7 Ağustos 2018 Salı

Hakiki tatil

Hakiki tatil nasıl olur? Anlatayım.

Bir kere en az iki hafta olur (benimki üçü geçti :)) öyle ki iş bilgisayarının şifresini unutursun! Başıma gelmese inanmazdım hatta dalga geçerdim ama oldu, unuttum!

Normal ama, işten seni hiç aramazlarsa, olacağı bu! 18 yıllık beyaz yakalıyım, hayatımda işten aranmadığım ilk tatilim. Son beş yıldır sırf kimse beni rahatsız etmesin diye tatillerimi perşembe - cuma alırdım, yine de ararlardı. Denizin ortasında mail cevapladığım çok oldu, sanki dünyayı kurtarıyoruz. Hayır, onu bırak, ayrıldım, Belçika'ya taşındım, aylar geçti hala eski şirketimden iş için aranmaya devam ettim :)


İşten tamamen kopmak hakiki bir tatilin olmazsa olmazı, lakin dönüş pek muhteşem olmuyor. İki gündür dört yüz küsür emaili iki basamaklı rakamlara ancak indirebildim. Motivasyon yerlerde. Ama pişman değilim. Oh canıma değsin.

Hakiki bir tatilde dress code olmaz bacım. Olacaksa da "bir şort bir t-shirt" ile terliktir, bilemedin elbise. Aynı penye şortla son dört günümü geçirdim, yazlıkçılık böyle bir şey :)

Gurbette olunca, tatil dediğin biraz da sevdiklerinle hasret gidermek oluyor. Uzun sohbetler, mangallı akşam yemekleri, yaz akşamı yürüyüşleri...

Benimki gibi bir tatilde, hiç makyaj yapmazsın, ayakkabılarını koyduğun yeri unutur, hatta kimi zaman saçlarını şampuanlamazsın bile...

Bir de dönüp geldiğinde hali hazırda tatil yapmakta olanları kıskanmazsın zira içine sinmiştir.

Ha unutmadan bir de faturası vardır tatilin, tatilde tükettiğin gıdanın göt göbeğe kesilen faturası. Ona da başka bir yazıda gelelim, tatilin içine etmeyelim :P




1 yorum:

Beyaz Yakalı dedi ki...

Tatil dedigin de boyle olmali zaten, calisma hayatinda dikkat etmek zorunda kaldigin her ayrintidan uzaklasmalisin. Ah o mailler Beyaz Yakalı'nin yasadigi iskence. Tatil donuslerimde en az 1 gunumu mail okumak alir. Tatiliniz guzel gecmis ya, gerisi teferruat.