacaksin. Bu arada gecen sene cocuk bakımı kitabi onerileri çok isime yaradi simdi de 06 ay - 2 yas arasi masal kitabi onerileri alabilir miyim? Beni ve buradaki birçok kisiyi mutlu edersin. Hep gul ve saglicakla kal mercan

ahu dedi ki...

yeliz, medyada pompalananın aksine botoks yaptırınca mimiklerini kaybetmiyorsun. Yani kaybedebilirsin ama sen istersen. benim çevremde de bu ara sık konuşulan konulardan. Ne yazıkki bende çok mimikli konuşuyorum. ve şimdiden hatırı sayılır çizgilerim var. Tamam yaşanmışlık katıyor ama :P aynada kendimi çatık kaşlı görmek pekta hoşuma gitmiyor.

okuyanguzel dedi ki...

Kırışıklıklar hiç mühim değil bence insanın güzelliği içinin güzelliğinden geldiği için sana her baktığımda çok güzel bir kadın görüyorum ben. Eminim yakınındaki kişiler de böyle görüyordur.

deniz dedi ki...

Ne güzel yazı! Gerçekten yaşlandıkça özgürleşeceğiz.

deniz dedi ki...

Ne güzel yazı! Gerçekten yaşlandıkça özgürleşeceğiz.

Adsız dedi ki...

Yelizcim hiç ummadığın insanlar botoks yaptırıyor olabilir ve onlar demese anlaşılmıyor...Onların dediğine göre o balon ifadeyi veren botoks değil dolgu maddesiymiş o da daha derin çizgilerde kullanılıyormuş. Ben şahsen çoktandır düşünüyorum ve sanırım yaptırıcam zira iki kaşımın ortasında kaşlarımı çatmaktan dolayı oluşan bir derin çizgi var ve alnımda öteden beri olan çizgiler. Kaz ayaklarıma hiç girmeyim. Bu yaşlı teyzeleriyse çok tuttum.
Vuslat