5 Mart 2020 Perşembe

Yeni yayın dönemi

Sabah 07:30 işbaşı 16:10 paydos. Son bir haftadır böyle.
Neden? Çünkü İlker dil kursunda bir seviye daha atladı (yakında Flamanca özel ders vermeye başlayacak - hayır kıskanmıyorum) ve bu yeni seviye öğretmeni sadece öğleden sonra ders yapabiliyor ve dolayısıyla İlker Arca'nın okuldan gelişine yetişemiyor.

Yaşasın esnek çalışma saatleri !


Ben de işte zaten tam bir sabah insanı olduğum için, sabah erkenden ofise damlıyorum, mesaiyi Japonlarla açıyorum. 16:00'dan sonraya toplantı koymamaya dikkat ediyorum, Arca da okuldan bir saat kadar geç çıkıyor, evde 15 dakika arayla buluşmuş oluyoruz.

Epeydir zaten sabah erken saatlerde ofise gitmeye çalışıyordum. Birçok sebebi var:
1. Erken kalkıyorum
2. Erken çıkınca 0 trafik
3. Çekya'daki fabrika zaten 07:00'de işbaşı oradaki ekiple sabah erkenden toplantı yapmak günü kurtarıyor.
4. Sabah ofis sakin sessiz oluyor(*)
5. Benim kafa sabahları hiçbir maile bakmadan tazecik ve de daha yaratıcı oluyor.

(*) koyduğum maddenin son bir haftadır pek hükmü kalmadı. Çünkü bizim bu Corona virüs olayının ikinci dalga anonslarına göre kimse hiçbir yere seyahat edemeyecek! Yasak! Bırak ülkeler arası seyahati, Belçika'daki dört merkezimiz arasında gidip gelmeler yasak. Sonuç itibariyle ofis insan kaynıyor. Goygoycu satış ekibi ile haftanın büyük kısmını evine yakın ofislere çökmek suretiyle ofis dışında geçirenler tam kadro ofiste. Doluluk 100%! Nitekim benim gibi kolaylıkla dikkati dağılan bir insan için, çalışırken insanlar etrafında olmasın isteyen bir insan için çok ama çok kalabalığız!

Kahrolsun açık ofis zihniyeti! Kahrolsun corona virüs!

Ama yine de çoğunluğun ofise henüz gelemediği 07:30-09:00 benim en proaktif ve yaratıcı saatim, canım benim :) Ve bu arada beklediğim anons da geldi, "her akşam laptoplarınızı eve götürün! Her an ofisler kapanabilir ve evden çalışmanız istenebilir. " Peki. Okulların bile tatil edildiği İtalya'ya göre bunlar ne ki...

Virüs demişken, burası tam bir çelişkiler silsilesi.

Aşırı hafife alanlar var. Bunlar grip de öldürüyor, nedir yani diyenler...
Diğer taraftan geçen İlker'in annesi için maske aradık koca Brüksel'de maske yok! Bir okulda virüs çıktı, kimse çocuğunu okula göndermiyor.
Diğer yandan pazar bakanlar kurulu toplandı, ve sadece eliniz yıkayın dedi. Bizde en azından kelle paça için diyen var. Yok canım hiç halk sağlığı düşünülmüyor, net.
İroninin tillahına gel, hafife alanlardan biri bugün 13:00 gibi ateşim var diyerek eve gitti, allah sonumuzu hayır etsin.

Neyse... virüse filan dalmayalım gerek yok.

Ne diyordum?

Yaşasın esnek çalışma saatleri! Yaşasın eve gün batmadan (bak güneş demedim, neden çünkü burada güneş yok) gelmek! Hobilerime zaman ayırabiliyorum, demek isterdim. Ama bilmem ki ne desem? Hobim yok lan benim. İk iki gün yaptığım yogayı saymazsak... Yoga sayılır mı? Blog var bir de bak şimdi oturmuş blog yazıyorum... Evet sayılabilir bence.. Bu hobi meselesine bir dalsak mı? Anlatın bakayım ne gibi hobileriniz var? Belki bana ilham olursunuz

10 yorum:

SevKoz dedi ki...

Corona ciddi tehdit olmaya başladı ya her an evden çalışabilirseniz daha da esnek olacak sanirkm saatler

okuyanguzel dedi ki...

Ben yakında corona biter diyorum :) yada demek istiyorum çünkü 2 Haziran'da İtalya'ya biletim var. Evet İtalya'yı görecektim bu yaz. En çok görmek istediğim ülke. Ayıptır ya.. Ben tabiki bu virüs olaylarından önce almıştım ucuz olsun diye :)) Bitecek diyorum nokta.

Hobilerime gelince etamin işlemeye bayılırdım hep. Yıllardır isteyip de yapmamıştım aman ona vakit mi var diyerek. Instagram da paylaşmıştım görmüşsündür belki kaktüs yapmıştım. Bazen hiç elime almıyorum bazen iki üç çarpı yapıp bırakıyorum ama kesinlikle iyi geliyor. Diğer hobim de toprak ile uğraşmak ama burada yapamıyorum. Umarım bahçem olunca yine ekeceğim sebze meyve . :)

Çileksuyu Sibel dedi ki...

benim de duzgun bir hobim yok,sanirim ellerimle cok beceriksizim! Coronoya tepkiler burda da ayni,kimi pek panik,kimi gribin biraz agiri deyip geciyor.

Seda dedi ki...

örgü örüyorum ben yelizcim en sevdiğim hobim, yemek yapmakta iyi geliyor ama bildiğim yemekler değil yeni şeyler denemek anlamında :) resim yapıyorum birde, kitabı hiç saymıyorum o hobi değil zorunluluk bence :)

Adsız dedi ki...

Yelizcim, 23 Martta Paris, sonrasında Bruxel, Amsterdam ve Luxemburg gezim var.Gidip gitmemekte çok kararsızım Tüm çevrem gitmemem için baskı yapıyor. Aklım çok karıştı. Ben de tırsmıyorum dersem yalan olur. Gerçekten oralarda durumlar nasıl? Rahatça gezebilir miyiz? Riski nasıl görüyorsun?
Çenebaz

yeliz dedi ki...

Hiç tavsiye etmiyorum. Hayat normal akışından çıktı. Lokanta cafe barlar nisan başına kadar kapalı. Ülkeye giriş çıkışlar da soru olabilir. Yeni yazı yazdım hatta. Belçika sayı az görünüyr ama test yapmadıkları için aslında çok insanda virüs var bende de muhtemelen🙁

yeliz dedi ki...

Harika şeyler bravo. Resme yeteneğim yok ama seramik düşünüyorum

yeliz dedi ki...

İnşallah ama pek öyle görünmüypr. Buralar da iyice çığırından çıktı, italya tümden iptal zaten

yeliz dedi ki...

Bence bu yüzden de çok insan telef oluyor. Çok hızlı yayılıyor maalesef:(

yeliz dedi ki...

Bekliyoruz ama hala bu karar alınmadı